Sport

Gigi Becali mai dă un „tun” în afaceri. Tranzacție de milioane cu un cunoscut antreprenor român

Patronul FCSB-ului încheie anul mai bogat cu 25 de milioane de euro. Tocmai i-a vândut un teren lui Ion Crăciunescu, un cunoscut antreprenor român stabilit de ani buni în Germania.
23.12.2021 | 15:12
Gigi Becali mai da un tun in afaceri Tranzactie de milioane cu un cunoscut antreprenor roman
Gigi Becali este fascinat de muzica grecească. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a îndulcit semi-eșecul cu Sepsi, scor 0-0, printr-o nouă lovitură în lumea afacerilor. Dornic să se extindă pe piața imobiliară din România, antreprenorul Ion Crăciunescu (n.r. fără nicio legătură cu fostul arbitru internațional) a achiziționat recent un teren de 7,4 hectare din zona Pipera, care îi aparținea chiar patronului vicecampioanei.

Gigi Becali e as în afaceri. A reușit să obțină o mică avere din vânzarea unui teren

Potrivit profit.ro, tranzacția se ridică la 25 de milioane de euro și nu este singura, întrucât Gigi Becali i-a mai vândut antreprenorului sucevean un alt teren, de 2,3 hectare. Acesta intenționează să pună bazele unui complex rezidențial cu 550 de apartamente, a cărui investiție este estimată la nu mai puțin de 80 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Intenționăm să realizăm un Plan Urbanistic Zonal pentru terenul achiziționat. Avem planificată realizarea unei clădiri de birouri cu o suprafață de circa 10.000 metri pătrați, unde ne vom muta birourile IBB, o grădiniță cu after school, terenuri de tenis și fotbal pentru locatari.

Aceste facilități vor completa cele aproximativ 1.000 de apartamente ce pot fi construite aici. Investiția se ridică la circa 220 milioane euro și intenționăm să finanțăm lucrările tot cu CEC Bank”, a declarat dezvoltatorul holdingului IBB, Ion Crăciunescu, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali și-a ieșit din minți după Sepsi – FCSB 0-0: „Bani de la mine din buzunar nu mai bag”

Dacă în afaceri îi merge de minune, când vine vorba despre fotbal Gigi Becali anunță din ce în ce mai des că îl bate gândul să se retragă. Ultima reacție de acest gen a venit chiar după remiza albă cu Sepsi. Pentru că nu a reușit să obțină victoria, FCSB încheie anul la 10 puncte în spatele liderului CFR Cluj.

Sunt dezamăgit. Ăsta e sentimentul meu. Dacă strategia cu vânzarea de jucători mă ține pe linia de plutire mergem mai departe, altfel bani din buzunarul lui Becali la fotbal niciodată.

ADVERTISEMENT

Să vedem cât vor crește Ianis Stoica și Tavi Popescu, să vedem dacă vom câștiga campionatul, nu putem vorbi acum de transferuri. Nu ai cum să te bați la titlu cu CFR, o echipă cu 40 de jucători, cu salarii mari.

Nu pot să mă bat financiar cu patronul de acolo. Dacă patronul de la CFR Cluj își permite salarii mari înseamnă că e mai bogat ca mine.

ADVERTISEMENT

Bani de la mine din buzunar nu mai bag. Tot ce e de vânzare, vând imediat. Singurii care au rămas în fotbal sunt Becali și Hagi. Dar și Hagi are probleme, uite că nu mai face performanță.

Eu am ales să merg pe mâna mea, nu pe a specialiștilor. Nu sunt idiot să dau bani mulți specialiștilor și ei să meargă acasă liniștiți cu salariu și să nu facă performanță.

Un lucru este clar! Bani din buzunarul lui Becali pentru ca niște jucători să se joace cu mingea și să o bage în poartă nu vor mai exista. Că nu sunt idiot și nici masochist. Înseamnă să dau foc la banii mei. De ce să dau foc la banii mei?”, a răbufnit, zilele trecute, patronul roș-albaștrilor.

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR: 2,70 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT