Fotbal intern

Gigi Becali anunță dezastru pentru fotbaliști: „Dacă nu prestezi muncă, cum să iei bani?”

16.03.2020 | 12:12
Gigi Becali anunta dezastru pentru fotbalisti Daca nu prestezi munca cum sa iei bani
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a declarat că, în cazul în care campionatul nu se va relua, există posibilitatea ca jucătorii cluburilor din România să nu mai primească bani. Omul de afaceri recunoaște că FCSB nu va fi afectată, din punct de vedere financiar, de suspendarea campionatului, dar echipele mai mici vor avea de suferit.

Fotbalul românesc afectat financiar de coronavirus

Fotbalul românesc a fost suspendat, cel puțin până pe 31 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, iar nedisputarea meciurilor poate produce efecte importante, din punct de vedere financiar, în rândul cluburilor, care nu vor mai beneficia, pentru o perioadă, de sumele provenite din drepturile de televizare.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali transmite că jucătorii vor avea de suferit dacă perioada de suspendare se va prelungi, urmând să primească doar o parte din salariu. Totuși, omul de afaceri susține că fotbaliștii de la FCSB nu vor fi afectați, măsura urmând să se aplice în cazul echipelor cu putere financiară mai mică.

La noi nu este o mare problemă cu coronavirusul, eu cred că o să jucăm în viitorul apropiat, dar dacă nu se va juca fotbalistul trebuie să câștige dacă muncește. Dacă nu muncești, nu câștigi bani.

ADVERTISEMENT

Probabil că se vor face niște reguli și, procentual, jucătorii să ia o parte din salariu, nu e o vorba despre mine, ci de celelalte cluburi, care depind de drepturile TV. Poate vor lua 30% din salariu. Dacă nu se prestează muncă, cum să plătești?”, a declarat Gigi Becali la TV ProX.

Scenariul anunțat de patronul FCSB

Gigi Becali este optimist în privința reluării campionatului. Omul de afaceri consideră că actualul sezon va fi reluat cel târziu la începutul lunii mai, însă, totuși, anunță că FCSB se va desființa dacă nu va evolua în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Cred că se va prelungi perioada de pauză cu încă o lună, cred că de la 1 mai se vor relua meciurile, poate chiar cu spectatori.

Dacă nu se joacă cupele europene ne desființăm, ce rost are să câștig campionatul în România dacă nu poți să joci în Europa, cum să mai vând jucători, că eu la fotbal oricum nu mă mai duc, îl țin doar pentru afacere.

ADVERTISEMENT

Dacă nu putem să jucăm în Europa ce să mai fac cu echipa, o să i-o dau lui Talpan”, susține Becali.

ADVERTISEMENT
Tags: