Sport

Gică Popescu, marcat de întâlnirea cu dublul campion mondial David Popovici. ”O să rămân cu educația”

Primul ministru al României, Nicolae Ciucă, a ținut să-l felicite personal pe David Popovici. Prezent la eveniment, fostul mare internațional Gică Popescu a mărturisit că a fost marcat întâlnirea cu înotătorul.
30.06.2022 | 21:08
Gica Popescu marcat de intalnirea cu dublul campion mondial David Popovici O sa raman cu educatia
David Popovici l-a impresionat pe Gică Popescu, dar nu prin performanțele extraordinare de la Budapesta
ADVERTISEMENT

Personalități marcante din lumea sportului și politică au ținut să-l omagieze pe David Popovici pentru performanțele extraordinare de La Budapesta. Între aceștia și prim-ministrul Nicolae Ciucă. La întâlnire a fost prezent și Gică Popescu.

Gică Popescu: ”Lucru rar”

Fostul mare internațional român Gică Popescu a participat la întâlnirea de la Palatul Victoria unde prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, l-a primit pe marele campion de natație David Popovici.

ADVERTISEMENT

Consilier pe probleme de sport al primului ministru și președinte al clubului Farul Constanța, Gică Popescu a mărturisit că performanțele sportive ale lui David Popovici nu l-au impresionat atât de tare, fiind obișnuit cu aceste lucruri.

Fostul căpitan al Barcelonei și al naționalei României a remarcat alte lucruri la tânărul dublu campion mondial.

ADVERTISEMENT

”Da, e un performer, un sportiv care a făcut lucruri extraordinare, a câștigat două medalii de aur și la două probe diferite. Ne bucurăm că este român, că este un copil cuminte, așezat

Pe lângă performanțele care nu mă emoționează așa de mult, fiind obișnuit cu performanțele din perioada când activam ca jucător, o să rămân cu educația pe care a primit-o de la părinți.

ADVERTISEMENT

O educație care l-a format ca om. David este un copil mult peste medie, inteligent, cu proiecte în afara sportului, lucru rar întâlnit la vârsta lui”, a mai spus Gică Popescu, la Digisport.

David Popovici se pregătește la Izvorani pentru participarea la CE pentru juniori

Noua senzație din natația mondială, David Popovici, și-a reluat pregătirile și trage tare la antrenamente pentru a obține noi rezultate impresionante la Campionatele Europene de natație pentru juniori.

ADVERTISEMENT

În vederea participării la întrecerile ce vor fi găzduite de Complexul Olimpic de natație de la Otopeni în perioada 5-10 iulie, Popovici a ales să se antreneze la Izvorani.

La europenele care vor începe săptămâna viitoare David Popovici va lua startul în cel puțin trei probe individuale – 50, 100 și 200 metri liber, dar și în câteva ștafete.

ADVERTISEMENT