Life

Gigantul care deschide o fabrică în România. Sunt locuri de muncă disponibile

Compania uriașă care deschide o uzină pe teritoriul țării noastre. Mulți români se pot angaja în producție, în acest loc.
09.05.2024 | 10:35
Gigantul care deschide o fabrica in Romania Sunt locuri de munca disponibile
Compania uriașă care deschide o uzină pe teritoriul țării noastre. Mulți români se pot angaja în producție, în acest loc. Sursa foto: teknikyapiproje.com
ADVERTISEMENT

Gigantul care deschide o fabrică în România. Sunt locuri de muncă disponibile. Vestea cea mare a fost făcută în urmă cu puțină vreme de ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea.

Compania uriașă care deschide o uzină pe teritoriul țării noastre. Mulți români se pot angaja în producție, în acest loc

Compania uriașă care deschide o uzină pe teritoriul țării noastre. Sute de români se pot angaja în producție, în acest loc care face țevi ce intră în componenţa automobilelor. Printre clienți se numără Dacia și Ford Otosan.

ADVERTISEMENT

De asemenea, țevilor se vor exporta și către alte companii din Germania, Slovacia, Ungaria, Cehia sau Polonia. Fabrica va fi inaugurată peste numai câteva luni și aparține de Borusan Pipe, fondată în anul 2011.

Mai exact, aceasta reprezintă o nouă capacitate de producţie în Parcul Industrial Alinso, de pe raza comunei Ariceştii Rahtivani din judeţul Prahova. Așadar, foarte multe locuri de muncă vor fi disponibile în curând.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, angajații se ocupă de instalarea și supunerea la probe a utilajelor care au sosit deja în hala de producție. Investiția inițială se ridică la valoarea de 15 milioane de euro, însă sunt șanse mari să se dubleze în scurtă vreme.

Acest lucru poate avea loc în funcție de cererea pieței. În prima etapă, fabrica va avea disponibile 60 de locuri de muncă, însă obiectivul principal al Borusan Pipe este diversificarea investițiilor și spre alte domenii de activitate, nu doar al componentelor destinate industriei auto.

ADVERTISEMENT

Borusan Pipe, investiție de milioane de euro

„Borusan Pipe va deschide în câteva luni o nouă capacitate de producţie în Parcul Industrial Alinso, de pe raza comunei Ariceştii Rahtivani. Aici va începe producţia de ţevi care intră în componenţa automobilelor.

Clienţii sunt Dacia şi Ford Otosan, dar şi companii din Germania, Slovacia, Ungaria, Cehia sau Polonia. Investiţia este de 15 milioane de euro cu posibilitate de dublarea a ei în cel mai scurt timp, dacă piaţa o va cere.

ADVERTISEMENT

Miza o reprezintă dorinţa grupului Borusan (cu o cifră de afaceri totală de 7,9 miliarde dolari) să îşi diversifice investiţiile şi în celelalte domenii de activitate, nu doar în cel al componentelor pentru industria auto”, a scris ministrul Economiei pe Facebook.

Ștefan-Radu Oprea a mai transmis că „atunci când investitorii, cu capital românesc sau străin, găsesc sprijin la autorităţile locale, judeţene sau guvernamentale proiectele se dezvoltă la timp generând locuri de muncă şi prosperitate pentru localităţile unde sunt amplasate”.

Politicianul a fost însoțit la fabrica din județul Prahova, în cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, de reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale, precum și de primarul localității, Gheorghe Orbu. În felul acesta a dorit să transmită un mesaj clar de sprijin pentru investiţiile noi din localitatea prahoveană și implicit din județ.

ADVERTISEMENT