Sport

Gică Popescu, deranjat de declarațiile lui Ladislau Boloni: „Nu e Mesia fotbalului românesc”

Gică Popescu nu este de acord cu declarațiile lui Ladislau Boloni, care a criticat valoarea fotbaliștilor români și a spus că ultimii fotbaliști de valoare din România au fost Cristi Chivu și Adrian Mutu.
27.01.2022 | 22:42
Gica Popescu deranjat de declaratiile lui Ladislau Boloni Nu e Mesia fotbalului romanesc
ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni a criticat fotbaliștii români și a declarat că fotbalulul românesc nu a mai avut de foarte mulți ani jucători de valoarea lui Cristi Chivu și Adrian Mutu și că valoarea lor este în continuă scădere.

Gică Popescu nu este deloc de acord și e convins că România mai are jucători de valoare și fotbalul românesc are în continuare viitor.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu îl „înțeapă” pe Ladislau Boloni: „Eu cred că e un pic deplasat”

Gică Popescu consideră că fotbalul românesc mai are încă jucători de valoare și îi dă drept exemplu pe Răzvan Marin, Octavian Popescu sau Ianis Hagi: „Ceea ce mi se pare un pic deplasat e că din tot ce a spus Loți Boloni a fost luat așa ca un Mesia al fotbalului românesc.

Nu știu câte meciuri a văzut de la echipa națională și echipele de club în ultima perioadă, pentru că suntem cu toții de acord că a mai apărut un Ianis Hagi, un Tavi Popescu, un Răzvan Marin, jucători într-o ascensiune vizibilă și care pot fi considerați jucători de mare perspectivă la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Fostul căpitan al Barcelonei a continuat discursul în aceeași direcție și a dat exemplul naționalei de tineret care s-a bătut de la egal la egal cu naționale puternice precum cele ale Franței sau Germaniei: „Eu am văzut România U21 care s-a bătut cu Germania și Franța și fotbalul românesc are viitor. Nici Chivu și nici Mutu nu au ajuns la valoarea respectivă la vârsta lor. Chivu a câștigat Champions League mult după 29 de ani, Mutu a devenit golgheter în Italia după mulți ani. Nu știm cum vor arăta Tavi Popescu și ceilalți peste câțiva ani?”.

Popescu e de părere că de fapt chintesența fotbalistului român este chiar acest talentat bine încrustat în ADN-ul nației noastre: „Fotbalul românesc aici excelează: la talent, care ține de ADN-ul sportivului român. Eu cred că e un picat deplasat să spunem că jucătorii români sunt lipsiți de talent”. 

ADVERTISEMENT

Gică Popescu, alături de noul selecționer, Edi Iordănescu: „Succesul lui e al tuturor!”

Gică Popescu a transmis un mesaj de susținere pentru Edi Iordănescu deși ar fi preferat să fie desemnat unul dintre primii patru antrenori de pe lista FRF: „Mi se pare că Edi era ultimul pe lista posibililor antrenori ai echipei naționale. Îmi place totuși să văd partea plină a paharului.

Avem cu toții datoria să îl susținem pe Edi și să îi punem la dispoziție cei mai buni jucători. Succesul lui e al tuturor! E important ca echipa națională să aibă succes pentru că e vitrina fotbalului din orice țară.

ADVERTISEMENT

Sper să fie inspirat în decizii. E foarte complicat să comentezi deciziile anumitor jucători. Trebuie să se gândească la propria carieră și să le fie bine. Din ce în ce mai puțini jucători se gândesc la națională pentru că sunt pragmatici. 

Gică Popescu recunoaște că Ianis Hagi e o pierdere importantă pe națională, la fel și Nicolae Stanciu dacă va pleca în China

Ianis Hagi a suferit o accidentare gravă și va lipsi de pe gazon în următoarele luni, în timp ce Nicolae Stanciu e aproape de un transfer în China, la Wuhan și ar putea ieși din circuitul echipei naționale. Cu toate acestea, Popescu crede că naționala nu poate și nu trebuie să stea în unul sau doi jucători.

„Eu cred că echipa națională nu trebuie să stea într-un jucător. În acel moment e o problemă. Atât Ianis cât și Stanciu sunt jucători importanți, însă România nu stă nici în Hagi, Popescu sau alt nume. Naționala avea jucători care putea să suplinească lipsa lui Hagi printr-un joc colectiv și am câștigat meciuri importante și fără Gică”.

În privința strategiei FRF cu privire la echipa națională, Gică Popescu are o mentalitate total diferită față de cei care conduc destinele fotbalului românesc: „Nu știu care e viziunea FRF vis a vis de echipa națională. Dorește o calificare? Un obiectiv pe termen lung? Eu cred că strategia pe care a avut-o federația a fost una pe termen scurt. Nu ca Germania, Olanda și alte țări care au avut un proiect pe termen lung și au obținut calificări consecutive din doi în doi la turneele finale. Eu văd lucrurile diferit față de actuala federație”.

ADVERTISEMENT