Mănăstirea Frăsinei este singurul așezământ din România care funcționează după reguli asemănătoare celor de pe Muntele Athos. Aici, nu au voie femeile, iar călugării nu au dezlegare la carne.
FANATIK a aflat că Gigi Becali a plecat din nou la Mănăstirea Frăsinei, acolo unde, în trecut, a mers însoțit de mai mulți angajați ai FCSB-ului, cum ar fi Ionuț Luțu, Alexandru Tudor sau chiar Mihai Stoica.
Patronul FCSB-ului se va întoarce la București chiar înaintea derby-ului FCSB – Dinamo. Însă, acesta nu va fi prezent pe stadion la meciul echipei sale.
Situată în comuna Muereasca, la circa 25 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, Mănăstirea Frăsinei este considerată Athosul românesc pentru că aici nu au voie femeile, fiind un așezământ monahal doar pentru bărbați.
În 1863, episcopul Calinic a construit mânăstirii de la Frăsinei o biserică nouă, o clopotniță și noi chilii. La acest schit, Calinic de la Cernica a interzis intrarea femeilor în Mănăstirea Frăsinei printr-o hotărâre gravată pe piatră. Legenda spune că episcopul Râmnicului a luat această hotărâre extremă după ce, în timpul unei vizite neanunțate la mănăstire, i-a găsit pe călugări distrându-se cu femeile din sat.
Potrivit legământului, orice femeie, care va merge în acest lăcaș de cult, va avea parte de un destin tragic.
„Acest sfânt lăcaş s-a clădit din temelie spre a fi chinovie de părinţi monahi şi fiindcă din partea femeiască putea să aducă vreun scandal monahilor vieţuitori de acolo, de aceea sub grea legătură s-a oprit de la acest loc să mai treacă înainte, sub nici un chip, parte femeiască.
Iar cele ce vor îndrăzni a trece să fie sub blestem şi toate nenorocirile să vie asupra lor, precum: sărăcia, gârbăvia şi tot felul de pedepse, şi iarăşi celor ce vor păzi această hotărâre să aibă blagoslovenia lui Dumnezeu şi a smereniei noastre şi să vină asupra lor fericitul bine.
Calinic, episcopul Râmnicului Noului Severin, 17 ianuarie 1867”, este textul ce stă scris pe piatra de legământ a Sfântului Calinic.
Veronica Bulai, mama surorilor Gabor, a murit, în august 2013, după ce i-a căzut un bolovan în cap, la intrarea în Peștera Polovragi din județul Gorj.
Interesant de menționat este faptul că acest accident a fost singurul de acest fel consemnat în zonă în ultimii 20 de ani.
Despre moartea Veronicăi Bulai se spune că ar fi fost cauzată de blestemul de la Mănăstirea Frăsinei, după ce femeia ar fi urcat la lăcașul de cult.