Sport

Gică Popescu vrea din nou România la Campionatul Mondial: „N-o să mă sperii niciodată de Islanda”. Exclusiv

Gică Popescu, fostul mare component al „Generației de Aur”, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre partida crucială pe care România o va disputa contra Islandei, în preliminariile CM 2022.
09.11.2021 | 17:26
Gica Popescu vrea din nou Romania la Campionatul Mondial No sa ma sperii niciodata de Islanda Exclusiv
Gică Popescu își dorește mai mult ca oricând să o vadă pe România la Campionatul Mondial: „Din păcate, nu mai pot intra eu în teren!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Partida România – Islanda va avea loc joi, de la ora 21:45, pe stadionul „Steaua”. În prezent, România se află pe locul 2 din grupa J, cu 13 puncte obținute după opt meciuri jucate.

Gică Popescu își dorește mai mult ca oricând să o vadă pe România la Campionatul Mondial

Fostul mare fundaș susține că nu se teme de naționala Islandei și nu concepe altceva decât o victorie din partea României. Totodată, atrage atenția la faptul că „tricolorii” nu mai au voie să facă pași greșiți până la finalul campaniei de calificare.

ADVERTISEMENT

„Pentru noi, fiecare meci este crucial, începând de acum. Pentru că ne apropiem de finalul campaniei de calificare și situația noastră nu este una care să ne permită să mai pierdem puncte.

Eu n-o să mă sperii niciodată de echipe precum Islanda. Dar nu ca fost jucător, ci ca un om care crede în potențialul fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Întotdeauna vom avea și calitate, și materie primă necesară pentru a trece de echipe precum Islanda, Irlanda… echipe din eșalonul secund valoric”, a declarat Gică Popescu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Gică Popescu: „Pentru Enes Sali ar fi un lucru extraordinar să debuteze!”

Gică Popescu a vorbit și despre tânărul Enes Sali (15 ani), care a fost convocat în premieră la naționala de seniori. Acesta susține că, pentru Enes Sali, nu este important să debuteze la echipa „mare”, ci să devină o prezență constantă în primul „11”.

ADVERTISEMENT

„Pentru Enes Sali ar fi un lucru extraordinar ca la o vârstă atât de fragedă să debuteze, însă nu este important să debutezi. Este important ca, după ce debutezi, să fii meci de meci.

Și să ai convocare după convocare la echipa națională, să nu fie o chestie punctuală și după să dispară. I se dă o șansă fantastică. De acum încolo depinde de el, de cât de bine va ști să gestioneze această chestiune a echipei naționale”, a mai spus Gică Popescu.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu: „Din păcate, nu mai pot intra eu în teren!”

În încheiere, Gică Popescu și-a exprimat regretul pentru faptul că nu mai poate intra în teren și să ajute echipa națională să se califice la Campionatul Mondial din 2022.

„Sper mai mult decât am făcut-o vreodată să ne calificăm la Campionatul Mondial. Când eram jucător, nu speram, ci eram convins. Acum, doar sper. Din păcate, nu mai pot intra eu în teren”, a încheiat Gică Popescu.

În grupa J, alături de România, se mai află Germania, Macedonia de Nord, Armenia, Islanda și Liechtenstein.

Clasament grupa J:

  1. Germania – 21 de puncte
  2. România – 13 puncte
  3. Macedonia de Nord – 12 puncte
  4. Armenia – 12 puncte
  5. Islanda – 8 puncte
  6. Liechtenstein – 1 punct

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,35 este cota pentru „peste 1,5 goluri” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT