Fotbal intern

Gigi Becali a mai găsit un fundaș dreapta pentru FCSB. Transferul l-a cerut Mihai Pintilii. Exclusiv

19.11.2020 | 14:05
Gigi Becali a mai gasit un fundas dreapta pentru FCSB Transferul la cerut Mihai Pintilii Exclusiv
Mihai Pintilii FCSB FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB caută să-și întărească defensiva în perioada următoare, astfel că mai dorește transferul unui fundaș dreapta. Este vorba despre bulgarul Georgi Pashov, 30 de ani, de la Academica Clinceni, care a fost remarcat de secundul roș-albaștrilor, Mihai Pintilii.

FANATIK a aflat că după prelungirea contractului lui Vali Crețu, titularul postului de fundaș dreapta, FCSB caută și o rezervă de valoare pentru proaspătul tricolor. Iar soluția poate veni de la Academica Clinceni, o formație cu rezultate mult peste așteptări în actualul campionat.

ADVERTISEMENT

Georgi Pashov de la Academica Clinceni, cerut de Mihai Pintilii la FCSB. Gigi Becali va decide în pauza de iarnă

FCSB este cea mai ofensivă formație din Liga 1 în acest moment, dar defensiva roș-albaștrilor nu se prezintă, măcar numeric, la ceea ce-și doresc cei din staff-ul tehnic. FCSB a încasat 10 goluri în primele 10 etape, cât Craiova și CFR Cluj la un loc, dar la fel de adevărat este că cinci dintre acestea au venit în eșecul drastic de la Iași, 2-5 pe 27 septembrie.

Cei patru din defensivă sunt bătuți în cuie în acest moment: Crețu, Cristea, Miron, Panțâru. Nu există dubluri de meserie la stoperi și la fundașul dreapta. Soluții de avarie pot fi Ovidiu Popescu, Soiledis, Briceag, Filip sau Nedelcu, ultimii doi după ce revin în urma accidentărilor.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali mai caută soluții pentru apărare, a avut o discuție cu Valeriu Iftime, patronul Botoșaniului pentru Chindriș sau Haruț, dar prețul ultimului l-a determinat să facă pasul în spate. O propunere i-a venit chiar din curtea proprie, mai exact de la Mihai Pintilii, secundul lui Toni Petrea în acest moment.

Georgi Pashov, fundașul dreapta de la Academica Clinceni, este numele pe care „Pinti” l-a remarcat și pe care i l-a cerut patronului la FCSB. Becali urmează să ia o decizie în pauza de iarnă, dar până atunci a adunat și el informații despre jucător chiar la Academica.

ADVERTISEMENT
Georgi Pashov Academica Clinceni
Georgi Velikov Pashov si Octavian George Popescu in meciul de fotbal dintre Academica Clinceni si FCSB, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Municipal-Ion Comsa din Calarasi, luni 19 octombrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Georgi Pashov, 30 de ani, ar putea fi rezerva lui Vali Crețu, care tocmai a prelungit cu FCSB. „Face față fără probleme”

Academica Clinceni este o formație care a înregimentat mulți foști jucători ai celor de la FCSB mai ales în ultima perioadă de transferuri. Au venit Rusescu, Cristi Tănase, Florin Gardoș, dar mai este și Paul Pârvulescu.

Pe lângă aceste achiziții, trupa lui Poenaru, poate cea mai frumoasă surpriză din actualul campionat, a mai transferat unele nume necunoscute, dar care s-au dovedit extrem de utile pentru jocul Clinceniului. Este vorba despre Georgi Pashov, Mladen Jutric, Ciunciukov sau Ciandarov. Primul dintre aceștia, Pashov, este cel care ar putea face obiectul unei mutări la FCSB.

ADVERTISEMENT
  • 1 singur cartonaș galben a luat Pashov în 10 meciuri la Academica, jucând 894 de minute. Are și o pasă de gol contra celor de la Sepsi

Cu atât mai mult cu cât datele pe care le-au cules roș-albaștrii despre bulgarul de 30 de ani par să-i fi convins. „Luați-l cu ochii închiși! Face față fără probleme la FCSB. Este serios în antrenamente și în joc”, a sunat caracterizarea bulgarului.

Georgi Pashov a făcut un meci foarte bun și în întâlnirea directă cu echipa lui Toni Petrea, atunci fiind momentul decisiv când „a sărit în ochi”. A venit la Clinceni la începutul campionatului, după ce s-a despărțit de Zhetysu din Kazahstan. Dacă se va face transferul, va fi o rezervă de valoare pentru Vali Crețu, cel care tocmai a bifat, la 31 de ani, primele două selecții la echipa națională.

  • 250.000 de euro este cota de piață a lui Georgi Pashov, care are 3 selecții și pentru naționala mare a Bulgariei
  • 10 meciuri din 10 posibile a jucat Pashov pentru Clinceni în acest sezon, toate ca fundaș dreapta, fiind integralist în 9 dintre ele. A fost înlocuit doar cu FC Botoșani, în minutul 84

  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan Mediaş – FCSB: 1,57 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT