News

GALERIE FOTO. Ce scriau spaniolii despre Gică Popescu. Olteanul nostru a ţinut coperta ziarului El Mundo Deportivo

Gică Popescu s-a impus încă din start pe Camp Nou, fundaşul central marcând chiar la meciul de debut în tricoul catalanilor. Internaţionalul român deschidea scorul, în minutul 68, în meciul...
09.10.2017 | 00:01
GALERIE FOTO Ce scriau spaniolii despre Gica Popescu Olteanul nostru a tinut coperta ziarului El Mundo Deportivo

Gică Popescu s-a impus încă din start pe Camp Nou, fundaşul central marcând chiar la meciul de debut în tricoul catalanilor. Internaţionalul român deschidea scorul, în minutul 68, în meciul Valladolid-FC Barcelona 0-2. Presa spaniolă, în special cea apropiată de clubului catalan, l-a catalogat din start pe Gică Popescu ca un “crack”, adică un transfer foarte bun. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

În cei doi ani petrecuţi la FC Barcelona, Gică Popescu s-a bucurat de o presă bună. În special, ziarul “El Mundo Deportivo” i-a oferit românului spaţii considerabile în paginile publicaţiei. Prima apariţie a lui Gică Popescu în ziarul catalan s-a petrecut pe 15 mai 1995. Pe coperta periodicului, internaţionalul român era prezentat drept înlocuitorul lui Ronald Koeman la echipă. Abia după două luni, pe 26 iulie, era anunţat transferul oficial al lui Gică Popescu. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 7 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Gică Popescu înainte de primul “El Clasico”

După primele meciuri amicale ale verii, “El Mundo Deportivo” îl prezenta pe Gică Popescu drept omul-cheie în strategia lui Johan Cruyff pentru noul sezon, unul în care catalanii îşi doreau să câştige campionatul în prima ligă din Spania. Pe 28 septembrie 1995, ziarul catalan îl invita pe internaţionalul român în redacţie înaintea primului “El Clasico” din cariera “Baciului”. Gică Popescu juca imperial de la meci la meci, iar pe 5 noiembrie făcea una dintre cele mai bune partide în tricoul blaugrana.

Internaţionalul român marca două goluri în FC Barcelona-Salamanca 4-1, iar a doua zi, “El Mundo Deportivo” îl cataloga pe Gică Popescu ca fiind un “crack”. La sfârşitul anului 1995, în urma unui sondaj realizat printre fanii echipei catalane, “Baciul” ieşea pe primul loc într-un top al celor mai buni jucători străini din lotul lui FC Barcelona. În urma românului se aflau Luis Figo, Robert Prosinecki, Gică Hagi, Jordi Cruyff şi Meho Kodro.

Real Madrid, pe urmele lui Gică Popescu

Pe 17 noiembrie 1996, Gică Popescu prindea din nou prima pagină a ziarului “El Mundo Deportivo”. Bobby Robson anunţase numele noului căpitan al echipei, iar un fotoreporter a surprins un cadru în care Giovanni, Pep Guardiola şi “Baciul” se uitau pe o hârtie a antrenorului englez. Cinci zile mai târziu, ediţia ziarului era deschisă cu o informaţie bombă oferită de Gică Popescu.“Real Madrid mă vrea”, era declaraţia internaţionalului român. Pe 21 decembrie 1996, Gică Popescu ajungea pentru ultima dată pe prima pagină a ziarului “El Mundo Deportivo”. “Provocarea Popescu”, era titlul ştirii în care se anunţa că vestiarul lui FC Barcelona l-a adoptat drept căpitan de echipă pe internaţionalul român.