Sport

Vadim Rață, prezentat oficial la FCSB. Ce număr va purta internaționalul din Republica Moldova. Foto

Gigi Becali a promis că va mai face două transferuri dacă FCSB se califică în play-off-ul Conference League, iar primul dintre acesta a și fost încheiat.
12.08.2022 | 13:55
Vadim Rata prezentat oficial la FCSB Ce numar va purta internationalul din Republica Moldova Foto
FCSB și-a prezentat ultimul transfer, pe Vadim Rață (29 de ani), de la FC Voluntari. FOTO: Instagram FCSB
ADVERTISEMENT
12-08-2022
12:28

Vadim Rață, prima apariție în tricoul roș-albastru

FCSB a mai bifat un transfer în această perioadă de mercato. După ce s-a calificat în play-off-ul UEFA Europa Conference League, roș-albaștrii au obținut semnătura lui Vadim Rață (29 de ani).

Internaționalul moldovean s-a format la juniorii lui Sheriff Tiraspol, iar în România a mai jucat la Chindia Târgoviște și FC Voluntari. Mijlocașul va îmbrăca tricoul cu numărul 24, număr făcut celebru de fostul golgheter al FCSB-ului, Raul Rusescu.

„Bine ai venit, Vadim Rață!

FCSB anunță transferul internaționalului moldovean Vadim Rață, de la FC Voluntari.

Mijlocașul în vârstă de 29 de ani, care va purta tricoul cu numărul 24, se va alătura lotului condus de Nicolae Dică în cursul zilei de mâine.

Clubul nostru îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru!

Vadim Rață s-a născut la 5 mai 1993, în Chișinău, Republica Moldova. A început fotbalul profesionist la Sheriff Tiraspol, club care l-a împrumutat, de-a lungul anilor, la FC Tiraspol, Zaria Bălți sau Speranța Nisporeni, iar în 2018 a ajuns la Milsami Orhei. În februarie 2019 a ajuns în România, la FC Chindia Târgoviște, pentru care a evoluat 89 de partide, a înscris 5 goluri și a oferit două pase de gol. În iulie 2021 a semnat cu FC Voluntari, pentru care a marcat de 9 ori în 47 de jocuri oficiale. La nivel internațional, a adunat 31 de meciuri și un gol pentru echipa națională a Republicii Moldova”, a scris FCSB, pe Instagram.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by FCSB (@fcsbofficial)

Vicecampioana României a trecut fără probleme de Dunajska Streda în turul 3 preliminar, într-o atmosferă incendiară creată de 40.000 de fani pe Arena Națională.

Transfer realizat de Gigi Becali la FCSB

Cu gândul la grupele Conference League, Gigi Becali a realizat transferul la FCSB al mijlocașului central Vadim Rață de la FC Voluntari, unul dintre cei mai apreciați fotbaliști ai formației pregătite de Liviu Ciobotariu.

ADVERTISEMENT

”Am semnat deja, l-am luat. Va juca și duminică împotriva Chindiei, și în play-off”, a declarat finanțatorul ”roș-albaștrilor, pentru gsp.ro.

Gigi Becali a plătit 300.000 de euro pentru aducerea jucătorului din Republica Moldova, care a semnat un contract pe doi ani, cu un salariu lunar de 10.000 de euro și o clauză de reziliere în valoare de un milion de euro.

ADVERTISEMENT

Rață a debutat la națională împotriva României

Vadim Rață, în vârstă de 29 de ani, a fost achiziționat de FC Voluntari în vara anului trecut de la Chindia Târgoviște. Înainte să ajungă în România, el a mai jucat în țara natală la formațiile Sheriff Tiraspol, FC Tiraspol, Zaria Bălți, Speranța Nisporeni și Milsami Orhei.

Mijlocașul central a trecut pe la toate loturile de juniorii ale Republicii Moldova, iar debutul în echipa națională de seniori l-a făcut la 14 februarie 2015, într-un meci amical pierdut în fața României, scor 1-2. El are 31 de meciuri la prima prima reprezentativă și un gol marcat într-un meci împotriva Franței pe Stade de France, pierdut cu 2-1, în preliminariile Euro 2020.

ADVERTISEMENT

Safranko, următoarea țintă

Cel de-al doilea jucător dorit de Gigi Becali pentru ”dubla” cu Viking Stavanger, din play-off-ul Conference League, este atacantul slovac Pavol Safranko de la Mamelodi Sundowns, care, așa cum a anunțat în exclusivitate FANATIK, încearcă să devină jucător liber de contract pentru a semna cu FCSB.

Gigi Becali nu este la prima încercare de a-l aduce pe Safranko la FCSB. FANATIK a anunțat în exclusivitate că prima dată totul a picat deoarece fotbalistul mai avea doi ani de contract cu sud-africanii, iar ”roș-albaștrii” nu erau dispuși să dea bani pentru aducerea sa și s-au reorientat spre Bogdan Rusu.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Nicolae Dică va evolua în play-off împotriva norvegienilor de la Viking. Nordicii au tranșat calificarea încă din tur, când au învins cu 5-1 pe Sligo Rovers, astfel că returul a fost disputat cu frâna trasă de norvegieni, pierdut cu 0-1.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,37 este cota pentru „ambele marchează” la FCSB – Chindia Târgoviște. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT