News

Adevăratul motiv pentru care Popescu nu vrea să mai audă de Iordănescu!

Gică Popescu nu mai doreşte să audă în viaţa sa de Anghel Iordănescu, deşi sub comanda acestuia fostul mare internaţional a avut rezultate foarte bune la echipa naţională.
25.02.2018 | 21:38
Adevaratul motiv pentru care Popescu nu vrea sa mai auda de Iordanescu
ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu este numit “Generalul” sau “Tata” Puiu, dar pentru marea parte a jucătorilor din Generaţia de Aur acesta nu mai există de câţiva ani! Fostul selecţioner le-a ieşit de la inimă foştilor săi elevi, după ce a trecut de partea lui Răzvan Burleanu, iar Gică Popescu nu mai doreşte în viaţa sa să audă de omul care a condus România la ultimele campionate mondiale la care tricolorii au participat: SUA 1994 respectiv Franţa 1998.

După eliberarea din închisoare “Baciul”a oferit următoarele declaraţii cu privire la relaţia cu fostul său antrenor: “Pentru mine Anghel Iordănescu nu mai există! Nu mai vreau să vorbesc despre el în viaţa mea. Ne-am întâlnit la un eveniment şi nu l-am salutat. Dar şi el a evitat să dea ochii cu mine”, a spus Popescu.

ADVERTISEMENT

Le-a interzis colegilor să-l cheme!

Atât în perioada în care a fost arestat, dar şi după ce a ieşit din închisoare, Gică Popescu a făcut tot posibilul ca Anghel Iordănescu să nu participe la nici un eveniment la care au fost invitaţi foştii săi colegi. Spre exemplu, atunci când se afla în penitenciarul Rahova, “Baciul” a fost vizitat de Hagi, Adi Ilie, Gabi Balint, regretatul Didi Prodan, Costel Gâlcă, Bogdan Stelea, Ilie Dumitrescu cu ocazia zilei sale de naştere, dar nici urmă de “Tata” Puiu. Motivul? Gică Popescu i-a spus lui Hagi să nu îl aducă pe acesta la el, la închisoare. Mai mult, Iordănescu a fost evitat de fostul căpitan al Barcelonei şi de colegii acestuia atât la parastasul lui Didi Prodan, cât şi la jocurile amicale de la Chiajna la care au participat componenţii Generaţiei de Aur în memoria celui poreclit “Tătuca”.

Moartea lui Costică Popescu a pus capac

Dar de unde a plecat ruptura lui Gică Popescu cu Anghel Iordănescu? Pe lângă faptul că fostul selecţioner a trecut de partea lui Burleanu, deşi înainte de 4 martie 2014 se afişa cu Gică Hagi şi Gică Popescu în campania “Baciului”, pentru alegerile FRF, Iordănescu a mai făcut un lucru pentru care omul care a strîns 115 prezenţe sub tricolor nu o să îl ierte niciodată.

ADVERTISEMENT

FANATIK.RO a aflat care este adevăratul motiv al situaţiei în care au ajuns fostul căpitan al Barcelonei şi Iordănescu. Totul a plecat cu o zi înainte de 4 martie 2014, atunci când Gică Popescu a fost arestat. Acesta a aflat că Anghel Iordănescu ştia că o să fie încarcerat după ce prietenul fostului selecţioner, Gabriel Oprea, un om politic foarte important la vremea respectivă, i-a spus lui “Tata” Puiu că toţi inculpaţii din Dosarul Transferurilor vor fi condamnaţi la ani grei de închisoare cu executare!

Gică Popescu le-a povestit prietenilor săi acest lucru imediat după decesul tatălui său survenit pe data de 13 mai 2014, la doar două luni după ce el fusese arestat. Prezent la funeraliile părintelui, fostul internaţional le-a spus oamenilor de încredere că tatăl său a murit de inimă rea, iar el îl are pe conştiinţă, Dar le-a mai spus acestora că, dacă Iordănescu îi spunea că o să fie arestat, atunci el poate că avea timp 24 de ore să îl pregătească pe Costică Popescu pentru teribila veste şi şocul nu ar mai fi fost atât de mare. “Baciul” crede că tatăl său s-a consumat teribil după ce el a intrat în închisoare, iar acest lucru a dus la infarctul pe care acesta l-a suferit la nici două luni după arestarea fiului.

ADVERTISEMENT

Piţi a spus că Iordănescu l-a sunat pe Tudorel Stoica!

Victor Piţurcă. fostul selecţioner al României, a dezvăluit recent într-o intervenţie publică că Anghel Iordănescu i-a telefonat lui Tudorel Stoica să îl întrebe de ce el nu a fost invitat la meciurile la care au participat componenţii Stelei 86 şi cei ai Generaţiei de Aur, de la Chiajna, în memoria lui Didi Prodan, de la sfârşitul anului trecut.

“Mi-a spus Tudorel că l-a sunat Puiu  Iordănescu şi l-a întrebat de ce el nu a fost invitat la Chiajna. Păi el nu ştie că nu îl mai vor cei din Generaţia de Aur? Păi el nu ştie că Gică Popescu nu mai vrea să audă de el? Nu ştiu de ce mai insistă.  Nu e vina mea că Puiu a ajuns în situaţia asta cu foştii lui jucători”, a dezvăluit Piţurcă.

ADVERTISEMENT