Sport

Giedrius Arlauskis a plecat de la Cluj după ce s-a certat cu Neluțu Varga! Ce se întâmplă cu portarul. Exclusiv

Giedrius Arlauskis a plecat de la CFR Cluj după o discuție aprinsă cu patronul echipei, Neluțu Varga.
31.08.2021 | 14:34
Giedrius Arlauskis a plecat de la Cluj dupa ce sa certat cu Nelutu Varga Ce se intampla cu portarul Exclusiv
Giedrius Arlauskis a plecat de la Cluj după ce s-a certat cu Neluțu Varga! Ce se întâmplă cu portarul. Exclusiv. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Neluțu a tăiat în carne vie la CFR Cluj după eliminarea categorică în fața celor de la Steaua Roșie Belgrad și scandalul-monstru de la vestiare.

Între timp, campioana României s-a mișcat rapid pe piața transferurilor. L-a achiziționat pe Mihai Bordeianu pe o perioadă de trei ani, mutarea anunțată în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Giedrius Arlauskis a plecat în Lituania după o ceartă cu Neluțu Varga

Din informațiile FANATIK, portarul lui CFR Cluj, Giedrius Arlauskis, a avut o discuție aprinsă cu Neluțu Varga. Vetaranul de 33 de ani din poarta campioanei, care este și accidentat la glezna în urma meciului retur cu Steaua Roșie Belgrad, a primit câteva zile libere, la fel ca și ceilalți colegi ai săi și a plecat acasă, în Lituania.

Arlauskis l-a anunțat însă pe Neluțu Varga că nu se va mai întoarce la Cluj după demiterea lui Marian Copilu și după tot ce s-a întâmplat la finalul dublei manșe cu sârbii, ceea ce a dus la o ceartă între fotbalist și finanțator. Varga s-a enervat și, după cum FANATIK a aflat, i-a transmis lui Arlauskis că poate pleca liniștit.

ADVERTISEMENT

În urma despărțirii, niciuna dintre părți nu are de ce să aibă vreo pretenție financiară. Arlauskis are stipulat în contract că poate pleca oricând, fără să primească vreo sumă de bani. Mai mult, înțelegerea lituanianului cu campioana României expiră în luna decembrie și poate pleca gratis din Gruia.

Neluțu Varga a fost cel care a insistat ca Arlauskis să revină la CFR Cluj

FANATIK anunțat în exclusivitate în luna februarie faptul că patronul Neluțu Varga dorește insistent ca Arlauskis să se întoarcă la CFR Cluj, lucru care s-a și întâmplat în mai puțin de o lună de zile, după ce jucătorul s-a despărțit de saudiții de la Al Shabab.

ADVERTISEMENT

Apropiații patronului lui CFR Cluj se temeau însă că venirea sa ar putea dinamita vestiarul campioanei României, iar echipa era deja foarte bine acoperită pe postul de portar.

Arlaukis a cucerit patru titluri de campion cu CFR Cluj și două Supercupe ale României. În sezonul trecut din Casa Pariurilor Liga 1, Arlauskis a apărat în șapte partide și a încasat șase goluri. În actualul sezon, lituanianul a fost titular mai mult în cupele europene, unde a prins opt meciuri și doar două în campionat, plus un meci în Supercupa României.

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga a încercat să îl convingă pe Arlauskis să rămână la petrecerea de titlu a lui CFR Cluj

Relația lui Neluțu Varga cu Giedrius Arlauskis era una apropiată de mai mulți ani. La petrecerea de titlu din 2019, tot patronul lui CFR Cluj a fost cel care a încercat să îl convingă pe jucător să continue în Gruia, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

Neluțu Varga și Giedrius Arlauskis la petrecerea de titlu a lui CFR Cluj
Neluțu Varga și Giedrius Arlauskis la petrecerea de titlu a lui CFR Cluj.

Varga nu a stat pe gânduri și l-a abordat pe jucător chiar în toiul petrecerii și a reușit să îl întoarcă pe Arlaukis, care își anunțase plecarea în direct.

Varga a vrut să îl ia la sentiment pe fotbalist: “Rămâi! Dacă pleci o să uit tot ce ai făcut bun pentru CFR. Nu o să mai conteze”, i-a transmis patronul. Reacția jucătorului a venit imediat: “Vreau să plec. Dar dacă rămân ce o să se întâmple?”. Iar promisiunea patronului a încheiat dialogul: “O să fie bine!”.

Arlaukis a plecat în cele din urmă de la CFR la un an de zile distanță, când a semnat din postura de jucător liber de contract cu echipa din Arabia Saudită, Al Shabab.

  • 4 titluri a cucerit Arlauskis cu CFR Cluj, plus 2 Supercupe ale României
  • 96 de meciuri a jucat lituanianul pentru ardeleni
  • 2 titluri a mai cucerit portarul în Liga 1 cu FCSB (2015) și Unirea Urziceni (2009)
ADVERTISEMENT