Fotbal intern

Pleacă Ianis și Băluță de la Viitorul? Gică Popescu: “Am fost sunat pentru cei doi”

29.01.2019 | 21:59
Pleaca Ianis si Baluta de la Viitorul Gica Popescu Am fost sunat pentru cei doi

Fostul internațional Gică Popescu a vorbit despre transferurile fotbaliștilor români în occident, în contextul trecerii lui Nicolae Stanciu de la Sparta Praga la Al Ahli Jeddah. „Baciul” a fost întrebat de ce nu există jucători români în occident și a povestit că a fost sunat pentru a i se cere informații în legătură cu doi tineri fotbaliști români: Ianis Hagi și Tudor Băluță.

De-a lungul carierei sale, Gică Popescu a bifat echipe precum PSV, Tottenham, Barcelona sau Galatasaray Istanbul. Jucătorul „Generației de Aur” a povestit că a fost sunat de reprezentanți ai cluburilor importante din vest pentru a i se cere opinia cu privire la trei fotbaliști din Liga 1 Betano: „Pentru Ianis Hagi şi Tudor Băluţă am fost sunat de cluburi din străinătate. Şi imediat după începerea campionatului am fost întrebat de Drăguş. Apoi am fost sunat din nou în această iarnă pentru Ianis și Băluță”, a spus „Baciul”.

Ianis Hagi e aproape de o întoarcere în Italia

Gică Popescu a fost sunat pentru Ianis Hagi și Tudor Băluță

Gică Popescu crede că plecările celor doi sunt iminente, întrucât a devenit tot mai greu pentru Gică Hagi să țină Viitorul de unul singur: „Lumea vorbeşte despre plecările lor, fără să ţină cont că Gică este singur acolo. Bugetul lui este foarte foarte mare. Din păcate, toate resursele nu ajută la întregul buget. Gică are deficit bugetar pe care trebuie să-l acopere: aduce bani de acasă sau vinde jucători. Dacă ar avea unul doi parteneri, niciunul dintre aceşti jucători nu ar pleca imediat”, a spus fostul mare international român, pentru Telekom Sport.

Tudor Băluță a debutat și pentru naționala României și este aproape de un transfer în Italia

Echipa italiană Genoa a fost văzută drept principala favorită să îi achiziționeze pe cei doi tineri fotbaliști români. Astfel, Gazzetta Dello Sport a scris că cei doi fotbaliști vor putea sosi în Italia în schimbul sumei de 6 milioane de euro. Dacă pentru Tudor Băluță eventualul transfer la Genoa ar reprezenta o premieră, Ianis Hagi a mai fost legitimat timp de un an și jumătate la Fiorentina, de unde a fost „răscumpărat” de tatăl său în februarie 2018, în schimbul a 2 milioane de euro.

Tags: