Fotbal intern

Gigi Becali a dat afară primii trei jucători de la FCSB: “Demult nu se mai pune problema să rămână!”

13.05.2019 | 13:27
Gigi Becali a dat afara primii trei jucatori de la FCSB Demult nu se mai pune problema sa ramana

FCSB va încheia pentru al patrulea an la rând pe locul 2 în Liga 1 şi Gigi Becali promite o nouă revoluţie la FCSB. Mihai Teja a fost demis de patron şi ultimul său meci pe bancă va fi duminică, împotriva campioanei CFR Cluj. Şi la nivelul lotului vor avea mari schimbări, primele 3 plecări fiind anunţate de patron în FANATIK.

Gigi Becali a dat afară primii trei jucător de la FCSB: “Rusescu, Stoian şi Matei vor pleca!”

Gigi Becali a anunţat primii trei jucători daţi afară la finalul acestui sezon: “Raul Rusescu, Adrian Stoian şi Florentin Matei sunt primii trei jucători care vor pleca! Bine, ei demult sunt plecaţi. Nu s-a mai pus problema să rămână! Ce să mai fac cu ei?”, a declarat Becali pentru FANATIK.

Raul Rusescu a fost readus din postură de jucător liber de contract în luna august a anului 2018, însă prestaţiile sale au lăsat de dorit. Mihai Stoica anunţa pompos transferul lui “Ruse” la FCSB spunând că el nu e “ciorbă reîncălzită” ci e “caviar”: “Treaba cu ciorba reîncălzită vreau să spun că a fost doar o exprimare nefericită. Sânmărtean știe foarte bine că mă refeream la altceva. Aici nu e vorba de ciorbă reîncălzită pentru că pentru mine Rusescu a fost caviar, iar caviarul se păstrează la rece și nu am auzit pe nimeni să-l reîncălzească. Din păcate pentru el a făcut niște alegeri cel puțin nefericite”

Din 23 de meciuri disputate în acest sezon, Raul Rusescu a marcat 5 goluri şi 5 pase decisive. Atacantul a marcat în weekend împotriva lui Sepsi, scor 5-1, fiind prima reuşită a lui Rusescu după 5 luni. În ciuda evoluţiilor oscilante, cota lui Rusescu a crescut în ultimul an de la 300.000 de euro la 500.000 de euro. Contractul lui Rusescu expiră în vara acestui an şi va rămâne în postura de jucător liber. Salariul atacantului la FCSB a fost de 25.000 de euro.

Raul Rusescu se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre Sepsi OSK Sfantu Gheorghe si FCSB, din cadrul playoff-ului Ligii 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Municipal din Sfantu Gheorghe, sambata 11 mai 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Gigi Becali a dat afară primii trei jucători de la FCSB Demult nu se mai pune problema să rămână! Sursa: Sportpictures.eu

Stoian, cel mai mare salariu de la FCSB!

Adrian Stoian a fost transferat de FCSB în iarnă de la Crotone. Mijlocaşul a fost adus pe “cai mari”, fiind considerat la vremea respectivă o super afacere, având în vedere că Gigi Becali a reuşit să aducă un jucător cu peste 100 de meciuri în Serie A din postura de jucător liber. Însă, patronul şi-a pierdut repede răbdarea cu Stoian, pe care l-a făcut praf după primul meci disputat la echipă, egalul 1-1 cu Dunărea Călăraşi.

Stoian a avut cel mai mare salariu din lotul lui Gigi Becali, 35.000 de euro pe lună, însă a bifat doar 100 de minute în tricoul FCSB-ului. Mijlocaşul a fost tras pe linie moartă şi, la ultimul meci din campionat, ar fi refuzat să iasă la încălzire şi să intre pe teren, în meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe: “Dacă Stoian n-a vrut să intre, o să mă interesez, și o să-i tăiem din salariu zece la sută. E posibil să nu fi vrut. I-am dat hârtie să plece, a vrut salariul până în iunie. Le-am zis celor de la CFR dacă vor să-l ia, să-l ia, că-l dau, fără să facă șiretlicuri” 

Adrian Stoian la finalul meciului de fotbal dintre FC Voluntari si FCSB, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari, sambata 2 martie 2019. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Gigi Becali a dat afară primii trei jucători de la FCSB Demult nu se mai pune problema să rămână!

Florentin Matei a fost adus tot liber de contract în iarnă. Pentru “Messi de România” şi a doua experienţă de la FCSB a fost tot o dezamăgire. Mijlocaşul şi-a încheiat înţelegerea cu Al Ittihad Kalba în această iarnă şi a fost adus cu “surle şi trâmbiţe” la echipa lui Teja. Deşi a fost anunţat ca titular, Matei a avut aceeaşi soartă ca şi Stoian. După primele două meciuri a fost tras pe linie moartă. El a bifat doar 6 meciuri la FCSB, doar 3 din postura de titular.

Gigi Becali economiseşte 75.000 de euro

Matei are un salariu lunar de 20.000 de euro lunar. Patornul şi-a pierdut repede răbdarea cu Matei şi a declarat în urmă cu o lună că nu îl deranjează dacă CFR Cluj şi U Craiova îl vor lua gratis pe Matei: “Din punctul meu de vedere Florentin Matei este liber pentru mine. Nu cred că pleacă la Dinamo, fiindcă el e stelist înfocat. Craiova și CFR să se lupte pe el, că de la mine îl ia gratis”, a spus Gigi Becali.

Florentin Matei in meciul de fotbal dintre FC Voluntari si FCSB, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari, sambata 2 martie 2019. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Gigi Becali a dat afară primii trei jucători de la FCSB Demult nu se mai pune problema să rămână!

Gigi Becali a dat afară trei dintre jucătorii cei mai mari salarii de la FCSB. Dintr-un foc, patronul economiseşte 75.000 de euro pe lună, salariul lui Stoian, Rusescu şi Matei. Cei trei au fost rezerve de lux în play-off-ul din acest sezon.

  • 30.000 de euro este salariul lui Adrian Stoian, cel mai mare de la FCSB
  • 75.000 de euro economiseşte Gigi Becali după ce i-a dat afară pe cei trei jucători