Fotbal intern

Gică Popescu vede un singur jucător de neînlocuit în naționala de seniori: “Contra e într-o situație delicată”

01.07.2019 | 21:34
Gica Popescu vede un singur jucator de neinlocuit in nationala de seniori Contra e intro situatie delicata

Președintele celor de la Viitorul, Gică Popescu, consideră că selecționerul Cosmin Contra este într-o situație delicată privind selecția pentru naționala mare pentru meciurile cu Spania și Malta, care vor avea loc în septembrie. “Baciul” consideră că un singur jucător nu poate fi înlocuit în acest moment în naționala mare: Ciprian Tătărușanu. 

Gică Popescu vede un singur jucător de neînlocuit în naționala de seniori: “Cred că pe Tătărușanu e greu să îl scoți din poartă acum”

“Baciul” consideră că merită să riște calificarea la Euro pe mâna jucătorilor care au făcut spectacol la turneul final de tineret: “Această echipă, din punctul meu de vedere, ar fi putut fi asamblată la echipa mare cu ceva timp în urmă. In-corpore nu poți face o echipă mare. Nu ar face față cu o medie de 19, 20 de ani. Cosmin Contra e într-o situație foarte delicată în acest moment. Avem două meciuri foarte importante, de care depinde calificarea. 

Cred că pe Tătărușanu e greu să îl scoți din poartă acum. Eu așa văd. Răzvan Marin e oricum sub 21 de ani. Eu cred însă că merită să riște o calificare cu ei pe teren. Oricum nu am avut foarte multe în ultimul timp. Nu riscăm mult! Haideți să avem încredere în ei. Chiar dacă ratează, la următoarea vor avea experiență și se vor califica sigur”, a declarat Popescu la Digisport.

Gică Popescu vede un singur jucător de neînlocuit în naționala de seniori Contra e într-o situație delicată FOTO: Gică Popescu
Gică Popescu vede un singur jucător de neînlocuit în naționala de seniori Contra e într-o situație delicată FOTO: Cosmin Contra

Fostul internațional este de părere că performanțele de la tineret nu ar trebui atribuite doar lui Hagi sau doar FRF-ului și că sunt mai mulți factori care au dus la această performanță: „Gică are un merit deosebit. Mai e și partea cealaltă, ceilalați antrenori care au contribuit la creșterea acestor copii. E și meritul Federației. Eu voiam să fac asta în 2004, să introduc regula U21.

Acum a făcut-o și mai bine, cu doi jucători. E și meritul lor. Apoi vine meritul conducerii tehnice, care a ales jucătorii și i-a pregătit pentru turneul final. E ceva mai larg. Ar fi nedrept să spunem că doar Gică sau doar Federația au contribuit. Sigur, Gică a făcut lucruri imense. Educația pe care le-a oferit-o jucătorilor a contat enorm”

Gică Popescu vede un singur jucător de neînlocuit în naționala de seniori Contra e într-o situație delicată FOTO: Gică Popescu
Gică Popescu vede un singur jucător de neînlocuit în naționala de seniori Contra e într-o situație delicată FOTO: Gică Popescu și Gică Hagi

România este în acest moment pe locul doi în grupa preliminară pentru Euro 2020, la egalitate de puncte cu Suedia, însă în luna septembrie “tricolorii” joacă două meciuri cruciale în lupta pentru calificarea la turneul final, cu Spania și Malta.

  • 10 goluri a marcat România U 21 la Euro 
  • 7 puncte a adunat România în primele 4 meciuri din preliminariile pentru Euro 2020