Gică Popescu îl plânge pe Nicolae Tilihoi. “Am rămas stupefiat când am auzit vestea!”

A MURIT NICOLAE TILIHOI
Iuliana Spirache   
in Fotbal intern
25/03/2018, 13:20
Gică Popescu îl plânge pe Nicolae Tilihoi. “Am rămas stupefiat când am auzit vestea!”

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Nicolae Tilihoi a decedat la vârsta de 61 de ani, după ce a dus o lungă luptă cu o boală necruţătoare. Fostul fundaş de la Craiova Maxima a fost diagnosticat cu cancer la prostată în urmă cu trei ani – vezi detalii

Gică Popescu şi-a adus aminte de momentele petrecute în teren alături de Nicolae Tilihoi şi susţine că acesta l-a învăţat să îşi folosească în timp ce sărea la cap şi cotul pentru a-şi lovi adversarul.

“Mi-a marcat pozitiv cariera!”

“Am rămas stupefiat când am auzit vestea. Ştiam că este bolnav, dar speram să nu plece atât de repede dintre noi. Nea Nae Tilihoi a fost unul dintre oamenii care mi-au marcat pozitiv cariera. El m-a învăţat să sar la cap, mereu îmi spunea: <Ţărane, bagă săbiuţa când sari la cap>. Voia să folosesc cotul înainte pentru a mă proteja. Am jucat cu el în centrul defensivei la Craiova în 1986, după ce Costică Ştefănescu a plecat la Braşov.

Pe teren era un adevărat câine, dar în afara lui a fost un om deosebit, de mare caracter. Era printre cei care ne încurajau mereu pe noi, tinerii. Am învăţat foarte multe de la el în perioada în care am jucat împreună. A fost unul dintre cei mai buni fundaşi centrali pe care i-a avut România”, a declarat Gică Popescu pentru gsp.

Închide ×