Fotbal intern

Gică Popescu ştie cum se poate califica România la EURO 2020. “E o grupă accesibilă!”

02.12.2018 | 17:16
Gica Popescu stie cum se poate califica Romania la EURO 2020 E o grupa accesibila
ADVERTISEMENT

Gică Popescu, fostul căpitan al echipei naţionale a României, ştie cum se pot califica “tricolorii” lui Cosmin Contra la EURO 2020. “Baciul” a comentat în legătură cu Grupa F, acolo unde prima reprezentativă se va duela cu Spania, Norvegia, Suedia, Malta şi Insulele Feroe şi crede că “tricolorii” au avut parte de o grupă accesibilă.

Gică Popescu este de părere că Spania este favorită să termine Grupa F pe prima poziţie, iar echipa naţională a României se va lupta cu Norvegia şi Suedia pentru poziţia a 2-a. Mai mult, “Baciul” crede că “tricolorii” vor putea să meargă la EURO 2020 dacă vor reuşi să le învingă pe cele două selecţionate din Norvegia şi Suedia.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu ştie cum se poate califica România la EURO 2020

“Avem șansa a doua. Spania a favorită, iar noi ne luptăm cu Norvegia și Suedia. E o grupă accesibilă, puteam nimeri mai rău. Pe Suedia am mai învins-o la Craiova, în meci amical, cu Norvegia am avut rezultate pozitive în ultimii ani. Ținând cont că eram în urna a patra valorică, era greu să avem adversari mai slabi. Când ești în cea de-a patra urnă, trebuie să te rogi ca sorții să fie de partea ta, să cazi cu adversari accesibili.

Ca să fim la turneul final, trebuie să învingi echipe de calibrul Suediei sau Norvegiei. Nu le învingi, stăm acasă. Ce vrei? Cred că puteam avea și adversari mai grei. Dar atâta timp cât suntem în urna a patra, era greu să avem adversari mai accesibili. Ne luptăm la locul 2. Cu Spania, nu. Cred că va câștiga grupa detașat, urmând ca una dintre Suedia, Norvegia și noi să ne batem la locul 2. Cred că celelalte echipe de pe locurile 5 și 6 puteau fi mult mai grele. Uitați-vă ce alte echipe sunt în urnele 5 și 6, care cred că vor pune probleme. Bătălia noastră va fi pentru locul 2, cu Suedia și Norvegia.

ADVERTISEMENT
Gică Popescu se bucură după o victorie în tricoul echipei naţionale a României

Eu mă raportez la meciul cu Serbia, de acasă, când nu știu dacă am avut o ocazie de gol, contra unei echipe care e în a treia urnă. Dacă vom dori să ne calificăm, trebuie să creăm mult mai mult decât am creat până acum”, a spus Gică Popescu pentru Digi Sport.