Fotbal intern

Giedrius Arlauskis pleacă de la Cluj fără ca CFR să încaseze vreun ban. Trei oferte din zona arabă, cu salariu de minim 1.000.000 de euro anual! EXCLUSIV

31.03.2020 | 21:23
Giedrius Arlauskis pleaca de la Cluj fara ca CFR sa incaseze vreun ban Trei oferte din zona araba cu salariu de minim 1000000 de euro anual EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

CFR Cluj schimbă portarul în această vară. Giedrius Arlauskis va pleca de la echipă campioană după trei ani în care a luat titlul de fiecare dată, Bineînțeles dacă-l luăm în calcul și pe cel al sezonului actual, care, foarte probabil, va fi „înghețat”.

Deși s-au speculat diverse sume de bani pe care CFR Cluj le va primi în schimbul unuia dintre cei mai importanți jucători din ultimii ani, FANATIK vă dezvăluie că Arlauskis va pleca la parametrii zero!

ADVERTISEMENT

Giedrius Arlauskis termină contractul cu CFR Cluj pe 30 iunie 2020, nu va mai prelungi, astfel că CFR nu va lua niciun ban!

Giedrius Arlauskis, 32 de ani, a venit la CFR Cluj liber de contract în august 2017, după despărțirea de Watford. Lituanianul s-a impus de la început ca titular, reușind să câștige titlul an de an cu gruparea din Gruia.

Portarul adus în România de Mihai Stoica la Unirea Urziceni, în ianuarie 2008, mai are trei luni de contract cu formația campioană. E foarte probabil să nu mai joace deloc pentru CFR, deoarece șansele de a se relua Liga 1 se diminuează cu fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Deși s-a speculat mult pe ideea că CFR a căzut de acord cu portarul să-l lase să plece în această vară și să încaseze o sumă modică în schimbul lui, Arlauskis va pleca gratis!

  • 8 echipe figurează în cariera lui Giedrius Arlauskis: lituanienii de la Dziugas și Siauliai, apoi Unirea Urziceni, Rubin Kazan, Steaua București, Watford, Espanyol Barcelona și CFR Cluj
  • 4 titluri de campion are „Arla” în prima noastră divizie: unul cu Unirea (2010), unul cu Steaua (2015) și două cu CFR (2018, 2019). Dacă i se va pune și cel din actualul sezon, va ajunge la 5!
ADVERTISEMENT

E simplu de ce va pleca gratis! Pentru că i se termină contractul cu CFR  și le-a transmis șefilor ardeleni că, la vârsta sa, 32 de ani împliniți în decembrie 2019, și-ar dori să nu mai continue la Cluj și să dea o ultimă lovitură financiară în fotbalul arab.

CFR Cluj și-a asigurat deja „spatele” prin lovitura dată celor de la FCSB: Cristi Bălgrădean!

Iar agentul care se ocupă de destinele portarului lituanian, moldoveanul Leonid Istrati, i-a pus pe masă jucătorului trei oferte extrem de interesante, toate din spațiul arab. Arlauskis va câștiga, aproape sigur, minim un milion de euro anual începând din vară încolo.

ADVERTISEMENT

Patronul Neluțu Varga și Marian Copilu, președintele campioanei CFR, au fost conștienți după discuțiile cu Arlauskis că trebuie să-și caute portar din sezonul viitor. Astfel că au reușit o adevărată lovitură.

CFR Cluj l-a semnat pe Cristi Bălgrădean, portarul rivalei FCSB, aflat în ultimele 6 luni de contract cu bucureștenii. Gigi Becali a luat foc după ce a aflat informația, l-a scos pe „Pufi” din lot, interzicându-i să mai calce la antrenamente, iar recent l-a băgat în șomaj tehnic pentru ultimele săptămâni de contract cu FCSB.

Giedrius Arlauskis a dorit să plece încă din vara trecută, dar a rămas doar la rugămintea patronului Neluțu Varga: „O să fie bine!”

Vara trecută, imediat după meciul cu Craiova (1-0), care a consfințit și matematic încă un titlu pentru CFR Cluj, Giedrius Arlauskis a declarat că pentru el a sosit momentul să plece de la CFR. „Simt că trebuie să schimb aerul. Voi pleca!”, a spus lituanianul după meci.

FANATIK a dezvăluit ce s-a întâmplat la petrecerea de titlu de peste câteva ore de la acea declarație. Patronul Neluțu Varga l-a luat deoparte pe „Arla” și au stat de vorbă circa 20 de minute.

Inițial, Varga a încercat să-l sensibilizeze pe portar cu un discurs mai dur: „Rămâi! Dacă pleci o să uit tot ce ai făcut bun pentru CFR. Nu o să mai conteze”, i-a zis patronul. Reacția a venit imediat: “Vreau să plec. Dar dacă rămân ce o să se întâmple?”. Promisiunea lui Varga a încheiat dialogul: “O să fie bine!”. Iar Arlauskis a rămas atunci. Acum pleacă!

  • 2 sunt echipele care au plătit sume de transfer pe Giedrius Arlauskis de-a lungul carierei lituanianului: 150.000 de euro a dat Unirea celor de la Siauliai în 2008 și 1.000.000 de euro a achitat Rubin Kazan Urziceniului în august 2010
  • 2.000.000 de euro este cota actuală a goalkeeper-ului, valoarea maximă fiind cu jumătate de milion mai mare în 20 august 2010 când l-au cumpărat tătarii de la Kazan
ADVERTISEMENT