Sport

Gigi Becali a anunţat adevăratul motiv pentru care FCSB are interzis în Ghencea: “Aşa mi s-a transmis!”. Exclusiv

Gigi Becali a declarat pentru FANATIK că, în ciuda refuzurilor repetate, nu se va lăsa până când FCSB va avea acces în Ghencea. Pe ce motiv e interzisă echipa.
09.06.2023 | 09:59
Gigi Becali a anuntat adevaratul motiv pentru care FCSB are interzis in Ghencea Asa mi sa transmis Exclusiv
Jandarmeria a emis un comunicat oficial după declarațiile lui Gigi Becali. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

FCSB a jucat ultimul meci în Ghencea pe 22 martie 2015, o victorie clară cu 5-1 în faţa Viitorului. Între timp, noul stadion Steaua a fost ridicat cu o investiţie de 100 de milioane de euro, dar echipa lui Gigi Becali a primit interzis, în ciuda cererilor depuse pentru a putea închiria arena.

Gigi Becali a anunţat motivul pentru care FCSB are interzis în Ghencea

Patronul FCSB a declarat pentru FANATIK că nu renunţă la ideea ca echipa sa să evolueze pe noul stadion Steaua şi va trimite în continuare cereri de a închiria stadionul, dezvăluind motivul pe Clubul Sportiv al Armatei, administratorul arenei, l-a invocat pentru refuzuri:

ADVERTISEMENT

“Noi am făcut cereri şi pentru Arcul de Triumf şi pentru Ghencea să jucăm, atâta timp cât nu putem pe Arena Naţională. Cu Arcul de Triumf nu ştiu ce să zic, o să fie destul de aglomerat în perioada aia şi s-ar putea să nu reziste atât de bine gazonul. Nu ştiu încă unde jucăm (n.r. în începutul sezonului). 

Pe stadionul Steaua noi o să facem cereri în continuare. Nu mă interesează să mă mai cert, nu o să mă mai cert cu nimeni de acolo. Dar, o să insist să închiriez stadionul. 

ADVERTISEMENT

“Voi vă daţi seama despre ce vorbim? Ei refuză banii de închiriere ca să îl ţină gol. O să aibă mari probleme”

Până acum, ei mi-au spus că nu există cadru legal să închirieze stadionul. Ăsta e motivul. Aşa mi s-a transmis. Stai să vedem, că e caz pentru Curtea de Conturi. Păi vorbim de un stadion din bani publici care nu produce nimic, doar cheltuie.

Voi vă daţi seama despre ce vorbim? Ei refuză banii de închiriere ca să îl ţină gol. O să aibă mari probleme. Că până la urmă o să vină Curtea de Conturi şi o să îi tragă la răspundere. Treaba lor, v-am zis.Să vedem cum o să le explice deciziile astea”, a spus Becali pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Noul stadion Steaua, inaugurat în 2021! A costat 100.000.000 de euro

Noul stadion Steaua a fost inaugurat pe 7 iulie 2021 cu un meci între CSA Steaua şi OFK Belgrad, scor 6-0. De atunci, formaţia din Liga a II-a a fost singura echipă de club care a avut acces pe stadionul de 100 de milioane de euro.

Naţionala României a disputat trei meciuri pe Stadionul Steaua, două în preliminariile CM 2022 (România – Armenia 1-0 şi România – Islanda 0-0) şi un meci amical, România – Grecia 0-1.

ADVERTISEMENT

După ce s-a mutat din Ghencea, în urmă cu opt ani, stadionul de bază al FCSB-ului a devenit Arena Naţională. Dar, la începutul viitorului sezon, roş-albaştrii trebuie să îşi găsească o altă arenă, în condiţiile în care cel mai mare stadion al ţării este ocupat pentru concerte.

“Costurile de întreținere ale stadionului Steaua? Păi, gazonul undeva la 10.000-12.000 de euro pe lună, iar restul, pe mentenanță, fără salariile personalului, cred că undeva la 90.000 sau 100.000 de euro, tot lunar. Deci s-ar depăși ușor un milion de euro”, Adrian Cefalan, directorul CNI

  • 31.254 de locuri este capacitatea noului stadion Steaua
  • 21.000 de euro a fost chiria pe care o plătea Gigi Becali în 2009 pentru întreg complexul din Ghencea

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3.25 este cota pentru „Câștigător Liga 1 2023/2024: FCSB”

ADVERTISEMENT