Un adevărat gigant industrial și-a propus să se extindă la noi în țară. Acesta va deschide o nouă fabrică, iar odată cu inaugurarea ei, va deveni un lider pe piața din Europa de Sud-Est.
Un colos industrial a decis să deschidă o fabrică revoluționară la noi în țară. Potrivit planului de extindere, odată cu această inaugurare, gigantul va fi lider pe piața din întreaga Europă de Sud-Est.
OMV Petrom este cel care a anunțat că deja a început construcția unei noi fabrici în România. Această unitate va produce combustibili sustenabili la rafinăria Petrobrazi.
Scopul noii uzine din România care va transforma OMV Petrom într-un lider la nivelul Europei de Sud-Est este acela de a produce combustibili sustenabili pentru aviație și motorină din surse regenerabile. În total, noua uzină va avea o capacitate de producție de 250.000 de tone pe an.
Deschiderea noii fabrici din țara noastră presupune o investiție de 750 de milioane de euro. Din totalul investiției de 750 de milioane de euro, 560 de milioane vor fi redirecționate către construirea unității SAF-HVO. Restul de 190 de milioane de euro vor fi folosite pentru două instalații de producție de hidrogen verde.
Potrivit Cristinei Verchere, CEO OMV Petrom, producerea de combustibili fosili a devenit un obiectiv important pentru gigantul industrial. Datorită lor, vor fi reduse emisiile de carbon, mai ales în domeniul aviației.
SAF și HVO sunt tipuri de combustibili sustenabili care se obțin exclusiv prin procesarea materiilor prime regenerabile. Cu ajutorul unor tehnologii avansate pe rafinare pe bază de hidrogen verde, aceste materii ajung să ia forma unor combustibili cu proprietăți similare kerosenului și motorinei.
Obținerea de astfel de combustibili este esențială pentru reducerea emisiilor de carbon. Comparativ cu tipurile tradiționale de combustibili, combustibilii sustenabili reduc emisiile de carbon cu 65%.
Inaugurarea unei astfel de unități de producție face parte din strategia de extindere a OMV Petrom. Totodată, reprezintă și preocuparea pe care gigantul industrial o are pentru producția de combustibili fosili.
Nu doar deschiderea unei noi fabrici face parte din obiectivele OMV Petrom. În curând, Petrom va extinde și rețeaua de stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Scopul este acela de a ajunge la 5.000 de stații, față de 900 câte sunt în prezent.