Sport

Prima reacție a lui Kevin Boli după ce a semnat cu Farul. Transferul a fost anunțat în exclusivitate de FANATIK săptămâna trecută. Update exclusiv

Kevin Boli a oferit prima reacție după transferul la Farul Constanța, anunțat în exclusivitate de Fanatik. Fundașul ivorian este încântat de revenirea în lotul „marinarilor”.
09.01.2023 | 17:37
Prima reactie a lui Kevin Boli dupa ce a semnat cu Farul Transferul a fost anuntat in exclusivitate de FANATIK saptamana trecuta Update exclusiv
Oficial: Kevin Boli a semnat cu Farul! Transferul a fost anunțat în exclusivitate de FANATIK. Update exclusiv
ADVERTISEMENT
09-01-2023
15:50

Kevin Boli, prima reacție după transferul la Farul Constanța, anunțat în exclusivitate de Fanatik

Kevin Boli a efectuat deja primul antrenament cu restul lotului condus de Gică Hagi. Transferul fotbalistului ivorian la Farul Constanța a fost anunțat în exclusivitate de FANATIK. Fostul jucător al celor de la CFR Cluj, dorit la un moment dat și de Gigi Becali la FCSB, a oferit primele reacții de la revenirea în lotul constănțenilor. 

Fundașul în vârstă de 31 de ani a mărturisit că a urmărit parcursul Farului în SuperLiga și s-a arătat încântat de staff-ul „marinarilor” în frunte cu Gică Hagi. „Sunt fericit că am revenit aici (n.r. Farul). Avem obiectiv mare și sper că o să ajut echipa.

O să fie bine (n.r. să lucrez cu Hagi), să câștigăm multe meciuri, să ne antrenăm și să lucrăm bine. Să vorbim despre titlu e prea devreme, dar sper că o să câștigăm cele mai multe meciuri și după vedem.

Sigur. De când am plecat am urmărit echipa. A jucat foarte bine, are jucători foarte buni și un staff foarte bun. Putem să facem ceva sezonul ăsta.

Fanii ne ajută și sper că o fac tot timpul și când câștigăm și când pierdem. Avem nevoie de ei și împreună putem să facem ceva mare”, a declarat Kevin Boli, potrivit Farul TV.

09-01-2023
12:21

Kevin Boli a semnat cu Farul Constanţa! Fanatik a anunţat în exclusivitate transferul

Kevin Boli a semnat cu Farul Constanţa, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. Ivorianul a fost prezentat oficial de constănţeni, iar jucătorul care a evoluat în prima parte a campionatului la FC Botoşani va trece sub comanda lui Gică Hagi:

Kevin Boli, 31 de ani, mai are contract cu FC Botoșani până la finalul acestui sezon. Ivorianul nu va mai rămâne în Moldova pentru a doua parte a sezonului, dar va continua în SuperLiga, urmând să semneze cu o echipă de play-off.

Kevin Boli se întoarce la Farul lui Gică Hagi după aproape 8 ani! Gigi Becali a ratat transferul la FCSB al fundașului

Kevin Boli nu a plecat în cantonament cu FC Botoșani, echipa cu care se află sub contract. Motivul este reprezentat de faptul că își negociază plecarea de la formația lui Flavius Stoican, dar destinația sa este surprinzătoare.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, Boli nu se va transfera la FCSB, ci la Farul condus de Gică Hagi! Este, de fapt, o revenire a fundașului ivorian sub comanda lui Hagi, „Regele” fiind cel care l-a adus în fotbalul românesc în august 2015. Atunci Boli era liber de contract după despărțirea de belgienii de la Mouscron.

Negocierile dintre părți sunt foarte avansate, fiind probabil o chestiune de câteva zile până când mutarea va fi anunțată oficial de constănțeni.

ADVERTISEMENT

Boli nu mai rămâne la Botoșani în principal din cauza salariului, 7.000 de euro lunar, cel mai mare din lotul lui Flavius Stoican. Plus că jucătorul își dorește să se bată pentru trofee, așa cum a mai făcut-o în carieră. Exista și opțiunea FCSB, dar Gigi Becali nu a mai insistat deși lăsase de înțeles că a bătut palma inclusiv cu Valeriu Iftime pentru transfer.

  • 450.000 de euro a încasat Hagi de la CFR Cluj pentru transferul lui Kevin Boli în septembrie 2017. CFR l-a vândut în China, la Guizhou Hengfeng, cu 2,5 milioane de euro
  • 80 de meciuri a jucat Boli pentru Viitorul lui Gică Hagi în perioada august 2015 – septembrie 2017, marcând 4 goluri
ADVERTISEMENT

Gigi Becali vrea să scape de Bouhenna și de Haruț, altfel nu mai aduce niciun fundaș central la FCSB în această perioadă

Motivul principal pentru care Becali a făcut un pas în spate pentru transferul lui Kevin Boli la FCSB este reprezentat de situația stoperilor din lotul său.

Într-adevăr, și Mihai Stoica a insistat în declarațiile sale că FCSB nu are nevoie de încă un fundaș central, că ar fi Boli sau oricare altul. Dar în această perioadă Becali a discutat și cu alți apropiați ai săi și s-a convins că nu are de ce să insiste pentru Boli.

ADVERTISEMENT

FCSB a terminat sezonul de toamnă cu cuplul de fundași centrali Tamm și Dawa ca titulari. Aceștia vor fi greu de scos din primul 11 și la reluarea SuperLigii, dar de această dată Mihai Pintilii are mai multe soluții.

Iulian Cristea, jucător de echipă națională, s-a întors la antrenamente după accidentarea suferită în iunie, la meciul României din Muntenegru. Cristea va fi apt de joc chiar de la prima etapă din 2023. De asemenea, Ovidiu Popescu, victima unei rupturi de ligamente în meciul de la Mioveni, merge și el în cantonamentul din Antalya.

În aceste condiții, FCSB ar avea 5 fundași centrali, lui Tamm, Dawa și Cristea adăugându-li-se Bouhenna și Haruț. Plus polivalentul Ovidiu Popescu. Becali va aduce probabil încă un stoper doar dacă va reuși să scape de Bouhenna și Haruț, de care este nemulțumit.

  • 450.000 de euro este cota actuală a lui Kevin Boli, maximul carierei fiind 1,5 milioane de euro când era la Viitorul
  • 12 meciuri a jucat Boli pentru Botoșani în primele 21 de etape, fiind integralist în 11 și intrând ca rezervă doar la 0-1 la București, cu FCSB

  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,20 este cota pentru „2 solist” la meciul AFC Hermannstadt – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT