Sport

Gigi Becali, amenințat cu un nou proces de primarul Capitalei. Motivul scandalului dintre Nicușor Dan și FCSB

Relația dintre primarul Capitalei și Gigi Becali este una tensionată, iar Nicușor Dan îl amenință cu un nou proces pe finanțatorul FCSB pentru a recupera niște daune de la Arena Națională.
16.06.2022 | 16:48
Gigi Becali amenintat cu un nou proces de primarul Capitalei Motivul scandalului dintre Nicusor Dan si FCSB
Relația dintre primarul Capitalei și Gigi Becali este una tensionată, iar Nicușor Dan îl amenință cu un nou proces pe finanțatorul FCSB pentru a recupera niște daune de la Arena Națională. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

La începutul anului, Primăria Municipiului București a câștigat procesul cu gruparea ”roș-albastră”, intentat după ce clubul nu a achitat chiria pentru 15 meciuri disputate pe Arena Națională.

Primarul Capitalei vrea să-i deschidă un nou proces lui Gigi Becali

La patru luni distanță, Gigi Becali este amenințat cu nou proces de primarul Capitalei, care susține că FCSB nu a respectat contractul prin care se angaja să plătească daunele provocate la cel mai mare stadion al țării.

ADVERTISEMENT

Conform jurnalulnational.ro, Nicușor Dan precizează că vicecampioana României n-a achitat contravaloarea a 2.000 de scaune rupte sau deteriorate pe parcursul primăverii, la meciurile susținute pe Arena Națională.

Înțelegerea dintre cele două părți este că FCSB, în calitate de chiriaș, are obligația suporta costurile de înlocuire a acestora. Marea majoritate a scaunelor deteriorate sau chiar rupte complet sunt în peluza în care au stat suporterii ”roș-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

În anul 2021, echipa lui Gigi Becali a jucat 9 meciuri pe Arena Națională în calitate de gazdă, iar partida cu cea mai mare afluență de public a fost cea cu Universitatea Craiova, când au fost prezenți aproximativ 25.000 de spectatori.

PMB a început un proces de inventariere la Arena Națională

Primăria Capitalei a precizat prin vocea edilului Nicușor Dan că Arena Naţională a adus la bugetul municipalității o sumă de 3,2 milioane de lei, de la începutul anului, din închirierea spaţiilor.

ADVERTISEMENT

În luna mai, Primăria Capitalei anunţa că a demarat primul proces de inventariere la Arena Naţională, în cadrul unui proiect în valoare de peste 91.000 de lei și care trebuie să se realizeze până la finalul anului.

Serviciile de inventariere presupun identificarea şi inventarierea tuturor bunurilor existente în spaţiile Arenei Naţionale: clădiri şi anexe, spaţii de birouri, obiecte de mobilier, inclusiv scaunele din tribunele stadionului, mobilier urban, sisteme de instalaţii, calculatoare, monitoare, instalaţia de fotosinteză a gazonului, etc.

ADVERTISEMENT

În cadrul procesului de inventariere, se va efectua, de asemenea, măsurarea bunurilor şi stabilirea gradului de uzură (bunuri noi, utilizate sau bunuri cu nevoi de reparaţie), precum şi întocmirea unui proces -verbal şi a raportului final, împreună cu măsurile propuse de îmbunătăţire a activităţii.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: