Sport

Gică Popescu nu e surprins că Lionel Messi a luat Balonul de Aur: „Tot el va câștiga și la anul!”. Exclusiv

FANATIK a stat de vorbă cu Gică Popescu, fostul căpitan al Barcelonei, care a comentat performanța uriașă reușită de Lionel Messi. El consideră că starul lui PSG este favorit și anul viitor.
30.11.2021 | 11:53
Gica Popescu nu e surprins ca Lionel Messi a luat Balonul de Aur Tot el va castiga si la anul Exclusiv
Gică Popescu e sigur că Lionel Messi este favorit și anul viitor să câștige Balonul de Aur. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a câștigat cel de-al șaptea Balon de Aur, deși Robert Lewandoski părea marele favorit la trofeu în acest an.

Șeicii de la PSG au fost în al nouălea cer după performanța uriașă reușită de argentinian, însă decizia a creat multe controverse, fiind contestată de oamenii din fotbal.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că nu este surprins de faptul că Messi a cucerit încă un Balon de Aur și e convins că dacă va continua să joace la fel pentru PSG va reuși și anul viitor să câștige acest trofeu.

Gică Popescu știe de ce Messi l-a învins pe Lewandowski: „Copa America a fost elementul care l-a făcut câștigător!”

Gică Popescu a analizat pentru FANATIK decizia ca Lionel Messi să câștige cel de-al șaptelea Balon de Aur din carieră, iar fostul căpitan al Barcelonei consideră că starul argentinian merita acest trofeu, chiar dacă nu este un fan al său: „Nu mă surprinde, pentru că e cel mai bun jucător al planetei și nu văd alți mari fotbaliști care l-ar fi putut bate în această anchetă. Cred că este meritoriu”. 

ADVERTISEMENT

„Cu siguranță, câștigarea Copei America a fost decisivă în acordarea celui de-al șaptelea Balon de Aur. A fost elementul care l-a făcut câștigător în fața lui Lewandowski. Disputa era între ei și mă bucur că l-a luat Leo, pentru că este un produs al Barcelonei și eu cred că el continuă să fie cel mai bun jucător al planetei” – Gică Popescu

„Baciul” e de părere că acest Balon de Aur câștigat în fața lui Robert Lewandoswki îi va da lui Lionel Messi un nou suflu și îl va face să mai continue să joace cel puțin câțiva ani la cel mai înalt nivel:

„Nu știu care sunt planurile lui personale, dar se vede de la distanță plăcerea pe care o are să joace fotbal, dorește la fiecare meci să fie pe teren. Iubește mult fotbalul și acest Balon de Aur cred îl va face să continue și să ne bucurăm de magia lui încă mulți de acum încolo. Sau câțiva an,i pentru că se apropie și el de finalul carierei”.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu se așteaptă ca Messi să câștige Balonul de Aur și anul viitor: „Cine ar putea să îl bată în afară de Lewandowski?”

Gică Popescu crede că dacă Messi va continua să joace la fel ca până acum la PSG, ar putea cuceri Balonul de Aur și anul viitor. În plus, e de părere că parizienii vor ajunge până în finala Champions League.

„Mă uit cine ar putea să îl bată în afară de Lewandowski în situația în care Leo va face un sezon și va câștiga cel puțin titlul de campion cu PSG. Atâta timp cât va juca va fi întotdeauna un candidat la Balonul de Aur până când se va retrage. La ce echipă și ce linie de atac au, sunt obligați să ajungă în finala Champions League” – Gică Popescu

Cristiano Ronaldo a avut cea mai slabă clasare din ultimii 15 ani în cursa pentru Balonul de Aur, însă Gică Popescu îl laudă pe starul portughez al lui Manchester United: „Cristiano Ronaldo a câștigat și el destule Baloane de Aur. Totuși, face și el 37 de ani. Sunt doi monștrii ai fotbalului european. La vârsta lui continuă să joace la același nivel, să marcheze, e un lucru extraordinar”.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu nu crede că fotbalul românesc ar putea să mai aibă un jucător nominalizat la Balonul de Aur

Cornel Dinu și Florea Dumitrache au fost nominalizați la Balonul de Aur în 1970, însă Popescu e de părere că va fi extrem de dificil ca un fotbalist român să fie pe o astfel de listă scurtă în viitorul apropiat: „După Mondialul din Mexic, am avut doi jucători nominalizați la Balonul de Aur. E foarte greu de spus dacă vom mai reuși asta în următorii zeci de ani la cum arată fotbalul românesc în momentul de față. E greu de imaginat că se va întâmpla asta în curând”.

„Mă bucură orice trofeu câștigat de un jucător al Barcelonei. Eu sunt în primul rând un fan al catalanilor, nu al lui Lionel Messi. E normal să fie așa” – Gică Popescu

Deși trofeul cucerit cu Argentina i-a adus lui Lionel Messi Balonul de Aur, fostul mare fotbalist spune că mulți jucători nu sunt interesați să facă performanțe la echipa națională: „Nu e o chestiune generală. Fiecare jucător își programează cariera sau se gândește la succesele pe care le are în mod diferit.

Pentru unii jucători contează mai mult performanțele de la echipa națională, pentru alții nu e la fel de important. Sunt jucători care țin enorm la echipa națională sau cărora nu le pasă de activitatea de la echipa națională. Cred că e important de spus asta.

De când cu pandemia, nu am mai mers la niciun meci al Barcelonei. Mergeam la jocurile importante. Eu nu mă duc după Messi și nu intenționez să merg la PSG. Mă duc doar la meciurile Barcelonei. Cu Messi sau fără, pentru mine Barcelona rămâne aceeași!”, a declarat Gică Popescu, fostul căpitan al Barcelonei, în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 7 Baloane de Aur a câștigat Lionel Messi
ADVERTISEMENT