Sport

Gică Popescu, în vizită la un spital pentru copiii suferinzi din Arad. Surpriza ”Baciului” înainte de UTA – Farul

Gică Popescu și Tibi Curt, președintele și vicepreședintele clubului dobrogean, au punctat la imagine înaintea meciului UTA – Farul.
18.07.2021 | 17:45
Gica Popescu in vizita la un spital pentru copiii suferinzi din Arad Surpriza Baciului inainte de UTA  Farul
ADVERTISEMENT

Oficialii nou înființatului club, FC Farul Constanța, Gică Popescu și Tibi Curt, și-au făcut timp, înaintea meciului UTA – Farul, să viziteze Spitalul Clinic Județean Arad.

Cei doi au împărțit cadouri copiilor suferinzi și părinților acestora. Mai mult, Gică Popescu le-a promis voluntarilor care au renovat secția Pediatrie II a spitalului că va continua să se implice în proiectul lor.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu va dona aparatură la un spital de copii

Viitorul şi Farul Constanţa au fuzionat în mod oficial în această vară, acțiune care a readus una dintre echipele de tradiție ale fotbalului românesc, Farul, în Liga 1.

Noua echipă simbol a Dobrogei va debuta, duminică, în sezonul 2021/2022 al Ligii 1, la Arad, iar oficialii grupării de la mare au ținut să onoreze invitația Asociației Cetatea Voluntarilor, cea care se implică în mai multe cauze sociale.

ADVERTISEMENT

Ultima ispravă a celor din Cetatea Voluntarilor a fost să renoveze secția de Pediatria II, a Spitalului Clinic Județean Arad.

Coordonatorul proiectului, Anamaria Nyeki Popa, l-a invitat pe fostul internațional al României, Gică Popescu, în prezent președintele Farului din Constanța, să viziteze pavilionul renovat.

ADVERTISEMENT

”Baciul”, însoțit de vicepreședintele Farului, Tibi Curt, au răspuns pozitiv, inițiativei. Mai mult, fotul căpitan al Barcelonei și al naționalei României, a promis că  se va implica în acest proiect de suflet.

”Cu drag pentru viitor! La invitația personalului cu inimi mari de acolo, am vizitat astăzi (duminică, 18 iulie – n.r), înaintea meciului Farul – UTA, Secția de pediatrie a Spitalului Județean Arad.

ADVERTISEMENT

Am împărțit micuților mingi și eșarfe. Fiindcă modernizarea secției s-a făcut numai din donații, voi dona și eu o parte din aparatura de care mai e nevoie atunci când noua secție va fi gata”, a postat Gică Popescu, pe pagina personală de Facebook.

Ce face Asociația Cetatea Voluntarilor

Încă de la înființare, din 2012, organizația Cetatea Voluntarilor a reabilitat secții întregi de pediatrie din spitalele de stat și a adus în plină pandemie primul aparat de testare COVID-19 și 5000 de teste PCR, cu ajutorul partenerilor lor ARC România.

Peste 8000 persoane care au beneficiat direct sau indirect de acțiunile voluntarilor din această organizație. Unul dintre multele proiecte ale Cetăţii Voluntarilor, dus la bun sfârșit, a fost acela de reabilitare și modernizare a Secţiei Neonatologie de la maternitatea din Arad.

Datorită celor care au donat, micuţii care se nasc în Arad au condiţii decente. În ultimii ani Cetatea Voluntarilor a reabilitat cu ajutorul arădenilor etajul şi parterul de la Boli Infecţioase Copii.

A urmat Ambulatoriul Integrat Boli infecţioase – Pediatrie I şi cu siguranță lista reușitelor lor va continua să fie tot mai generoasă, precum sufletele voluntarilor și al celor care aleg să se implice și să susțină cauzele lor.

ADVERTISEMENT