Sport

Gică Popescu, încântat de parcursul tricolorilor la EURO 2024: „Atitudinea echipei și a suporterilor, principalul câștig”

Gheorghe Popescu a transmis prin intermediul rețelelor sociale un mesaj pentru „tricolori”, fostul căpitan al naționalei arătându-se entuziasmat de performanța obținută la EURO.
04.07.2024 | 15:13
Gica Popescu incantat de parcursul tricolorilor la EURO 2024 Atitudinea echipei si a suporterilor principalul castig
Gică Popescu, încântat de performanța tricolorilor de la EURO 2024. Sursă foto:sportpictures
ADVERTISEMENT

Gică Popescu a oferit un mesaj după revenirea în țară a băieților convocați de Edi Iordănescu pentru EURO, fostul internațional declarându-se mulțumit de parcursul României la turneul final.

Gică Popescu, încântat de parcursul tricolorilor la EURO 2024: „Atitudinea echipei și a suporterilor, principalul câștig după EURO”

Gheorghe Popescu a transmis un mesaj pe blogul propriu, în care fostul căpitan al Barcelonei a ținut să analizeze jocul „tricolorilor de la EURO 2024. „Baciul” recunoaște că nu a avut mari așteptări la începutul competiției, dar acest lucru s-a schimbat pe parcurs.

ADVERTISEMENT

„Ca majoritatea suporterilor echipei naționale, recunosc că am fost sceptic înainte de turneul final și am preferat să nu mă pronunț cu privire la rezultatele din Germania. Nu aveam la ce să mă raportez, meciurile de pregătire le-am considerat neconcludente, iar actuala echipă nu mai participase la un turneu de un asemenea nivel.

De altfel, nu am făcut nicio declarație pe toată perioada aventurii României la EURO, am decis că este mai bine să aștept desfășurarea tuturor jocurilor și să le urmăresc din postura de suporter, nu de analist sau de fost căpitan al echipei naționale.

ADVERTISEMENT

Dacă până acum eram unul dintre cei care criticau lipsa de atitudine a jucătorilor veniți la acțiunile echipei naționale, acum sunt unul dintre primii care salută curajul și determinarea arătate de tricolori. Acest lucru, precum și întoarcerea suporterilor către echipa națională, reprezintă cel mai mare câștig după participarea la EURO 2024.

De-acum încolo ne vom raporta la atitudinea din Germania și la calificarea de pe primul loc din grupă. Din acest punct, putem merge doar în sus, să creștem și să reușim și alte rezultate bune. Ștacheta a fost ridicată, la fel și așteptările, iar eu cred că această generație poate lega reușita de la european cu o calificare la un turneu final de campionat mondial. Această evoluție obligă, la rândul ei, la noi performanțe. Nu este ceva imposibil, a demonstrat-o în multe momente din cele 4 meciuri jucate în Germania, trebuie doar să continue pe aceeași linie. Așadar, primul obiectiv major e obligatoriu să fie mondialul din 2026, de peste ocean.

ADVERTISEMENT

Ar fi păcat să pierdem ce s-a câștigat în aceste săptămâni extraordinare. Dincolo de atitudinea jucătorilor, sprijinul fabulos al suporterilor a fost peste orice au trăit generațiile anterioare la precedentele participări la turnee finale. În 15 ani la echipa națională, eu nu am experimentat așa ceva și am fost uluit acum de prezența în număr atât de mare a suporterilor noștri. E drept, astăzi e mult mai ușor să ajungi în tribune la un mondial sau un european decât era acum 30 de ani, însă asta nu ia nimic din meritele zecilor de mii de români care au ținut prima pagina a ziarelor prin sprijinul oferit jucătorilor și prin marea de galben care a umplut străzile și stadioanele din Munchen, Koln sau Frankfurt.

Până la meciurile de Nations League din toamnă, ne vom hrăni cu imaginile tribunelor arhipline colorate în galben și cu bucuria băieților noștri după calificarea de pe primul loc în optimile de finală. Hai, România!”, a scris Gică Popescu pe propriul blog.

ADVERTISEMENT

România a scris istorie la EURO 2024

„Tricolorii” au reușit la EURO 2024 doar a doua victorie la un Campionat European și totodată s-au calificat în optimi, de pe primul loc, într-o grupă în care erau văzuți drept „pretendenți la locul 3”.

Parcursul României la EURO 2024 s-a oprit în optimile de finală, când Olanda a câștigat cu scorul de 3-0. Calificarea jucătorilor a reaprins o flacără ce părea stinsă în sufletul suporterilor, fanii români de pretutindeni susținând echipa națională.

Pentru echipa națională de fotbal urmează Nations League, unde se află în liga C, unde se va duela cu reprezentativele Ciprului, Kosovo și Lituania. Speranța „tricolorilor” este că vor reveni în liga B, în cazul în care vor termina pe prima poziție.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”