News

Gigantul din România care face concedieri masive. Mii de oameni ar putea să rămână fără loc de muncă

Pentru a micșora costurile și a face față scumpirilor din ultima perioadă, un gigant din România recurge la concedieri. Mii de oameni pot rămâne fără loc de muncă.
17.10.2022 | 20:53
Gigantul din Romania care face concedieri masive Mii de oameni ar putea sa ramana fara loc de munca
Un gigant din România face concedieri în masă. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Intel Corp a anunțat faptul că va renunța la un număr de angajați. Gigantul care activează și în România a recurs la această măsură pentru a reduce din costuri și pentru a rezista pe piața de computere.

Un gigant din România face concedieri în masă. Mii de persoane riscă să rămână fără loc de muncă

Intel Corp a anunțat că va recurge la o reducere drastică a numărului de angajați. Gigantul care activează și pe piața din România urmărește, astfel, să reducă din costurile cauzate de valul de scumpiri din ultima perioadă și să rămână, în continuare, pe piața din România.

ADVERTISEMENT

Compania are în plan să înceapă valul de concedieri chiar de luna aceasta, mai exact de pe 27, în aceeași perioadă în care se realizează raportul privind veniturile din al treilea semestru.

În luna iunie, Intel Corp înregistra un număr de 113.700 de angajați. Totuși, în perioada recentă, cererile pentru cipuri de calculatoare s-au redus.

ADVERTISEMENT

Compania nu a reușit să-și recâștige piața și să-i depășească pe principalii săi rivali, precum Advanced Micro Devices Inc.

Prin urmare, chiar din iulie, Intel Corp se estima că, probabil, veniturile obținute din vânzări vor fi mai mici cu aproximativ 11 miliarde de dolari în 2022 decât în anul precedent.

ADVERTISEMENT

Intel Corp a mai recurs la concedieri în anul 2016

Un alt val mare de concedieri a avut loc în anul 2016, atunci când Intel Corp a renunțat aproximativ 11% din totalul de angajați, în jur de 12.000 de persoane.

De altfel, la începutul anului, Intel a renunțat să mai facă angajări pentru o perioadă, ținând cont de condițiile de piață.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, Gelsinger a preluat conducerea gigantului și a încercat să readucă compania din Silicon Valley pe culmile succesului.

Cu toate acestea, Intel și-a pierdut avantajul tehnologic și chiar și reprezentanții recunosc că reputația instituției a fost afectată în ultimii ani.

Totodată, acțiunile sale au scăzut cu peste 50% în 2022, doar în ultima lună înregistrând o scădere de 20%, notează Bloomberg, citat de SpyNews. 

ADVERTISEMENT