Fotbal intern

Gică Popescu, povești inedite cu Gică Hagi: ”M-am dat accidentat ca să joace el”

18.04.2021 | 16:23
Gica Popescu povesti inedite cu Gica Hagi Mam dat accidentat ca sa joace el
ADVERTISEMENT

Fostul mare internațional Gică Popescu a dezvăluit câteva povești inedite petrecute împreună cu bunul său prieten și cumnat Gică Hagi din perioada când cei doi jucau împreună.

Popescu și Hagi au sentimente împărțite atunci când se joacă marele El Clasico în Spania, ba chiar se evită pe durata meciului pentru a nu avea discuțiu în contradictoriu.

ADVERTISEMENT

Cei doi au fost coechipieri printre altele la FC Barcelona, acolo unde ”Regele” a ajuns de la rivala Real Madrid, deoarece își dorea foarte mult să lucreze cu Johann Cruyff.

Povești de neuitat cu Gică Hagi și Gică Popescu

Într-un interviu din seria ”Hai să fim Super”, Gică Popescu a dezvăluit câteva povești de excepție cu Gică Hagi și cum își dorea la începutul fiecărui an să fie mai bun decât bunul său prieten.

ADVERTISEMENT

”Cu Gică am jucat la Steaua, la echipa națională 15 ani, la Barcelona, la Galatasaray. Aproape toată cariera noastră a mers în paralel. Am spus de nu știu câte ori, dar o mai spun. În fiecare 1 ianuarie când mă trezeam, voiam să fiu mai bun decât Hagi. Nu suportam să fie cel mai bun. Iar el este cel mai bun din istorie.

Pentru mine, faptul că m-am ‘duelat’ cu cel mai bun din istorie este o performanță incredibilă. Vedeam că este cel mai înzestrat de la natură, i-a dat Dumnezeu de toate. În afară eram foarte buni prieteni, petreceam vacanțele împreună, eram foarte apropiați”, a declarat Gică Popescu.

ADVERTISEMENT

Cum l-a fentat Popescu pe marele Cruyff

”Când eram la Barcelona, eram cinci străini, dintre care doi români. Jucam doar trei, doi pe margine. Mi-aduc aminte de un meci, jucam la Sevilla. M-am accidentat ușor înainte. Puteam să joc. Dar dacă nu jucam eu, juca Gică.

M-a chemat Cruyff, m-a întrebat cum sunt și i-am zis că nu pot să joc. Dar puteam să joc, însă Gică avea nevoie să joace. M-am dat accidentat, dar el știa de moment. L-a scos în minutul 60, a dat gol și se uita in tribună după mine. M-a văzut și mi-a făcut semn. E unul dintre momentele pe care nu le uiți niciodată în viață”, și-a amintit ”Baciul”.

ADVERTISEMENT

La începutul anului, Gică Popescu a sărit în apărarea prietenului său atunci când un jurnalist turc l-a criticat pe Gică Hagi. ”Baciul” a spus pentru FANATIK că ”Regele” ar fi avut în palmares trei titluri mondiale dacă juca pentru Brazilia.

ADVERTISEMENT