Fotbal intern

Gigi Becali a făcut 3 transferuri și a încercat să-l aducă și pe Fofana de la Sepsi! Cum arată lista trimisă la UEFA. Exclusiv. Update

24.09.2020 | 17:38
Gigi Becali a facut 3 transferuri si a incercat sal aduca si pe Fofana de la Sepsi Cum arata lista trimisa la UEFA Exclusiv Update
ADVERTISEMENT

Gigi Becali continuă transferurile urgente la FCSB, după ce 13 jucători sunt infectați cu coronavirus. Meciul din Europa League cu Slovan Liberec este în pericol să nu se mai dispute, iar calificarea în grupe să fie compromisă.

Gabi Enache, fostul fotbalist al FCSB și al Astrei Giurgiu, a semnat un contract pe 6 luni, cu opțiunee suplimentară de un an, și vine să își ajute fosta echipă, după ce și-a reziliat contractul în această lună cu Qyzyljar.

ADVERTISEMENT

Gabi Enache a mai jucat la FCSB între 2016 și 2018 și a fost cumpărat de la Astra Giurgiu pentru 500.000 de euro, însă jucătorul a avut multe oscilații în joc, la început fiind chiar în vizorul echipei naționale, dar în cele din urmă a fost îndepărtat de Gigi Becali.

UPDATE 24 septembrie, ora 17:30 / Cei trei jucători transferați de FCSB înaintea partidei cu Slovan Liberec (Gabi Enache, David Caiado și Goran Karanovic) au fost trecuți pe lista UEFA și pot evolua în partida de diseară. Iată în continuare care sunt jucătorii ce au drept de joc împotriva cehilor.

ADVERTISEMENT

Portari:

  • Cătălin Straton
  • Răzvan Ducan

Fundași:

  • Gabriel Enache
  • Alexandru Pantea
  • Ștefan Cană
  • Aristidis Soiledis
  • Marian Botezatu
  • Ionuț Panțîru

Mijlocași:

  • Ovidiu Perianu
  • Gabriel Simion
  • David Caiado
  • Adrian Șut
  • Ovidiu Horșia
  • Robert Ion
  • Octavian Popescu

Atacanți:

  • Adrian Petre
  • Goran Karanovic

UPDATE 24 septembrie, ora 12:45 / Gigi Becali a încercat să mai dea o lovitură pe ultima sută de metri înaintea timpului limită de anunțare a lotului la UEFA, negociind transferul lui Boubacar Fofana de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Deși cluburile se înțeleseseră pentru un împrumut, mutarea nu s-a mai realizat până la urmă din cauza jucătorului, care a refuzat să vină la FCSB doar pentru o perioadă scurtă, de 1-2 meciuri, el dorind un contract pe un timp mai îndelungat.


Readus ca salvator, după ce Enache a fost dat afară de Gigi Becali

Impresara lui Gabi Enache, Anamaria Prodan, a confirmat transferul jucătorului la FCSB: ,,Da, a semnat acum. A semnat cu FCSB! Da, și el va fi pe teren diseară, pentru că cei de la FCSB mai au timp până cu 6 ore înainte de meci să anunțe lotul la UEFA”,a declarat Anamaria Prodan la ProX.

ADVERTISEMENT

Gabi Enache a adunat 79 de meciuri în tricoul FCSB-ului în cei doi ani petrecuți la gruparea patronată de Gigi Becali, pentru care a dat cinci goluri și a oferit 6 pase decisive. Fotbalistul a mai jucat. pentru Rubin Kazan, Dunărea Călărași, CS Mioveni, Astra Giurgiu și Qyzyljar SK Petropavlovsk.

Tot Anamaria Prodan a confirmat că atacantul Goran Karanovic, 32 de ani, şi mijlocaşul David Caiado, 33 de ani au fost cumpărați definitiv de FCSB, iar Gigi Becali a plătit 200.000 de euro către Hermannstadt : ,,Da, este adevărat! De ce să nu-i ajutăm? Nu înțeleg răutatea asta din România. Dacă eram patronul oricărei echipe, îi contactam pe cei de acolo, pe MM Stoica sau pe altcineva, și le propuneam să ia orice jucător de la mine. Ce se poate întâmpla

ADVERTISEMENT

Dacă Karanovic va da un gol diseară, cine va primi oferta? Eu sau Gigi Becali? Normal că eu, pentru că jucătorul este dat împrumut acolo. Este o afacere din care va câștiga toată lumea”, a detaliat Anamaria Prodan.

