News

Gigantul german care intră pe piața din România. A preluat o fabrică cu sute de angajați

Unul dintre cei mai mari producători de interioare din piele pentru autoturisme va intra pe piața din România. Compania Bader are o istorie de 150 de ani.
22.05.2024 | 21:56
Gigantul german care intra pe piata din Romania A preluat o fabrica cu sute de angajati
Gigantul german care intră pe piața din România. A preluat o fabrică cu sute de angajați. Foto: Bader
ADVERTISEMENT

Compania Bader va prelua producătorul de tapițerii auto Coindu România, companie cu aproximativ 800 de angajați. Tranzacția a fost anunțată în urmă cu jumătate de an în presa de specialitate, însă a fost doar acum confirmată. Compania din România va deveni un centru pentru piața euroăeană a huselor de scaun.

Gigantul german care intră pe piața auto din România

Conform Profit.ro, Coindu România, parte a grupului portughez Coindu, deține o fabrică în Zona Liberă Crutici, din Arad. Aici sunt produse tapițerii auto, precum și alte componente de interior. Coindu România colaborează cu mărci importante precum Audi, Volvo, BMW, VW, Renault, Peugeot, Skoda, Saab sau Merces.

ADVERTISEMENT

După finalizarea tranzacției, compania va fi redenumită în Bader România. În 2022, compania avea o cifră de afaceri de 332 de milioane de lei, în creștere cu 100 de milioane față de anul precedent. Cât despre profit, acesta a fost de 16,6 milioane de lei, deși în 2021 cifrele arătau o pierdere de minus 748.300 de lei.

Grupul german Bader este unul dintre principalii producători de ”interioare auto din piele” la nivel planetar, cu o cotă de piață estimată de 25%. Bader deține peste 11 unități de producție pe cinci continente, având totodată peste 12.000 de angajați. Compania a produs în 2022, în fiecare zi, peste 80.000 de metri pătrați de piele, precum și huse de scaune pentru 3.500 de vehicule.

ADVERTISEMENT

Bader mai deține o fabrică în regiunea Ruse din Bulgaria, acolo unde lucrează 180 de angajați. În urmă cu doar câteva zile, autoritățile din Gorj anunțau că o fabrică gigant unde se va produce ulei va fi deschisă într-o comună din zonă. Investiția va fi de multe milioane de euro, bani obținuți de Ministerul Agriculturii printr-un program.

Minunea va avea loc în comuna Țânțăreni, în sudul județului Gorj, la granița cu Dojj. Aici vor ajunge semințele de floarea soarelui din două județe, după care vor fi procesate. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a confirmat că fabrica a fost construită cu bani de la stat, prin programul ”Investalim”.

ADVERTISEMENT

O fabrică de ulei de floarea soarelui se va deschide în Gorj

”Un operator economic este declarat câștigător și s-a aprobat Ordonanța de Urgență prin care s-a finanțat și în cel mult zece zile va fi semnat contractul de finanțare pentru realizarea unei fabrici de ulei”, a declarat Cosmin Popescu la un post de radio local. Poziția aleasă pentru a construi această fabrică este strategică, pentru că zona este apropiată de producătorii de floarea soarelui din Olt și Dolj.

Astfel, producătorii de semințe de floarea soarelui vor putea foarte ușor să ducă acolo semințele, care vor fi transformate în ulei de cea mai bună calitate. Desigur, fabrica va aduce foarte multe locuri de muncă noi, iar oamenii vor putea să rămână în țară pentru a-și câștiga pâinea alături de cei dragi.

ADVERTISEMENT

”Concesiunea terenului de 12 hectare a fost pusă la dispoziție pentru realizarea fabricii de ulei. S-a semnat contractul, iar acum va începe investiția propriu zisă. Semințele de floarea soarelui din județele Dolj și Olt vor fi procesate la Țânțăreni”, a mai explicat Cosmin Popescu, mândru de realizare.

ADVERTISEMENT
Tags: