Fotbal intern

Giedrius Arlauskis, ofertă din Rusia. Lituanianul e tentat să o accepte

05.01.2019 | 11:01
Giedrius Arlauskis oferta din Rusia Lituanianul e tentat sa o accepte

Giedrius Arlauskis, portarul lui CFR Cluj, are șansa unui nou transfer important. FANATIK a aflat că goalkeeperul lituanian este acontat de o echipă din prima ligă din Rusia, iar „Arla” ar fi tentat să accepte oferta rușilor.

Formația care îl vrea pe Arlauskis este FK Rostov, formație care se află în acest moment pe locul 7 în clasamentul primei ligi din Rusia. Lituanianul a mai jucat în acest campionat pentru Rubin Kazan, între 2010 și 2014, când a fost vândut în Rusia de către Unirea Urziceni, în schimbul a 1 milion de euro. În cei patru ani în prima ligă rusă, „Arla” a adunat doar 16 meciuri în poarta lui Rubin Kazan. În 2014 a ajuns la FCSB, alături de care a câștigat tot ce se putea în mandatul lui Costel Gâlcă, pentru ca apoi să fie transferat în Anglia, la Watford. De la această echipă avea să ajungă înapoi în România, la CFR Cluj, la începutul sezonului 2017/2018.

Giedrius Arlauskis, tentat să accepte oferta din Rusia

Giedrius Arlauskis a avut parte de un sezon tumultos la CFR Cluj. Gafa lui din partida tur a dublei cu Malmo a făcut ca alb-vișiniii să rateze calificarea în turul 3 din Champions League. El a comis-o din nou în partida cu Gaz Metan Mediaș de la începutul lunii trecute, când a scăpat o minge și i-a prilejuit lui Ely Fernandes să înscrie în poarta goală. Cu toate acestea el a primit în continuare credit și a apărat excelent în derby-ul cu FCSB, din ultimul meci al anului 2018.

CFR Cluj are și o soluție imediată pentru a aduce un jucător în locul lui Arlauskis. Ardelenii îl au în lot pe portarul spaniol Jesus Fernandes. Goalkeeperul iberic a apărat în patru partide în actuala stagiune, după ce a fost adus de la Cultural Leonesa, formație din ligile inferioare spaniole. După un debut fabulos pentru CFR Cluj, Fernandes a fost scos din poartă de golul fabulos marcat de Mihai Voduț în victoria celor de la Viitorul, scor 2-1. De atunci, portarul crescut de Real Madrid a mai apărat doar în victoria cu 5-1 a lui CFR Cluj în fața celor de la FC Botoșani.

  • 1,7 milioane euro este valoarea lui Giedrius Arlauskis, potrivit transfermarkt.de
  • 23 de selecții are Arlauskis, la naționala Lituaniei