Gigi Becali negociază pentru jucătorul lui Sepsi, Boubacar Fofana

Gigi Becali vrea să dea o ultimă lovituăr înainte de ora 15:00, când lista de jucători pentru meciul cu Slovan Liberec trebuie definitivată și negociază cu Sepsi, pentru mijlocașul defensiv de 30 de ani, Boubacar Fofana. Fofana, care a strâns 18 meciuri pentru naționala statului Guineea, a bifat 24 de meciuri în sezonul trecut pentru Gaz Metan, reușind o pasă de gol și are o cotă de piață de 450.000 de euro.

Jucătorul a mai fost dorit de FCSB, dar și de Dinamo, însă a ajuns la Sepsi Sfântu Gheorghe, iar de-a lungul carierei, a mai jucat în Portugalia, la Moreirense, C.D. Nacional, Tondela, Gondomar. A mai jucat şi în Arabia Saudită la Al-Ettifaq şi Al-Khaleej.

Patronul FCSB, Gigi Becali a negociat și pentru alți jucători, însă transferurile au căzut pe ultima sută de metri. Se pare că inițial l-a dorit și pe Tincu de la Sepsi, dar negocierile au eșuat.

Același lucru s-a întâmplat și cu 4 jucători de la Astra Giurgiu, pe care Becali voia să îi împrumute până în iarnă de la prietenul Ioan Niculae: este vorba despre Constantin Dima (21 de ani, fundaș central), David Bruno (28 de ani, fundaș dreapta), Daniel Graovac (27 de ani, fundaș central) și Valentin Gheorghe (23 de ani, mijlocaș dreapta).

Dacă inițial s-a vorbit despre un împrumut până iarnă, se pare că Gigi Becali ar face orice să îi aibă pe jucători pe lista UEFA pentru meciul cu Slovan , Liberec, iar apoi fotbaliștii se pot întoarce la Giurgiu, presa din Cehia fiind șocată de ultimele mișcări de trupe ale adversarei din Europa League.

Bogdan Andone nu a fost consultat cu privire la transferurile jucătorilor la FCSB

Mijlocașul dreapta Valentin Gheorghe a vorbit despre un eventual transfer la FCSB, declarând că este de acord să meargă la echipa lui Gigi Becali: ,,Noi eram pregătiți de meciul cu Viitorul și aflăm că trebuie să mergem acolo. A fost o discuție, nu s-a concretizat. Așteptăm acum, cei de la FCSB mă doresc acolo. Da, deocamdată sunt la Astra, dacă voi rămâne aici, voi da totul pe teren. Dacă voi merge acolo, voi face tot ce pot. E o situație grea acolo. Nu stăm bine în clasament, echipa chiar dacă a arătat bine în ultimele meciuri, nu a acumulat puncte”, a declarat Vali Gheorghe pentru PRO X.

Valentin Gheorghe a vorbit despre faptul că antrenorul echipei Bogdan Andone nu a fost consultat cu privire la aceste transferuri și mai mult ca sigur va fi deranjat de aceste transferuri, ținând cont de situația dificilă în care se află echipa giurgiuveană: ,,Cu siguranță nu va fi încântat. Mister își dorește să fim cu sufletul la echipă și probabil va fi supărat. Dacă voi merge la FCSB, va fi clar un pas înainte în cariera mea. Dacă rămân aici, voi da totul. Ieri la 6 seara, m-au sunat și mi-au zis că e posibil să merg acolo. Steaua e o echipă puternică a campionatului și se vor bucura dacă voi merge acolo. Nu trec printr-o perioadă foarte bună. COVID-ul a făcut dezastru la ei! Vom vedea ce se va întâmpla până la sfârșit și sperăm să iasă bine! 

Este okay să ajutăm echipele românești, mai ales că joacă în Europa League și vedem cum o să iasă Steaua din această situatie. Ne-am dori să jucăm, dar nici cu orice preț!”, a declarat mijlocașul Astrei Giurgiu, Valentin Gheorghe.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Slovan Liberec: 1,87 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: