News
notix pixel id

Gigantul elvețian Novartis a obținut acordul pentru testarea unui medicament pentru COVID-19! Când vor fi raportate rezultatele

20.04.2020 | 11:53
Gigantul elvețian Novartis a obținut acordul pentru testarea unui medicament pentru COVID-19! Când vor fi raportate rezultatele
Gigantul elvețian Novartis a obținut acordul pentru testarea unui medicament pentru COVID-19! Când vor fi raportate rezultatele. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Grupul elvețian Novartis a obținut acordul Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) și va efectua un test clinic pentru medicamentul hidroxiclorochină pentru tratarea COVID-19, transmite Reuters.

Gigantul elvețian Novartis a obținut acordul pentru testarea unui medicament pentru COVID-19!

Medicamentul generic există pe piață de mai multe decenii pentru tratarea malariei. Deocamdată nu există dovezi științifice că ar putea trata noul coronaviurs, însă, în prezent nu există niciun medicament aprobat oficial pentur tratamentul COVID-19.

Novartis vrea să recruteze 440 de pacienți pentru efectuarea unui test clinic de faza a 3-a (stadiu târziu) în peste 12 locații din Statele Unite. Rezultatele vor fi raportate cât se poate de devreme, se arată în anunțul companiei.

ADVERTISEMENT

Medicamentul este aprobat și pentru lupus și artrita reumatoidă, însă a fost promovat de președintele Donald Trump ca un posibil tratament pentru COVID-19. Lumea științifică nu este în asentimentul președintelui SUA și au apărut îngrijorări vis-a-vis de faptul că acest medicament nu este aprobat de FDA.

Există temeri că hidroxiclorochina lasă efecte secundare: pierderea vederii sau probleme cardiace

Astfel, companii precum Novartis, Roche și Gilead Sciences testează medicamente mai vechi, dezvoltate pentru tratarea altor boli pentru posibila folosire în tratarea pandemiei de coronavirus. Gilead a extins un studiu pentru medicamentul remdesivir, destinat tratării Ebola.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește tratamentul cu hidroxiclorochină, există temeri că poate lăsa efecte secundare periculoase, cum sunt pierderea vederii sau problemele cardiace. Directorul general al Novartis, Vas Narasimhan, a spus că medicamentul este una dintrre marile speranțe pentru tratarea COVID-19.

Însă, experimentul privind folosirea hidroxiclorochinei a fost oprit în Brazilia după ce 11 oameni care au făcut parte dintr-un experiment au decedat de coronavirus. Încă nu este clar dacă medicamentul a avut vreun rol.

ADVERTISEMENT

Diviza Sandoz a grupului Novartis s-a angajat să doneze 130 de milioane de doze de hidroxiclorochină. Sanofi a anunțat că va dona alte 100 de milioane de doze ale medicamentului către 50 de țări.

 

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri