ADVERTISEMENT
Fotbal international

Gică Popescu, surprins de situația lui Marius Șumudică: „O afirmație foarte deplasată”      

Autor: Cosmin Crăciun | 12.01.2021 | 18:20
Gică Popescu, surprins de situația lui Marius Șumudică: „O afirmație foarte deplasată”      
Gică Popescu Sursa foto: Fotomac

Fost căpitan al naționalei României, dar și al lui Galatasaray, Gică Popescu s-a declarat surprins de situația în care este implicat Marius Șumudică. Dat afară de la Gaziantep, tehnicianul a fost jignit de colaboratorul unei televiziuni.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu susține că antrenorii și fotbaliștii de origine română sunt respectați în Turcia, tocmai de aceea crede că afirmațiile jurnalistului care l-a jignit pe Șumudică sunt unele greu de înțeles.

Marius Șumudică a comentat și el scandalul în care este implicat, după ce a fost acuzat că discută „țigănește”. Antrenorul nu a dorit să dea o replică tăioasă.

Gică Popescu, surprins de situația lui Marius Șumudică: „O afirmație foarte deplasată”

În vârstă de 53 de ani, Gică Popescu este în prezent președinte la Viitorul Constanța. Între 1997 și 2001, însă, „Baciul” a evoluat pentru Galatasaray Istanbul, fiind chiar și căpitan al formației din Turcia.

ADVERTISEMENT

Popescu se declară surprins de modul în care a fost atacat Marius Șumudică la televiziunea din Turcia. Erman Toroglu, fost fotbalist turc, l-a criticat în termeni jignitori pe fostul tehnician al lui Gaziantep.

„Antrenorul ăsta e plin de figuri, joacă teatru. Nu am mai văzut așa ceva, unde se crede? Se comportă țigănește, e un țigan”, a spus Erman Toroglu la a Sport, despre Șumudică.

Gică Popescu a reacționat și el: „Antrenorii și jucătorii români sunt foarte apreciați în Turcia. Mă surprinde declarația aceasta. A fost o afirmație foarte deplasată. Indiferent ceea ce a făcut Șumudică, pentru rezultatele obținute la Gaziantep, eu cred că ar fi trebuit să beneficieze de mai mult respect”, a declarat fostul fundaș pentru Realitatea Sportivă.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică nu a vrut să îi dea un răspuns lui Toroglu: „Nu pot eu să-l educ”

Dat afară de la Gaziantep după ce s-a luat la ceartă cu șefii clubului pe care a reușit să îl ducă până pe poziția a patra în Superliga turcă, Marius Șumudică nu a vrut să îi dea replica fostului fotbalist care l-a jignit.

„M-a jignit, dar nu vreau să-i răspund. M-a insultat, e treaba dânsului. Părinții mei sunt români, eu sunt român, nu am nimic cu etnia rromă. Nu vreau să-i răspund, nu pot eu să-i fac educație.

ADVERTISEMENT

Nu am nevoie de ajutorul nimănui din țară, nu simt nevoia. Nu sunt în postura a ce spus acel om, nu vreau să mă apere nimeni. Eu aparțin României și sunt mândru că sunt român.

Îmi recunosc greșelile când le fac, dar acum trebuie să vorbim despre fotbal. Cei de aici nu se vor mai întâlni niciodată cu ce am făcut eu!”, a spus Șumudică.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!