Life

Giganții din industria auto care au trecut la concedieri. Ce efecte sunt în România

Coloșii din domeniul auto care pun pe liber angajații. Care sunt consecințele acestei situații pe teritoriul țării noastre.
13.05.2024 | 20:15
Gigantii din industria auto care au trecut la concedieri Ce efecte sunt in Romania
Coloșii din domeniul auto care pun pe liber angajații. Care sunt consecințele acestei situații pe teritoriul țării noastre. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Giganții din industria auto care au trecut la concedieri. Ce efecte sunt în România, după ce un grup german a închis o fabrică de pe raza țării noastre. Măsurile au fost anunțate de companii încă de la începutul anului.

Coloșii din domeniul auto care pun pe liber angajații. Care sunt consecințele acestei situații pe teritoriul țării noastre

Coloșii din domeniul auto care pun pe liber angajații. Care sunt consecințele acestei situații pe teritoriul țării noastre, după ce la începutul lui mai a fost închisă fabrica de la Luduș, a grupului Leoni din Germania.

ADVERTISEMENT

Producătorul de cablaje auto nu este singurul care a luat măsuri radicale în ultima perioadă. Sunt anunțate concedieri pe piața globală, printre firmele care au în plan restructurări fiind Bosch, Continental și ZF.

În plus, o serie de companii IT cu proiecte în industria auto au renunțat deja la o mare parte dintre angajați. Conform Reuters, producătorul german de componente auto şi anvelope Continental plănuiește să dea afară 1.750 de posturi până la sfârșitul lui 2025.

ADVERTISEMENT

Această măsură face parte dintr-o restructurare mai amplă a acestei divizii. De asemenea, Bosch vrea să elimine aproximativ 1.200 de locuri de muncă în divizia sa de dezvoltare software până la finalul anului 2026.

Forvia, gigantul francez de piese auto intenționează să reducă costurile. Totodată, compania are în plan să reducă circa 10.000 de locuri de muncă. În felul acesta dorește să se adapteze de la tranziția europeană la vehiculele electrice și pentru a crește competitivitatea pe continent.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, furnizorul își propune să facă economii de până la 500 de milioane de euro (538,9 milioane de dolari) în fiecare an începând cu 2028. În România grupul operează prin producătorii de componente auto Hella şi Faurecia.

Cum este afectată România de aceste concedieri

Coloșii care fac numeroase concedieri în perioada imediat următoare au dezvăluit și cum va fi afectată România. Giganții din industria auto continuă să le asigure românilor un venit stabil, în conturi, în fiecare lună.

ADVERTISEMENT

Sever Scridon, managing Director BeeSpeed, este de părere că activitatea din țara noastră nu va avea efecte negative, în ciuda tuturor planurilor anunțate de aceste companii uriașe și planurile lor de restructurare.

Explicația are legătură tocmai cu natura muncii de pe teritoriul meleagurilor noastre. Mai exact, este vorba de ariile de dezvoltare și domeniile în care echipele locale sunt implicate și care fac parte din ariile de perspectivă.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din...
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul...
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul auto după meciul Generației de Aur
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”