Fotbal international

Giedrius Arlauskis, lăudat de presa internațională după CFR – Rennes 1-0. L’Equipe: “I-a adus la disperare pe bretoni!”

08.11.2019 | 09:36
Giedrius Arlauskis laudat de presa internationala dupa CFR  Rennes 10 LEquipe Ia adus la disperare pe bretoni
ADVERTISEMENT

Giedrius Arlauskis a fost cel mai bun jucător de pe teren la meciul jucat de CFR Cluj împotriva celor de la Rennes, scor 1-0, în grupele Europa League, iar goalkeeperul campioanei României a fost lăudat de presa internațională după evoluția perfectă de pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

Giedrius Arlauskis, lăudat de presa internațională după CFR – Rennes 1-0

“Era puţin cunoscut în Franţa înainte de acest meci, dar Giedrius Arlauskis devine acum mai cunoscut. Dacă Rennes nu s-a putut impune cu Cluj, vina este în mare parte a portarului lituanian. Cu mâna, cu piciorul, portarul echipei române şi-a înmulţit paradele, aducându-i la disperare pe bretoni. Arlauskis şi-a început recitalul în prima repriză, câştigând duelul cu Hunou (5). Apoi a respins un şut al lui Mbaye Niang (13), dar şi o lovitură de cap care se îndrepta spre poartă (35).

ADVERTISEMENT

După pauză, portarul de 31 de ani a reuşit o nouă paradă decisivă la Del Castillo (54). În fine, cu o paradă magistrală, el a reuşit să trimită în corner o lovitură al lui Bourigeaud (77). Dacă a rămas pe teren mai mult timp după această paradă, deoarece a căzut rău, el şi-a putut relua locul în poartă şi la final, cei de la Rennes au fost la pământ”, au scris jurnaliștii de la L’Equipe.

Cum se poate califica CFR Cluj în primăvara europeană

Echipa antrenată de Dan Petrescu este aproape sigură de calificarea în primăvara europeană. CFR Cluj stă la mâna ei pentru a merge mai departe după ce s-a impus pe teren propriu în fața celor de la Rennes și a adunat 9 puncte cu două etape înainte de final. Campioana României are 4 moduri în care poate să se califice în primăvara europeană:

ADVERTISEMENT
  1. O bate pe Lazio în următorul meci din Grupa E
  2. Face egal cu Lazio
  3. Pierde cu Lazio, dar face egal sau o bate pe Celtic
  4. Pierde ambele meciuri, dar cu Lazio la o diferență de un gol și marchează de cel puțin două ori, adică 3-2, 4-3 (clujenii sunt avantajați de faptul că au înscris mai multe goluri pe terenul italienilor)