Fotbal intern

Gigi Becali a găsit Athosul în România. Unde se află și cu cine merge acolo în pelerinaj. Exclusiv

30.12.2020 | 23:27
Gigi Becali a gasit Athosul in Romania Unde se afla si cu cine merge acolo in pelerinaj Exclusiv
Gigi Becali a găsit Athosul în România. Unde se află și cu cine merge acolo în pelerinaj
ADVERTISEMENT

De la începutul pandemiei, Gigi Becali a renunțat la vizitele la Muntele Sfânt din Grecia, dar continuă să facă pelerinaje frecvente în țară, la Mănăstirea Frăsinei din județul Vâlcea. Alături de patronul FCSB, în vizitele de la Frăsinei merg destul de des Alexandru Tudor și directorul general Mihai Stoica, ultimul atras tot mai mult de cele Sfinte.

Gigi Becali este poate cel mai credincios om din fotbalul românesc. Chiar și pe durata stării de alertă de la începutul pandemiei, când bisericile erau închise și nu se țineau slujbe cu enoriași, Gigi Becali a găsit soluția de a merge să se roage.

ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit la acel moment că patronul celor de la FCSB împrumutase cheia bisericii din Pipera unde locuiește și mergea când lăcașul sfânt era gol și se ruga! Totul, cu acceptul preotului din Pipera.

Gigi Becali a găsit Athosul în România. Deși avea programate pelerinaje în Grecia, a renunțat la toate!

Dar ceea ce nu a mai făcut Gigi Becali la fel ca înainte de pandemia de Covid au fost vizitele frecvente în Grecia, la Muntele Sfânt. A renunțat definitiv la orice pelerinaj la Athos, în primul rând pentru a-și proteja familia de eventuale infecții cu acest virus molipsitor.

ADVERTISEMENT

De fapt, chiar la mijlocul lunii martie, cu câteva zile înainte de a se intra în starea de urgență în România, Gigi Becali avea programat un drum la Muntele Athos alături de câțiva apropiați. Totul a fost sistat din acel moment! Singurul lucru pe care Becali l-a mai făcut pentru preoții români de la Athos a fost să le trimită regulat ajutoare, constând mai ales în alimente și bani.

Gigi Becali merge regulat la Frăsinei, împreună cu Luțu, Meme Stoica și Alexandru Tudor

Patronul de la FCSB a găsit soluția autohtonă dacă tot nu mai merge în Grecia. În acest an, 2020, Gigi a făcut vizite regulate la Mănăstirea Frăsinei din județul Vâlcea, situată în comuna Muereasca, la circa 25 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, reședința de județ.

ADVERTISEMENT
Mănăstirea Frăsinei din județul Vâlcea este lăcașul de cult pe care Gigi Becali îl vizitează cel mai des de când a renunțat la excursiile la Muntele Athos

De fapt, la Gura Văii, din drumul de la Râmnic spre Sibiu, faci stânga și mai mergi vreo 12 kilometri, ultimii pe un drum de munte destul de greu accesibil. Aici vine foarte des Gigi Becali, însoțit de cele mai multe ori de nelipsitul Luțu, de Alexandru Tudor, fostul arbitru, dar și de Meme Stoica, și el tot mai aproape în ultima vreme de biserică.

De ce mănăstirea Frăsinei este considerată Athosul românesc

Mănăstirea Frăsinei din județul Vâlcea este considerată Athosul românesc, pentru că aici nu au voie femeile, fiind un așezământ monahal doar pentru bărbați. Această interdicție a fost ridicată în perioada comunismului.

ADVERTISEMENT

Istoria Mănăstirii Frăsinei începe din 1710, la început, până în 1863, fiind Schitul Frăsinei. 150 de ani mai târziu, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica a dat ordin să se construiască o biserică nouă și câteva chilii pentru călugării de acolo. La scurt timp, Sfântul Calinic a interzis intrarea femeilor în Mănăstirea Frăsinei. Astfel s-a născut legenda acestui lăcaș de cult din Vâlcea.

Este singurul așezământ din România care funcționează după un regim asemănător celui de pe Muntele Athos, unde femeile nu au voie să se roage, iar călugării nu au dezlegare la carne.

Mănăstirea Frăsinei este considerată Athosul românesc

Mama Monicăi Gabor a murit după ce a fost la Frăsinei!

Despre blestemul Sfântului Ierarh Calinic s-a vorbit iar acum câțiva ani, la moartea Veronicăi Bulai, mama surorilor Gabor. Aceasta a fost împreună cu un grup de pelerini, în august 2013, la chiliile de la „Bisericuța de Jos”. Se spunea că noaptea ar fi urcat la mănăstirea de bărbați.

La scurt timp după ce a fost la Frăsinei, mama Monicăi Gabor a murit în județul Gorj, la intrarea în Peștera Polovragi, după ce un bolovan i-a căzut în cap. A fost singurul accident de acest fel consemnat în zonă în ultimii 20 de ani, astfel că moartea Veronicăi Bulai a fost legată de blestemul lui Calinic de la Frăsinei.

O întâmplare hazlie cu Gigi Becali și Luțu la Frăsinei

Acum circa un an, după o vizită la Mănăstirea Frăsinei, Gigi Becali se întorcea cu Luțu spre București și s-au oprit să alimenteze în apropiere de Vâlcea. Întâmplarea apărută în presa locală a arătat încă o dată cât de apreciat e patronul de la FCSB pentru actele caritabile pe care le face non-stop.

După ce a făcut plinul mașinii, Gigi i-a cerut lui Luțu să plătească pentru că nu mai avea „cash”. Și Luțu a rămas fără cuvinte, pentru că-i dăduse toți banii lui Gigi, care-i împărțise oamenilor de la Frăsinei și din comuna Muereasca. Salvarea a venit de la cel de la benzinărie. „Nea Gigi, noi vă cunoaștem! Știm că ați dat unor oameni din sat și câte 5000 de lei o dată, așa că nu e o problemă că nu aveți bani de combustibil acum”. Becali a plecat spre casă fără să achite nimic de acea dată. A făcut-o probabil la proxima vizită acolo!

Gigi Becali a ajuns cu elicopterul și la Mănăstirea Pătrunsa, sora Athosului românesc

Zona în care se află Mănăstirea Frăsinei este încărcată de spiritualitate. Se ajunge foarte greu, ba chiar există un lăcaș de cult, Mănăstirea Pătrunsa, unde te poate duce doar elicopterul!

Este ceea ce a făcut cu puțin timp în urmă și Gigi Becali, care de Boboteaza din 2019 a decis să meargă să se reculeagă în creierii munților. Când muntele e acoperit de zăpadă, nici mașinile cu tracțiune integrală nu pot urca acolo. Mănăstirea Pătrunsa, din cel mai mic Parc Național al României, Buila – Vânturarița, este considerată sora Mănăstirii Frăsinei.

Nu doar că a mers la Pătrunsa, dar Becali e aproape să-și ridice la baza muntelui, în satul Bărbătești o casă de vacanță, pentru a fi mai aproape de cele sfinte.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 2,60 este cota pentru „1 pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: