Gică Popescu, replică virulentă la contestatarii naționalei U-21 a României: ”Trebuie să fii tâmpit”

Gabriela Gheorghe   
în Echipa nationala
21/11/2020, 18:00
Gică Popescu, replică virulentă la contestatarii naționalei U-21 a României: ”Trebuie să fii tâmpit”
Gică Popescu, replică virulentă la contestatarii naționalei U-21 a României: ”Trebuie să fii tâmpit”.

Gică Popescu crede că naționala de tineret a României a abordat foarte bine finalul jocului contra celor din Danemarca. Fostul jucător român îi critică pe contestatarii tacticii abordate de Adrian Mutu. 

Ultimele minute ale jocului de la Ploiești dintre România U21 și Danemarca U21, al cărui final a adus calificarea naționalei mici la un nou Campionat European, al doilea la rând, a provocat multe discuții.

Pe lângă Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, și Gică Popescu și-a spus public dezaprobarea față de cei care au văzut drept antijoc prestația jucătorilor României U21. ”Tricolorii” mici au avut peste 200 de pase consecutive deoarece adversarii nu au vrut să atace balonul.

”De hatteri sunt sătul”

”Trebuie să fii tâmpit să critici finalul meciului. Trebuie să fii tâmpit să nu apreciezi acest profesionalism de care a dat dovadă echipa națională în ultimele 10 minute.

Ce trebuia să facă? Să se ducă peste adversari și să pierdem? Când Dorinel Munteanu a pierdut mingea la echipa națională, la un corner, cu Danemarca și am pierdut calificarea, toată lumea l-a criticat.

Acum, toată lumea l-a criticat pe Mutu și echipa națională că nu a jucat. De hatteri sunt sătul, da?”, a declarat Gică Popescu, la sfârșitul meciului dintre Academica Clinceni și Viitorul Constanța, terminat cu scorul de 1-0.

România, la a doua calificare consecutivă la EURO

Naționala de tineret a ajuns la EURO 2021, după ce meciul contra celor din Danemarca s-a terminat 1-1. Jucătorii antrenați de Adrian Mutu au terminat pe locul doi al grupei 8, însă țara noastră a fost una dintre cele 5 formații calificate, chiar dacă nu a încheiat preliminariile pe locul întâi.

După meciul cu Danemarca, jucătorii naționalei de tineret au fost foarte fericiți. „Emoţii au fost şi de partea noastră, dar contează cum le gestionezi. Chiar dacă au condus cu 1-0, meciul l-am condus noi şi ştiam că vom marca. Suntem fericiţi, am scris istorie. Nu s-a mai întâmplat să se califice România de două ori la rând. Am făcut o ţară întreagă mândră.

Ne e greu fără suporteri, până la urmă fotbalul e un spectacol, ca la teatru, e nevoie de suporteri. Ştim că suporterii sunt acolo, pentru ei jucăm. Sunt fericit pentru banderolă, sunt mândru că o port şi tricoul cu numărul 10. E o presiune în plus, dar cu siguranţă mă fac un fotbalist de două ori mai bun. Ambiţia e mai mare”, a spus Ianis Hagi după jocul cu Danemarca.

Închide ×