Fotbal intern

Gicu, Grozav doar cînd vrea el

Unul dintre cei mai importanţi tineri jucători pe care România îi are în prezent, Gigu Grozav, a marcat aseară un gol de generic împotriva lui Swansea, aplaudat la scenă deschisă de fanii...
23.08.2013 | 11:02
Gicu Grozav doar cind vrea el

Unul dintre cei mai importanţi tineri jucători pe care România îi are în prezent, Gigu Grozav, a marcat aseară un gol de generic împotriva lui Swansea, aplaudat la scenă deschisă de fanii galezilor, însă evoluţia sa pe toată durata partidei a fost în nota echipei, mai mult decît discretă. Sclipirea din minutul 87 a redat însă perfect forma pe care atacantul o traversează în acest început de szon. Cuvîntul inconstanţă este cea mai bună definiţie a acesteia, avînd în vedere că Grozav a îmbinat meciurile senzaţionale, cu partidele în care şi-a exasperat colegii şi antrenorii.

10 iulie, Supercupa României, Steaua – Petrolul 3-0

Cu aproape jumătate din echipa de bază nevalidă pentru acea partidă, Petrolul nu a avut nicio şansă şi a pierdut la scor de neprezentare. Nici Grozav nu a făcut notă discordantă, singurul lucru prin care s-a remarcat fiind cartonaşul galben pe care l-a primit în minutul 32.

18 iulie, turul II preliminar al Ligii Europa, Petrolul – Vikingur 3-0

În faţa unui adversar modest, din Insulele Feroe, Grozav a fost cel mai bun om de pe teren. Gicu a marcat de două ori, contribuind din plin la un rezultat care a asigurat un avantaj confortabil pentru “lupi” după partida tur.

21 iulie, etapa 1, Universitatea Cluj – Petrolul 0-1

Unicul gol a fost marcat de Hamza, însă partida a fost poate cea în care Grozav a muncit cel mai mult în interesul echipei, chiar dacă la final nimeni nu ar fi putut spune că şi-a pus decisiv amprenta asupra victoriei obţinute de Petrolul.

25 iulie, turul II prelimiar al Ligii Europa, Vikingur – Petrolul 0-4

Într-un meci abordat cu maximă relaxare de “lupi”, avînd în vedere scorul de forfait din tur, Grozav s-a remarcat printr-un nou gol marcat, cel care a închis tabela.

29 iulie, etapa a 2-a, Petrolul – Pandurii 1-1

A fost, probabil, cel mai dezamăgitor meci pe care Grozav l-a avut în acest debut de sezon. Pe lîngă o evoluţie ştearsă, atacantul şi-a bătut joc în prelungiri de un penalty care ar fi putut aduce victoria echipei sale, alegînd o “scăriţă” care a ajuns în braţele lui Lazar.

1 august, turul I preliminar al Ligii Europa, Petrolul – Vitesse 1-1

Odată cu acest meci, forma lui Gicu Grozav părea să o ia pe o pantă ascendentă. Într-un moment în care olandezii conduceau cu 1-0 şi aveau prima şansă la calificare, jucătorul a adus egalarea echipei sale, gol se va dovedi decisiv pentru retur.

4 august, etapa a 3-a, Petrolul – Braşov 0-0

De această dată, Grozav nu a mai părut capabil să facă diferenţa în favoarea echipei sale, motiv pentru care Cosmin Contra l-a şi scos de pe teren în minutul 70.

8 august, turul I preliminar al Ligii Europa, Vitesse – Petrolul 1-2

În minutul 90+5, Gicu a marcat unul dintre cele mai importante goluri ale carierei, dintr-o lovitură liberă, care a adus calificarea Petrolului. Acesta rămîne meciul în care Grozav a avut cea mai bună evoluţie din acest sezon.

11 august, etapa a 4-a, Oţelul – Petrolul 1-2

La doar trei zile după ce a jucat impecabil la Arnhem, Grozav a avut o evoluţie foarte modestă, fapt care l-a înfuriat peste măsură pe Cosmin Contra. Urmarea? Atacantul a fost înlocuit la pauză.

17 august, etapa a 5-a, Petrolul – Ceahlăul 1-1

A fost singurul meci al sezonului în care Grozav nu a intrat niciun minut pe teren.

22 august, play-off-ul Ligii Europa, Swansea – Petrolul 5-1

În ciuda faptului că a marcat în minutul 87 cu o execuţie magnifică şi a bifat al şaselea gol în acest sezon al Ligii Europa, Grozav nu şi-a putut ajuta echipa prea mult.

 

Nu este posibil ca într-un asemenea meci să execuţi în acel mod un 11 metri. Nu m-am gîndit nicio clipă că va da “scăriţă”. Din păcate, a făcut-o şi acum trebuie să înveţe dintr-o astfel de greşeală. Sincer, nu mi-a trecut încă supărarea pe el

Cosmin Contra, antrenor Petrolul, după meciul cu Pandurii

Sînt sigur că Gicu va face un meci mare la Arnhem şi va califica echipa în play-off-ul Ligii Europa

Cosmin Contra, antrenor Petrolul, înaintea returului cu Vitesse

Grozav avea o revanşă de luat în faţa mea, după acea scăriţă din meciul cu Pandurii, tot din minutul 90, şi iată că acum a marcat în minutul 90+5

Cosmin Contra, antrenor Petrolul, după returul cu Vitesse

Grozav poate să facă scăriţă şi la naţională, dar să marcheze. Dacă nu marchezi, la naţională te cureţi, nu e ca la echipa de club. Pentru că la naţională ai pierdut puncte şi atunci la revedere calificare

Victor Piţurcă, selecţioner România