Vești excelente pentru economia din România, după ce un gigant german a anunțat construirea în București a celui mai mare centru de semiconductori din Europa de Sud-Est.
Guvernanții din România au anunțat, în ultimele luni, că industria electronică și dependența Uniunii Europene (UE) de semiconductori sunt subiecte care preocupă țara noastră.
Fostul ministru al Economiei, Florin Spătaru, spunea anul trecut că România a demarat proiecte la începutul crizei semiconductoarelor și își propune să devină un jucător important în UE în acest domeniu.
Între timp, pe piața din țara noastră intră un gigant din acest domeniu. Nemții de la Infineon Technologies construiesc în București cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare în semiconductori din Europa de Sud-Est, informează News.ro.
Gigantul german este, în prezent, lider global în semiconductori pentru sisteme de putere și IoT. Compania a desemnat Colliers ca manager de proiect pentru noul său sediu din România.
Viitorul sediu al Infineon Technologies România, One Technology District, va reprezenta cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare în semiconductori din Europa de Sud-Est.
Se va întinde pe o suprafață totală închiriabilă de aproape 20.600 de metri pătrați. Contractul, semnat pe 15 ani începând cu 2026, are o valoarea totală de 57 de milioane de euro.
”România este o regiune de interes pentru Infineon în activităţi de cercetare şi dezvoltare a cipurilor semiconductoare. Suntem încântaţi să începem faza de construcţie a celui mai mare centru de R&D pentru semiconductori din sud-estul Europei. Ne aşteptăm ca acesta să devină un punct de referinţă în inovaţia high-tech din România”, a afirmat Guenter Krasser, director general şi vicepreședinte al Infineon România.
Infineon Technologies AG se remarcă în acest moment ca un lider global în semiconductori pentru sisteme de putere şi IoT. Compania are aproape 60.000 de angajaţi la nivel global.
Gigantul german a avut venituri de aproximativ 16,3 miliarde de euro în anul fiscal 2023. Infineon România a fost fondată în 2005. Sunt peste 500 de ingineri specializaţi în cercetare şi dezvoltare în țara noastră.