Life

Gigi Becali a câștigat procesul cu Poliția Română și rămâne cu permisul auto: ”Am scăpat de belele”

Gigi Becali a primit o veste cât se poate de bună din partea magistraților, latifundiarul din Pipera reușind să îi înduplece să îi dea câștig de cauză într-un proces în care lupta pentru permisul auto.
11.05.2022 | 18:55
Gigi Becali a castigat procesul cu Politia Romana si ramane cu permisul auto Am scapat de belele
Gigi Becali i-a convins pe judecărtori să îl lase cu permisul de conducere în buzunar / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a câștigat, într-un final, procesul cu Poliția Rutieră după ce, anul trecut, i-a fost luat permisul de conducere în Argeș. La acea vreme, susținea Poliția, Gigi Becali ar fi fost surprins de radar cu 106 km/h, iar permisul patronului FCSB a fost suspendat pentru trei luni și i s-a dat o amendă de 1.300 de lei. Doar că latifundiarul din Pipera a decis să meargă la Tribunal să își apare dreptatea.

Gigi Becali a rămas cu permisul de conducere

După un an de procese și plimbări pe la Tribunal, pentru a înfrunta Poliția Rutieră din județul Argeș, după ce a pierdut în prima instanță, Gigi Becali are, în sfârșit, motive să sărbătorească. Mai exact, magistrații de la Tribunalul Argeș i-au admis apelul făcut și au anulat procesul verbal prin care era constatată contravenția făcută anul trecut.

ADVERTISEMENT

”Admite apelul. Schimbă sentința, în sensul că admite plângerea şi anulează procesul-verbal contestat. Definitivă”, se arată în minuta instanței cu privire la cazul lui Gigi Becali.

Contactat de FANATIK, patronul FCSB a reacționat în stilul propriu, ușor exuberant, fericit până peste poate că poate conduce de acum înainte fără să își facă probleme și bucuros că, într-un final, magistrații i-au dat dreptate.

ADVERTISEMENT

”Mi-ai dat o veste foarte bună, bravo! E cel mai bun lucru, am scăpat de belele. Stăteam acum vreo două, trei luni fără permis. Dar, dacă nu câștigam, făceam procedurile acelea să dau examenul și îmi luam permisul după 30 de zile”, a spus, în exclusivitate pentru FANATIK, Gigi Becali, în momentul în care a aflat vestea.

Cum a scăpat Gigi Becali de amendă și cum a rămas cu permisul în buzunar

Gigi Becali a explicat, pentru FANATIK, cum a reușit să câștige procesul pe care l-a avut cu Poliția Rutieră din Argeș. Și, explică patronul FCSB, s-a bazat pe hotărârile luate de instanțe în trecut, în cazuri asemănătoare, dar și pe un viciu de procedură.

ADVERTISEMENT

”Au mai fost sentințe date în cazuri ca ale mele și s-a aplicat practica judiciară. Nu se vedea numărul la mașină, iar atunci nu era probă. Am cerut filmul și nu se vedea numărul. Mi-au zis că asta e mașina, dar nu se cunoaște. Le-am explicat că dacă nu se cunoaște atunci nu există… Legea e unitară, e hotărâre clară, dacă nu se vede numărul, nu e probă”, ne-a spus Gigi Becali.

Mai mult în fața instanței, Gigi Becali a explicat că viteza pe care o avea era cât se poate de justificată. Și nu din cauză că se grăbea să ajungă la destinație, ci pentru a evita alte probleme în trafic. ”Să îți mai zic ceva: eu eram în depășire. Cică aveam 106 (km/h). Dar sunt alte hotărâri în care, cu 103, nu s-a luat în seamă, că e depășită cu puțin viteza.

ADVERTISEMENT

Dar eu eram în depășire. Ei (polițiștii, n. red.) în tot filmul vorbesc de 58 de km/h, dar când eram în depășire, logic, nu pot să o depășesc cu 100 dacă merge cu 99. Trebuie să o calc puțin. Mie nu îmi place viteza, oricum”, a mai spus, pentru FANATIK, Gigi Becali.

Gigi Becali se grăbea să ajungă la înmormântarea unui preot celebru

Anul trecut, chiar înainte de Paște, unul dintre cei mai cunoscuți duhovnici din România, părintele Daniil înceta din viață la mănăstirea Frăsinei din Argeș, după cinci decenii de viață închinate Bisericii. Omul de afaceri Gigi Becali se afla pe Drumul Naţional 7(între Piteşti și Vâlcea) şi se deplasa către înmormântarea preotului Daniil de la mănăstirea Frăsinei atunci când era surprins de radar.

Surprins de Poliția Rutieră, Gigi Becali a fost amendat cu 1305 lei și i s-a întocmit proces verbal prin care i se suspenda dreptul de a mai conduce pe drumurile publice timp de 90 dezile, măsură pe care a și contestat-o.

ADVERTISEMENT
Tags: