Fotbal intern

Prima reacție a lui Gigi Becali, după ce a fost amendat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF. Update

Autori: Eduard Nicolae Popa, Laurențiu Preda | 05.03.2019 | 14:27
Gigi Becali a fost amendat din partea Comisiei de Disciplină a FRF

Patronul FCSB, Gigi Becali, a fost amendat de către Comisia de Disciplină și Etică a FRF. Oficialii de la Casa Fotbalului au decis să îi dea o sancțiune de 15.000 de lei lui Becali. Totodată, clubul roș-albastru a primit o sancțiune de 5.000 de lei pentru că Becali a încălcat art. 51, litera 1 din Regulamentul Disciplinar al FRF/LPF. (VEZI GALERIE FOTO)


UPDATE, ora 14:15 Patronul FCSB, Gigi Becali, a avut o primă reacție după ce a fost amendat de Comisia și Disciplină a FRF în urma unor remarci considerate sexiste și misogine: „Ce declaraţii sexiste? O părere este o părere, poţi să fie amendat pentru o părere? Părerea este părere şi discriminarea este discriminare. Ce, nu mai avem dreptul la o părere? Ei au luat decizia, dar o vom ataca în civil. Nu e vorba de bani, că nu e mare lucru, sunt 3.000 de euro, dar e problema de principiu. Trebuie să înţelegem şi noi în ţara asta că trebuie să respectăm şi să aplicăm legea, nu îţi dau eu amendă pentru că aşa vreau eu, că eu am puterea. Cam aşa e în România, îţi dau eu amendă, că eu sunt comisia. Cum a zis ăla de la PSD, pentru că putem. Aşa fac şi ei, pentru că pot. Eu o să atac decizia şi dacă judecătorul zice că trebuie să o plătesc, o plătesc, că nu am ce face. Dar eu am obligaţia, când e ceva nedrept şi nelegal, să atrag atenţia”, a declarat Becali, conform Agerpres.


Gigi Becali, sancțiune din partea Comisiei de Disciplină FRF

Astfel, articolul 51 din Regulamentul de Disciplină prevede la litera 1 următoarele: „Orice persoană care, în mod public, discriminează sau denigrează pe altcineva într-o manieră jignitoare pe motive de rasă, culoare, limbă, religie, sex, origine etnică sau care comite o altă faptă având acest caracter, va fi suspendată pentru 6 jocuri la toate nivelurile, în cazul jucătorilor, echipei tehnice şi antrenorilor şi 4 luni pentru oficiali.”

De asemenea, dacă Gigi Becali va continua cu declarațiile care i-au adus amenda, atunci clubul riscă să joace fără spectatori: „În plus, clubul căruia aparține făptuitorul va fi sancționat o penalitate sportivă de la 5.000 la 60.000 de lei, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancținat gradual cu programarea jocurilor fără spectatori de la 1 la 4 etape cumulat cu o penalitate sportivă de 60.000 lei. Dacă acesta este un oficial asimilat, penalitatea va fi de la 10.000 la 80.000 de lei. Aceeaşi sancţiune se aplică şi în cazul în care o persoană are un comportament xenofob, ofensator sau care hărţuieşte o altă persoană pe astfel de motive.

Gigi Becali a fost amendat de comisia de disciplină a FRF

Gigi Becali, amendă după declarațiile privind fotbalul feminin

Amenda primită de Gigi Becali este ca urmare a declarațiilor pe care le-a dat de-a lungul timpului cu privire la posibilitatea de a fi obligat să își facă echipă de fotbal feminin. El și-a cerut însă scuze privind ultimele declarații pe acest subiect, spunând că a făcut uz doar de libertatea lui de gândire și nu a discriminat:

„Eu am spus că cea mai mare carismă pe care a dat-o Dumnezeu femeii este să fie atrăgătoare pentru bărbat. Eu am spus lucruri frumoase, nu am discriminat. Și dacă ești frumoasă, ce să cauți la fotbal? E libertatea de gândire! Păi pot ei să oprească gândirea mea? Tu nu poți pe mine să mă obligi, nici FIFA, nici UEFA, să fac fotbal feminin. Nu există în lume așa ceva, să mă obligi să pierd bani. Dacă se impune legea asta, eu o atac la Curtea Constituțională și nu se va putea implementa. Unde vedeți așa ceva? Să fim obligați să facem fotbal feminin? O să vedem dacă pot să mă excludă!”, a spus Gigi Becali.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!