Fotbal intern

Video. Dialog halucinant la TV între Gică Popescu şi consilierul lui Burleanu: “Nu-mi vorbi mie de naţională!“ / “Ba da! Lucescu, adus de Lupescu, a terminat pe 5, Daum – adus de Burleanu, pe 4!”

Consilierul lui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, a avut un schimb dur de replici cu Gică Popescu! Dialog exploziv între cei doi.
02.03.2018 | 22:36
Video Dialog halucinant la TV intre Gica Popescu si consilierul lui Burleanu Numi vorbi mie de nationala  Ba da Lucescu adus de Lupescu a terminat pe 5 Daum  adus de Burleanu pe 4

După ce Răzvan Burleanu l-a numit pe Florin Răducioiu şomer, “Baciul” a sărit în apărarea colegului de generaţie. Gică Popescu intervenise telefonic în studioul unei emisiuni de sport la Telekom, iar Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a început să se contreze cu susţinătorul lui Ionuţ Lupescu. Cei doi au avut apoi un schimb de replici memorabil. Redăm discuţia:

Andrei Vochin: “Lucrurile făcute de noi sunt atât de puţin vizibile? Ne-am calificat la un turneu european! În 18 ani s-a reuşit o calificare, la CE 2008. Actuala administraţie a egalat-o. În ultimii 20 de ani, nicio echipă naţională, indiferent de cine a fost pe bancă sau în birouri, nu s-a calificat la Campionatul Mondial.

“Nu-mi vorbi de echipa naţională”

Gică Popescu: Eu văd conducerea fotbalului într-un alt mod. Ţi-aduc aminte de o discuţie pe care am avut-o la un hotel din Bucureşti. Ştii ce părere aveai atunci despre actualul preşedinte al Federaţiei înaintea alegerilor!

A.V: Nu l-am cunoscut pe acest om până la o săptămână după ce a câştigat alegerile. Eu am crezut foarte mult în Gică Popescu, dar s-au întâmplat lucruri la care nu mă aşteptam niciodată. Atunci am spus că oricâte greşeli ar face acest om, măcar e curat. Nu spun că a făcut lucruri extraordinare, dar să spui că nu a făcut nimic bun, să nu vezi că s-a curăţat fotbalul, să nu vezi că niciun şef al arbitrilor nu a mai fost arestat, să nu vezi că s-a introdus regula U21, să nu vezi că avem Cupa României şi Supercupa României la juniori? Nu-mi amintesc să fi fost înainte astfel de proiecte.

G.P: Cele mai proaste rezultate au fost în ultimii 4 ani.

A.V: E o informaţie falsă! Conform statisticii, avem două echipe calificate la Elite! Aşa am mai avut doar acum 5 ani.

G.P: Rezultate cum au fost în ultimii 4 ani n-au fost niciodată! Ne temem de Muntenegru, ne tremură  picioarele când jucăm cu orice echipă.

A.V.:  Asta e impresia ta, Gică!

G.P.: Andrei, nu-mi spune mie de echipa naţională!

A.V.: Eu pot să-ţi vorbesc de rezultate şi de statistici, nu de joc. Voi vorbi cât vreau despre asta, cu asta mă ocup de 24 de ani şi văd care au fost rezultatele înainte şi care sunt acum.

G.P: Aţi venit cu câteva luni înainte de calificarea la EURO 2016!

A.V.: Dragule, alegerile au fost în 5 martie, iar campania de calificare a început în septembrie. Poţi să faci astfel de afirmaţii doar dacă vrei să minimalizezi tot ce s-a făcut.

G.P.: Percepţia mea vizavi de performanţă e total diferită faţă de ce vedeţi voi! Puteţi considera că au fost rezultate extraordinare, eu văd altfel situaţia.

A.V: N-am spus că au fost rezultate extraordinare. Nu se putea face în 4 ani ce nu s-a făcut bine în ultimii 24 de ani! Doar dacă eşti demagog poţi să spui asta!

G.P: S-au pierdut 4 ani de zile. N-am văzut niciun fel de strategie la nivel de conducere a fotbalului. N-am văzut niciun proiect, să începeţi de la A la Z, să aveţi paşi făcuţi, să daţi oamenilor din fotbal o anumită strategie. Eu nu văd performanţa ca voi.

A.V.: Vreau să discutăm pe argumente! Tu ai văzut diferit? Eu nu am văzut cum ai văzut tu când Lucescu a fost pus la naţională de Lupescu. Răzvan era atacat virulent, iar tu ai declarat atunci «Lupescu, Prunea şi Lucescu, luaţi-vă de mână şi plecaţi de la naţională!». Am declaraţia în telefon! Exact aceeaşi frază ai folosit-o şi atunci, la fel ca acum cu Daum. N-ai avut încredere în Lupescu atunci când l-a pus pe Răzvan Lucescu la naţională?

G.P: N-am avut încredere în rezultatele lui Răzvan Lucescu la naţională. Acolo a fost altă perioadă neagră. Asta nu înseamnă că, după atâţia ani de zile, Lupescu va lua altă decizie greşită.

A.V.: Acum ne ceartă toată lumea pentru că n-am făcut niciun fel de alianţă cu nimeni. Rezultatele vorbesc. Răzvan Lucescu a plecat de la naţională de pe 5 în grupă, Daum a plecat de pe locul 4. Decizia lui Burleanu de a-l aduce pe Daum e mai bună decât cea a lui Lupescu de a-l aduce pe Lucescu.

G.P: Să luaţi un antrenor care n-a fost niciodată selecţioner a fost o decizie greşită. A încercat să joace nemţeşte cu jucători români. Sunt nişte ipostaze cu Daum pe care nu le pot proba, dar sunt nişte întâlniri pe care Daum le-a avut cu anumite persoane în privat! Nu le pot proba, deci nu le spun.

A.V: Strategia  noastră a fost greşită, dar cea a lui Lupescu, cu Răzvan Lucescu, a fost catastrofală.

VEZI VIDEO CU DIALOGUL AICI