Sport

Gigi Becali a stabilit prețul pentru care poate pleca un fotbalist transferat recent de FCSB: ”Atât e clauza de reziliere”

FCSB se pregătește de meciul cu Viking din play-off-ul Conference League, dar se poate despărți de un jucător important. Malcom Edjouma este dorit în Ligue 1, iar Gigi Becali i-a stabilit prețul.
18.08.2022 | 17:15
Gigi Becali a stabilit pretul pentru care poate pleca un fotbalist transferat recent de FCSB Atat e clauza de reziliere
FCSB se pregătește de meciul cu Viking din play-off-ul Conference League, dar se poate despărți de un jucător important. Malcom Edjouma este dorit în Ligue 1, iar Gigi Becali i-a stabilit prețul. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Fotbalistul francez a semnat cu vicecampioana României în februarie, deși FANATIK a anunțat în exclusivitate că a fost foarte aproape să ajungă la Universitatea Craiova.

FCSB se poate despărți de Malcom Edjouma. Ce preț i-a fixat Gigi Becali

Imediat după ce l-a transferat pe Malcom Edjouma de la FC Botoșani, Gigi Becali i-a stabilit o clauză de reziliere a contractului în valoare de 5.000.000 de euro și spunea că se așteaptă ca într-un an să apară un club care să plătească acest preț pentru mijlocașul FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Mai repede decât visa patronul, L’Equipe a anunțat că Toulouse este interesată de serviciile fotbalistului de 25 de ani. ”Oamenii lui Toulouse încearcă de câteva zile să îl semneze pe francez, aflat sub contract cu FCSB până în 2026”, a scris publicația franceză.

Însă, Gigi Becali a anunțat că nu se desparte de Malcom Edjouma decât dacă i se plătește clauza de reziliere. ”Să plătească clauza de 5 milioane de euro. Eu nu îl las, dar are clauză de 5 milioane de euro”, a declarat finanțatorul ”roș-albaștrilor”, pentru as.ro.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă francezii vor face o investiție ce în acest moment pare destul de costisitoare, mai ales că jucătorul este cotat doar la 800.000 de euro. Toulouse, revenită după doar un an în Ligue 1, a avut un start de sezon foarte bun acumulând patru puncte în primele două etape și este pe locul 4.

Becali nu îl mai vrea închizător

”Îmi imaginam de când am intrat în fotbal un închizător care să dribleze, să urce cu mingea, să dea gol. De 20 de ani îl caut și nu am găsit niciunul, până acum. Caut de mult genul ăsta de jucător. O să vedem. Deocamdată spun ce cred”, erau cuvintele lui Gigi Becali după ce îl aducea pe Edjouma de la Botoșani pentru 350.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Însă, la fel cum s-a întâmplat cu mulți jucători la FCSB, după o scurtă perioadă jucătorul a început să fie criticat de patron. ”Edjouma nu e ce mi-am dorit, nici închizător. Poate doar cu echipe mici. Sau când ei gol să îl bagi pe el ca să dai două. Cu el acolo suntem expuși.

La mine nu are voie să ajungă mingea în careu. Ce să caute mingea în preajma careului? Nu, la cinci metri. Nu are voie să treacă mingea de cereu. El a fost forțat ca inter pentru ca e periculos cu el închizător. Cu el prea se ajungea în preajma careului”, afirma Becali în finalul sezonului trecut.

ADVERTISEMENT

Mijlocaşul francez susţinea în primăvară că visul lui este să câştige campionatul cu ”roş-albaştrii”, obiectivul fiind foarte important pentru echipă, care nu a mai câştigat de mult timp trofeul, apoi se poate gândi la un transfer.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,47 este cota pentru „2 solist sau peste 2,5 goluri” la FCSB – Viking. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT