UPDATE/ Gigi a aflat sentinţa! Vezi DECIZIA Curţii de Apel!

UPDATE Ora 15:55 / Recursul lui Gigi Becali faţă de neadmiterea contestaţiei la executarea pedepsei cu închisoare a fost respins, luni după amiază, de Curtea de Apel Bucureşti, decizia...
09.12.2013 | 07:50
UPDATE Gigi a aflat sentinta Vezi DECIZIA Curtii de Apel
ADVERTISEMENT

UPDATE Ora 15:55 / Recursul lui Gigi Becali faţă de neadmiterea contestaţiei la executarea pedepsei cu închisoare a fost respins, luni după amiază, de Curtea de Apel Bucureşti, decizia instanţei în acest caz fiind definitivă, iar Becali va rămîne în arestul de la Poarta Albă de Sărbători!

UPDATE Ora 11:20 / Procesul a început, Gigi Becali a fost adus în sală, latifundiarul fiind zîmbitor! Este îmbrăcat într-un palton cu blană şi a fost rugat de instanţă să-şi scoată mîinile din buzunar şi să nu mai stea rezemat în cot de bara din boxa acuzaţilor, dar Gigi nu s-a supus! “Vă rog să aveţi o atitudine corectă faţă de instanţă!”, i-au transmis magistraţii! Gigi s-a aşezat, dar instanţa i-a cerut să stea în picioare! Vreau să mi se termine chinul, dumneavoastră ştiţi ce aveţi de făcut, nu mă mai întrebaţi pe mine, nu mai daţi alt termen. Să vă dea Dumnezeu sănătate şi fericire”, după care şi-a făcut cruce şi a ieşit.

ADVERTISEMENT

Avocatul lui Gigi Becali a depus la termenul de luni mai multe documente şi a susţinut că judecătorii care au dat pedeapsa în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN nu aveau nivel de secretizare ORNISS pentru a avea acces la documentele clasificate din proces.

La rîndul său, procurorul de şedinţă a arătat că sentinţa Tribunalului Ilfov este legală şi temeinică. El a spus că nu există niciun incident asupra stabilirii vinovăţiei în cazul lui Gigi Becali, deoarece instanţa supremă a declasificat mai multe documente.

ADVERTISEMENT

După terminarea procesului, avocatul lui Becali în acest caz, Cătălin Dancu, a afirmat că a adus dovada că toate datele cu privire la procedurile secrete ce trebuiau urmate de judecător au fost anunţate lui Becali de generalul Dumitru Cioflină. Discuţiile dintre cei doi din penitenciar au generat această contestaţie la executare, pe caracterul lipsei certificatelor ORNISS, de către judecătorii instanţei supreme. Am depus acest document la curte”, a arătat Dancu.

El a adăugat că procurorul a susţinut în mod greşit că procedurile de declasificare ar fi fost începute înaintea procesului de la ÎCCJ. “Avem adresa oficială a judecătorului delegat de la Înalta Curte, care se ocupă de conducerea biroului de informaţii clasificate, ce ne atestă că procedurile care s-au demarat nu au putu fi finalizate, întrucît nu este suficient doar să începi o procedură, trebuie efectiv să primeşti certificate de autorizare ORNISS, pentru ca dosarul şi procedura întreagă a procesului să se desfăşoare. Niciunul dintre judecătorii care s-au ocupat de dosarul acesta nu a primit certificate de acces”, a declarat Dancu. El a explicat că, în cazul în care se admite recursul de către magistraţii CAB, dosarul se reîntoarce la Tribunalul Ilfov care va rejudeca această contestaţie la executare.

ADVERTISEMENT

Tribunalul Bucureşti a respins pe 5 decembrie, ca inadmisibilă, contestaţia la executare formulată de George Becali, pe motiv că a mai fost judecată de Tribunalul Ilfov.

Avocatul lui Becali, Cătălin Dancu, a declarat că judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti a preferat să evite un conflict de competenţă şi a invocat din oficiu excepţia inadmisibilităţii contestaţiei. George Becali a primit, în luna februarie, trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane, ulterior, pe 20 mai, omul de afaceri a fost condamnat la doi ani închisoare în dosarul privind schimbul de terenuri cu MApN, iar pe 4 iunie a primit alţi trei ani de detenţie în dosarul Valiza.

ADVERTISEMENT

Cele trei pedepse au fost contopite, iar Tribunalul Bucureşti a adăugat un supliment de şase luni, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti.

Instanţa a rămas în pronunţare! FANATIK vă va anunţa decizia instanţei.

UPDATE Ora 11:00 / Procesul încă nu a început, momentan judecîndu-se alte cauze. La instanţă însă şi-a făcut apariţia şi vărul lui Gigi Becli, Victor Becali! La ora 13:00, acesta este inculpat în Dosarul Transferurilor.

UPDATE Ora 09:40 / La Curtea de Apel şi-au făcut apariţia Virgil Becali şi Ionuţ Luţu. Procesul lui Gigi Becali nu a început încă.

După ce săptămîna trecută Gigi Becali a avut o primă încercare de a anula decizia de condamnare (vezi aici detalii), luni dimineaţă, la ora 09:00, latifundiarul din Pipera are o a doua încercare de a ieşi din închisoare!

Mai exact, la Curtea de Apel Bucureşti, se va judeca recursul înaintat de Becali la sentinţa de respingere a contestaţiei la executare înaintat de patronul Stelei!

Familia lui Gigi Becali îşi pune mari speranţe că decizia magistraţilor va fi una pozitivă, care i-ar permite latifundiarului din Pipera să petreacă, acasă, Crăciunul, aceasta fiind şi ultima încercare legală pe care Becali o are la îndemînă înaintea Sărbătorilor!

FANATIK vă va ţine la curent, minut cu minut, cu cele ce se vor întîmpla la Curtea de Apel Bucureşti!

ADVERTISEMENT
Tags: