Fotbal intern

Surpriză de proporţii: Gigi Becali a fost fotbalist la Dinamo! „Era cât de cât talentat!”

09.11.2018 | 10:47
Gigi Becali, fost fotbalist la Dinamo

Nu este o glumă. Fostul patron al Stelei, Gigi Becali, actualul finanțator FCSB, a jucat în adolescență pentru marea rivală din Liga 1. A mers la antrenamente în „Ștefan cel Mare” și a visat că va îmbrăca, într-o zi, tricoul echipei de seniori a lui Dinamo.

Gigi Becali a jubilat la fiecare triumf împotriva lui Dinamo București. A clamat că își dorește retrogradarea formației de suflet a finului Cristi Borcea. Și-a manifestat public euforia când „câinii” au ratat intrarea în grupele Ligii Campionilor sau, mai nou, în play-off. Un lucru nu a negat Becali niciodată: frumusețea galeriei dinamoviste. De ce? Poate pentru că în adolescență a fost junior la… Dinamo București! FANATIK.RO vă prezintă una dintre cele mai spectaculoase povești legate de miliardarul din Pipera.

 A recunoscut că a jucat pentru rivală, dar „nu am fost suporter înfocat…”

Totul a plecat de la dezvăluirea făcută chiar de Gigi Becali. După ani în care a ținut secretul bine ascuns, finanțatorul FCSB a deschis cutia amintirilor: „Eu am jucat fotbal la Dinamo în tinerețe. Eram aproape de stadion și am fost trei, patru luni acolo. M-am antrenat acolo. Era antrenor Dima.

Nu am fost niciodată un suporter înfocat, n-am avut microbul fotbalului. Dar așa a făcut viața, să ajung în fotbal. Am intrat și apoi am vrut să devin numărul 1, că eu vreau sa fiu mereu capul, nu coada”, a mărturisit, cu sinceritate, finanțatorul culorilor vrăjmașe roș-albastre.

Gigi Becali, cu fularul lui Dinamo la meciul dintre Dinamo şi CFR Cluj în 2008, care îl putea ajuta să câştige titlul
Gigi Becali, cu fularul lui Dinamo la meciul dintre Dinamo şi CFR Cluj în 2008, care îl putea ajuta să câştige titlul

„Îl bătea vântul și cu pufoaica pe el!”

Născut în 1958, cel mai puternic patron din fotbalul românesc și-a încercat, la începutul anilor ’70, norocul la Dinamo. „Gigi nu a fost la Tănase Dima, ci la Timar. I-a încurcat. Ce să-și mai amintească el de atunci? Sunt zeci de ani. A fost câteva luni la antrenamente, dar nu s-a lipit fotbalul de el. A fost la «tinichele», cum li se spuneau juniorilor pe atunci.

Parcă mijlocaș au încercat să îl bage, dar nu a avut prea multe șanse. Nu îl ajuta nici fizicul foarte mult, era firav. Îl bătea vântul și cu pufoaica pe el! Giovani era mult mai talentat, de asta s-a și ținut mai mult timp de fotbal, dar a plecat de tânăr din țară și nu a mai făcut carieră”, dezvăluie o sursă din anturajul fostului-actual patron stelisto-fecesebist.

„Gigi nu era înnebunit după fotbal”

FANATIK.RO a vorbit cu Tănase Dima, fost antrenor secund la Dinamo în perioada 1978-1981, despre care amintea latifundiarul din Pipera. Dima susține că nu l-a avut elev pe Gigi Becali, dar își amintește din acea perioadă că miliardarul a fost junior al clubului din Șoseaua „Ștefan cel Mare”: „Cunosc prea bine povestea lor. Știu că Gigi Becali a fost fotbalist la Dinamo. Îi plăcea fotbalul, dar nu era înnebunit după el. Și era cât de cât talentat. Toată familia Becali a practicat acest sport. Și Victor, și Giovani. Dintre ei, Giovani a fost cel mai bun.

A jucat mulți ani și avea o tehnică de picior foarte bună. El promitea foarte mult. Era în zona de atac. Aveau o echipă frumoasă. Dacă nu mă înșel, și când a fost în Germania a jucat pe acolo”, rememorează Tănase Dima, cel care le-a fost secund la Dinamo lui Nelu Nunweiller, lui Angelo Niculescu și lui Valentin Stănescu, toți, din păcate, plecați dintre noi…

Mitică îl laudă pe Giovani: „Era trăsnet! Putea juca în prima divizie!”

Și fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, cunoaște tradiția familiei Becali legată de sportul rege. Cu toate că în cazul lui Gigi Becali susține că nu are toate datele, Dragomir îl laudă pe vărul finanțatorului FCSB, Giovani Becali! Despre acesta, Mitică de la Ligă afirmă cu tărie că a fost un mare talent, care ar fi avut loc la cel mai înalt nivel din țară.

„Domne’, de Gigi Becali nu știu prea multe ca fotbalist, mai ales de perioada în care zice el că a fost la Dinamo. În schimb, vă spun că Giovani a fost un fotbalist trăsnet! Era un mijlocaș tare de tot! Era iute. Putea juca în prima divizie, așa de talentat era. Avea tehnică, avea tot ce îi trebuia ca să fie fotbalist”, ne-a dezvăluit Dumitru Dragomir.

“La Dinamo ar fi fost o nedreptate dacă investeam. Dinamo e simbol și trebuie să fie preluată de un dinamovist. Nu te joci cu Dinamo. Are mii șii mii de suporteri și nu e corect față de ei. Chiar dacă mă ciondănesc cu Dinamo, eu respect echipa. N-are nimeni coregrafie ca Dinamo”, Gigi Becali

“Eu mă iau de fani, dar mă oftic, mă atac când văd coregrafiile. Mor de oftică și fac haz de necaz. Merită respect suporterii pentru coregrafiile pe care le fac. Totuși, ce au făcut la meciul cu City, coregrafia cu «Doar Dinamo București» a fost hoție”, Gigi Becali

“Știu că Gigi Becali a fost fotbalist la Dinamo. Îi plăcea fotbalul, dar nu era înnebunit după el. Și era cât de cât talentat. Toată familia Becali a practicat acest sport. Și Victor, și Giovani. Dintre ei, Giovani a fost cel mai bun”, Tănase Dima

  • 15 ani au trecut de când Gigi Becali a preluat controlul total al Stelei, marea rivală a lui Dinamo