Fotbal intern

Gigi Becali a fost reabilitat de ÎCCJ! Ce a spus când a fost întrebat dacă revine în politică

12.03.2021 | 16:54
Gigi Becali a fost reabilitat de ICCJ Ce a spus cand a fost intrebat daca revine in politica
Gigi Becali a fost reabilitat de ÎCCJ! Ce a spus când a fost întrebat dacă revine în politică (hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Gigi Becali este curat ca lacrima. Finanțatorul lui FCSB a fost reabilitat de către Înalta Curte de Casație și Justiție, care a admis cererea afaceristului ce a petrecut un an și zece luni în arest.

Pentru latifundiarul din Pipera, aceasta a fost a treia încercare de a fi reabilitat. Primele două tentative ale lui Becali au fost respinse de ÎCCJ. Acesta este în culmea fericirii și a anunțat deja că vrea să facă o afacere uriașă.

ADVERTISEMENT

Reabilitarea reprezintă o instituție de drept penal, cu rolul de a înlătura, în condiții prevăzute expres de codul penal, consecințele condamnării unei persoane care a înfăptuit o infracțiune penală.

Gigi Becali, reabilitat de ÎCCJ! Finanțatorul FCSB se pregătește de o super tranzacție

„Ce mare lucru? A mai fost respins ba că n-aveam o chitanță în original de achitare a prejudiciului, ba că nu știu ce. Chestii minore. E în regulă acum. 

ADVERTISEMENT

De șase luni de zile, aveam un contract să vând fabrica de armament (n.r. – Uzina Mecanică de la Drăgășani) pe 13 milioane de euro, dar nu puteam, că n-aveam licență de fabricat gloanțe pentru că aveam cazier.

Fiind patron, aveam nevoie de licență, iar oamenii care o cumpără mi-au spus că aveam nevoie de licență. Acum iau licența și îmi iau banii! Iau 13 milioane de euro și iau banii pe fabrică”, a declarat Gigi Becali, pentru GSP.ro.

ADVERTISEMENT

„Candidezi, faci pușcărie”

Gigi Becali are acum posibilitatea să fie ales în funcții publice. Cu toate acestea, finanțatorul lui FCSB nu vrea să mai candideze din nou în vreo funcție sau să revină în politică.

„Să candidez? Doamne, ferească-ne! Vrei să mai fac altă pușcărie? Candidezi, faci pușcărie! Au voie să candideze doar oamenii lor. Dacă nu ești cu ei, n-ai voie să candidezi”, a adăugat Becali, conform aceleiași surse.

ADVERTISEMENT

Trei dosare au dus la condamnarea lui Gigi Becali, pentru care a stat în spatele gratiilor timp de aproximativ doi ani: Schimburi de terenuri cu MApN, Sechestrarea de persoane și Valiza. Finanțatorul liderului din Liga 1 ieșit din arest în aprilie 2015.

„Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Becali George. Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Becali George cu privire la

-pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.1476 din 19.10.2011, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție -Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.23 din 11 februarie 2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.588 din 17.04.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.156 din 04.06.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.830 din 24.05.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.124 din 20.05.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători contopite în pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.539 din data de 27 iunie 2013, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr.2179 din data de 26 noiembrie 2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.


  • (P) Cota BETANO pentru UTA Arad – FCSB: 3,00 este cota pentru “sub 1,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT