Fotbal international

Gică Popescu, surprins de transferul lui Dennis Man: „Nu am crezut că vom mai vinde un fotbalist pe o sumă atât de mare!” Exclusiv

30.01.2021 | 20:59
Gica Popescu surprins de transferul lui Dennis Man Nu am crezut ca vom mai vinde un fotbalist pe o suma atat de mare Exclusiv
ADVERTISEMENT

Gică Popescu a fost destul de suprins de pasul rapid pe care l-a făcut Dennis Man în străinătate, dar mai ales de suma de transfer plătită de Parma către FCSB.

Ba, mai mult, FCSB mai poate primi până la două milioane de euro și a păstrat și un procent dintr-un viitor transfer, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, iar jucătorul va avea un salariu fabulos.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre transferul lui Man și la fel ca fostul său antrenor Roland Nagy, consideră că lui Man i se potrivește cel mai bine campionatul Spaniei și al Portugaliei.

Gică Popescu: „Sincer nu am crezut că vom mai vinde un fotbalist pe o sumă atât de mare!”

Dennis Man la AC Parma pentru 13 milioane de euro…

– E un transfer important pentru fotbalul românesc. Nu e deloc surprinzător! Man a avut mereu o proiecție frumoasă. Nu ne așteptam să se transfere atât de repede și pe o sumă atât de mare! Eu sincer nu am crezut că vom mai ajunge să vindem un fotbalist la o sumă atât de mare! Acum nu pot decât să mă bucur. Man dovedește că fotbalistul român în continuare are valoare și este considerat un produs valoros, însă atât el, cât și Mihăilă, Ianis, toți cei care joacă la cluburi importante, trebuie să confirme pentru că așa ținem nivelul fotbalistului român ridicat.

ADVERTISEMENT

I se potrivește lui Dennis Man Serie A?

– Jucătorului român ca profil i se potrivește Spania, Portugalia, unde se joacă mai mult decât se apără! Campionatul italian este un campionat în proporție de 60-70%  cu profil defensiv. În Spania, toate echipele țin mingea, joacă, nu se închid, lucru care cred că i se potrivește mai bine ca stil lui și tuturor fotbaliștilor români. Dar la potențialul lui Dennis, are și viteză, un picior stâng foarte bun, dribling, are toate atuurile ca să se impună. Eu cred că poate să o facă și ar fi un mare câștig pentru fotbalul românesc.

La suma pe care a plătit-o Parma e clar că așteptările sunt foarte mari. Nu l-au luat să îl țină pe bancă, pentru că ar fi o rezervă foarte scumpă. Cred că va juca duminică. Echipa de duminică nu o face antrenorul. O fac jucătorii prin ce fac la antrenamente, cât de bine se antrenează, cât de serioși sunt, ce randament dau. Ei fac echipa, jucătorii!

ADVERTISEMENT

„Tănase și Coman au fost jucătorii noștri! I-am vândut pentru a ne menține în Liga 1”

Visează și Viitorul la astfel de sume?

– Dacă vom avea posibilitate și noi să rodăm jucătorii, să nu-i mai vindem la prima ofertă, atunci cu siguranță vom putea. Tănase, Coman au fost jucătorii noștri! Să nu uităm asta! A trebuit să îi vindem pentru a ne putea menține în Liga 1!

Gică Popescu despre Octavian Popescu: „Știți câți jucători au fost comparați cu Hagi de 20 de ani?”

Octavian Popescu a fost comparat de mulți oameni din fotbal cu Gică Hagi

– Știți câte astfel de comparații am auzit în ultimii 20 de ani? Noul Hagi, noul Popescu, noul Dan Petrescu și niciunul nu a confirmat! Ar trebui să fim foarte atenți în momentul în care vorbim despre acești tineri jucători care nu au făcut nimic! Sunt doar niște speranțe care promit enorm.

ADVERTISEMENT

Copilul acesta de la Steaua este un fotbalist cu real talent. Dar de aici până să îl compari cu Hagi mi se pare drum lung! Lung de tot! Și cel mai important nu le fac bine deloc astfel de comparații jucătorilor! Sunt copii tineri care nu au maturitatea necesară pentru a suporta aceste comparații! Ar trebui lăsați să muncească, lăsați să sufere, măcar să scoată capul! Ei nici nu au scos capul ca fotbaliști și deja facem astfel de comparații, care nu le fac deloc bine, pentru că nu știm cât de mult pot să suporte asemenea presiuni

ADVERTISEMENT