Fotbal intern

Giedrius Arlauskis, primul antrenament în Gruia! Contract până la vară cu CFR. Ce se întâmplă cu Bălgrădean. Fanatik confirmat. Video

08.03.2021 | 18:13
Giedrius Arlauskis primul antrenament in Gruia Contract pana la vara cu CFR Ce se intampla cu Balgradean Fanatik confirmat Video
ADVERTISEMENT

Portarul Giedrius Arlauskis se află foarte aproape de revenirea oficială la CFR Cluj. Din informațiile FANATIK, lituanianul va semna un contract valabil până la finalul actualului sezon.

Giedrius Arlauskis, primul antrenament în Gruia

UPDATE, 8 martie, ora 18:13 / După ce a fost prezentat oficial la CFR Cluj, Arlauskis, al cărui transfer a fost anunțat în exclusivitate de FANATIK, încă de pe 1 martie, a efectuat primul antrenament sub comanda lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Imaginile au fost postate pe contul oficial de Facebook al campioanei României.


Giedrius Arlauskis, prezentat oficial de CFR Cluj

UPDATE, 8 martie, ora 14:05 / Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate încă de pe 1 martie, Giedrius Arlauskis a semnat cu CFR Cluj până în vară şi a fost prezentat oficial de campioana României.

“Bine ai revenit, Giedrius Arlauskis! Clubul CFR 1907 Cluj și portarul lituanian Giedrius Arlauskis au ajuns la un acord privind semnarea unui nou contract. Sosit în Gruia în august 2017, Arla a câștigat trei titluri consecutive de campion (2017-18, 2018-19, 2019-20), respectiv o Supercupă a României (2018) în cele trei sezoane remarcabile petrecute în tricoul vișiniu.

ADVERTISEMENT

Giedrius Arlauskis revine astfel la clubul cu care a bifat performanțe deosebite inclusiv în cupele europene. Îi dorim mult succes în noua aventură la echipa noastră! Mult succes, Arla!”, au anunţat oficialii campioanei României pe contul de Facebook al clubului.


Directorul sportiv al lui CFR confirmă Fanatik: „Va fi al nostru până la vară”

UPDATE, 7 martie, ora 00:15 / Directorul sportiv al campioanei, Marius Bilașco, a confirmat după victoria campioanei cu 1-0 pe terenul celor de la UTA că Giedrius Arlauskis va juca în Gruia până în vară, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. „Da, așa este, Arlauskis a semnat. Va fi jucătorul nostru până în vară și a acceptat să joace gratis. Vreau să transmit toată aprecierea pentru el, a dat dovadă de recunoștință față de clubul alături de care a câștigat trei campionate”, a spus Bilașco la Digisport.

ADVERTISEMENT

Știre inițială 1 martie, 18:36

Totul depinde de modul în care va arăta raportul medical al goalkeeperului care nu a mai jucat într-un meci oficial din data de 16 decembrie 2020. Dacă rezultatele sunt bune, revenirea lui Arlauskis va fi oficializată în cel mai scurt timp.

Durata scurtă a contractului pe care îl va semna portarul este un semn că acesta vine în Gruia să joace, lucru care îi poate pune în pericol statutul de titular lui Cristian Bălgrădean, titularul campioanei.

ADVERTISEMENT

Giedrius Arlauskis a făcut vizita medicală la Cluj. Contract doar până în vară!

Continuă comeback-urile de senzație în Gruia. După ce Mihai Bordeianu s-a întors sub formă de împrumut de la Al-Qadisah, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, este rândul lui Giedrius Arlauskis să fie extrem de aproape să revină la echipa alături de care a cucerit ultimele trei ediții ale Ligii 1. Mutarea a fost solicitată în mod express de Neluțu Varga.

Portarul lituanian a efectuat deja vizita medicală, iar în prezent sunt derulate toate formalitățile necesare pentru ca oficialii din Gruia să fie sigur că Arlauskis este apt de joc și poate fi o soluție pentru Edi Iordănescu. Cel care a evoluat în trecut și pentru Unirea Urziceni sau FCSB nu a mai evoluat într-o partidă oficială de la mijlocul lunii decembrie.

Arlauskis a ajuns în România sâmbăta trecută, 27 februarie, conform Prosport, iar discuțiile cu oficialii clujeni nu erau încă finalizate înainte ca jucătorul să aterizeze la Cluj-Napoca. Acum, însă, toate detaliile sunt puse la punct, iar ok-ul cu privire la starea medicală a portarului este tot ce lipsește pentru ca mutarea să fie finalizată.

Contractul pe care CFR Cluj i l-a oferit lui Arlauskis este valabil doar până la finalul actualei stagiuni. Din informațiile FANATIK, se va discuta doar atunci despre o eventuală prelungire. Totul depinde și de cât va evolua lituanianul, dar și de locul pe care ardelenii îl vor ocupa la finalul sezonului.

  • 3 titluri și 1 Supercupă a câștigat Arlauskis cu CFR Cluj în România;
  • 16 decembrie 2020 este data ultimelor minute jucate de Arlauskis pentru Shabab, în Cupa Regelui.

Ce se întâmplă cu Cristi Bălgrădean. „Pufi” mai are un an de contract

Având în vedere faptul că Arlauskis va semna doar până în vară, este foarte posibil ca CFR Cluj să îl considere pe lituanian drept noul titular, mai ales că salariul său nu va fi unul deloc mic. Pe de altă parte, cel care a câștigat de cinci ori titlu în Liga 1 nu a mai jucat într-o partidă oficială de două luni și jumătate, ceea ce ar reprezenta o mare problemă pentru antrenorul Iordănescu.

Pe lângă posibilitatea ca Arlauskis să fie ieșit din formă după o perioadă de absență atât de îndelungată, o altă piedică în calea titularizării sale este reprezentată de situația actualului titular. Revenirea lui Arlauskis la CFR Cluj reprezintă o importantă amenințare pentru Cristi Bălgrădean.

Titularul din poarta campioanei este unul dintre favoriții pentru a-l înlocui pe Ciprian Tătărușanu în poarta echipei naționale, însă acest lucru nu este posibil dacă „Pufi” nu joacă pentru echipa sa de club. Fostul portar de la Dinamo și FCSB mai are un an de contract cu ardelenii și vrea să continue să fie omul de bază dintre buturile campioanei.

Pe de altă parte, FANATIK a aflat că este sigură plecarea polonezului Grzegorz Sandomierski. Contractul acestuia expiră în vară, iar oficialii din Gruia nu au de gând să îi ofere o prelungire. Sandomierski a apărat doar de șase ori poarta campioanei în actuala ediție a Ligii 1, primind patru goluri.

  • 19 apariții a adunat Cristi Bălgrădean în actualul sezon din Liga 1;
  • 8 goluri a încasat „Pufi” în campionat.
ADVERTISEMENT