Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Gică Popescu spune care este secretul României pentru EURO 2024: „Mereu când am făcut asta, am ieşit din grupe”

Gică Popescu a spus care este secretul echipei naționale pentru a putea ieși din grupele de la turneul final al EURO 2024, care va debuta în mai puțin de două săptămâni.
08.06.2024 | 15:38
Gica Popescu spune care este secretul Romaniei pentru EURO 2024 Mereu cand am facut asta am iesit din grupe
Gheorghe Popescu a dezvăluit rețeta succesului pentru un EURO reușit / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Echipa națională s-a calificat la turneul final după o pauză de opt ani, iar speranțele fanilor sunt foarte mari. Selecționerul a anunțat deja lotul pentru EURO, iar fanii speră la o calificare din grupele competiției.

Victoria la debut, obligatorie

Gheorghe Popescu, membru important al Generației de Aur, a spus că secretul constă în obținerea victoriei la debut. Echipa națională debutează contra selecționatei Ucrainei, care a remizat recent cu Germania, scor 0-0.

ADVERTISEMENT

„Lumea doreşte ca performanţele să crească. Publicul de pe Ghencea aştepta o evoluţie mult mai bună a echipei naţionalei, o victorie. Evoluţia jucătorilor e întotdeauna foarte relaxată pentru că nu vor să se accidenteze. Acesta este singurul obiectiv înaintea Campionatului European.

Eu nu îndrăznesc să mă gândesc la o semifinală. Cred că o ieşire din grupă ar fi un rezultat extraordinar. Nu putem să aşteptăm până la ultimul meci pentru a face 3 puncte. Meciul de debut. Întotdeauna, când am avut o victorie în meciul de debut, am ieşit din grupe.

ADVERTISEMENT

Avem un meci greu contra Ucrainei, care are jucători extrem de valoroşi, care joacă la cluburi importante din Europa. Startul este întotdeauna vital. Dacă reuşim o victorie, am mai avea nevoie poate de un punct. Cu două victorii sigur mergem mai departe.

Va fi această emoţie de început a băieţilor noştri. Mulţi nu au mai jucat la un turneu final şi emoţiile vor fi prezente. Odată cu începerea partidei vor încerca să respecte indicaţiile antrenorilor şi să joace.

ADVERTISEMENT

Va trebui să jucăm cu curaj, să punem probleme. Nu poţi să stai să te aperi şi să vezi ce o să iasă pentru că echipele pe care le avem în faţă sunt foarte valoroase“, a declarat Gică Popescu, conform AS.

Programul naționalei la EURO

Echipa națională debutează la EURO 2024 pe data de 17 iunie, de la ora 16:00, împotriva Ucrainei. Partida va avea loc pe stadionul lui Bayern, Allianz Arena, din Munchen, iar fanii români sunt așteptați.

ADVERTISEMENT

Etapa a doua aduce și cel mai greu meci al fazei grupelor, împotriva selecționatei Belgiei, care pleacă ca favorită. Partida va avea loc la Koln, pe data de 22 iunie, cu începere de la ora 22:00, ora României.

Ultima etapă aduce un meci mult mai echilibrat pentru „tricolori“, care vor da piept cu selecționata Slovaciei. Echipa lui Edi Iordănescu îi întâlnește pe slovaci la Frankfurt, pe data de 26 iunie, de la ora 19:00.

ADVERTISEMENT