Sport

Gigi Becali l-a prezentat pe Alexandru Crețu la FCSB: ”M-a dorit și CFR Cluj, dar i-am dat cuvântul domnului Becali!”

Gigi Becali l-a prezentat Alexandru Crețu la FCSB și după câteva emoții a anunțat transferul mijlocașului.
02.06.2021 | 11:00
Gigi Becali la prezentat pe Alexandru Cretu la FCSB Ma dorit si CFR Cluj dar iam dat cuvantul domnului Becali
ADVERTISEMENT
02-06-2021
07:59

Gigi Becali l-a prezentat pe Alex Crețu la Palat

Gigi Becali l-a prezentat pe Alexandru Crețu la Palat. Alături de patronul FCSB și jucător, la prezentare a fost prezent și impresarul Florin Vulturar: “Are personalitate. Va juca fundaș central și nu îl va scoate nimeni din echipă!“, a transmis Gigi Becali. 

Alexandru Crețu a declarat la prezentare: “A fost singurul club care m-a dorit cu adevărat. Am fost aproape de Steaua de două ori și cred că era timpul să ajung. Domnul Becali este un om bun. Nu mă descurajez. Este presiune, dar fără presiune nu ai rezultate. La Maribor era presiunea rezultatelor. Rezultatele îți dau liniște. Dacă ai rezultate, e clar că lucrurile merg bine. Domnul Becali vrea rezultate. Am negociat un pic, nu foarte mult. M-a convins cu două telefoane să ajung aici. Am așteptat și alte oferte, am fost liber de contract și am ales cea mai bună ofertă. M-au căutat cei de la CFR Cluj, le mulțumesc pentru ofertă. Am ales drumul acesta și până acum nu am dat greș. Este important să fiu sănătos, să pot să joc și la echipa națională. Nu am stat prea mult să mă gândesc. Când i-am promis domnului Becali că semnez cu Steaua, nici nu mai conta altă ofertă. Pentru mine cuvântul dat este mai important decât banii. Am jucat în ultima perioadă fundaș la închidere, dar am început ca fundaș central și e ca mersul pe bicicletă, nu se uită. Îmi doream să iau campionatul în România”

FANATIK a anunțat în exclusvitate la începutul lunii aprilie că finanțatorul ”roș-albaștrilor” a pus ochii pe jucătorul debutat de Mirel Rădoi la echipa națională.

Fotbalistul este liber de contract din această vară după ce îşiva încheia contractul cu Maribor şi a fost curtat de mai multe formații.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Alexandru Crețu la FCSB a fost anunțat de Gigi Becali

Deși în urmă cu patru zile Gigi Becali declara pentru FANATIK nu mai știe nimic despre Alexandru Crețu, omul de afaceri a anunțat acum transferul jucătorului în vârstă de 29 de ani la FCSB.

”Ne-am înțeles. Mâine sau poimâine va semna și va fi prezentat”, a declarat Becali pentru gsp.ro. Apoi a detaliat la Digisport Special: ”Cu Crețu semnăm probabil miercuri, vrea să fie cu prezentare. Eu din ce vorbesc cu el, el ar fi vrut mult la Steaua, la FCSB care e Steaua adevărată”.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, oferta pe care i-a făcut-o FCSB lui Alexandru Creţu este de 100.000 de euro la semnătură şi un salariu lunar de 15.000 de euro. În plus, jucătorul va avea diferite bonusuri de performanță: 100.000 de euro pentru câștigarea campionatului, 100.000 de euro pentru calificarea în Champions League, 50.000 de euro pentru calificarea în Europa League și 30.000 de euro pentru calificarea în Conference League.

Impresarul lui Crețu nu e de acord cu transferul

Mutarea nu este intermediată de impresarul jucătorului, Zvonko Milojkovic, cel care a criticat în termeni duri oferta celor de la FCSB pentru jucătorul pe care îl reprezintă şi susţine că dacă Alex Creţu vrea să semneze cu ”roş-albaştrii” o va face pe barba lui.

ADVERTISEMENT

Alexandru Creţu a evoluat în ultimele patru sezoane la Maribor, alături de care a câştigat titlul în Slovenia, în 2019. Din această vară, el va deveni liber de contract.

Mijlocaşul defensiv a jucat cinci meciuri în tricoul naţionalei României. A debutat în prima reprezentativă cu Mirel Rădoi, în meciul cu Irlanda de Nord din Liga Naţiunilor, disputat la Bucureşti şi încheiat la egalitate, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

Cordea, primul transfer realizat de FCSB

Gigi Becali  l-a mai adus pe mijlocașul ofensiv Andrei Cordea (21 de ani). Legitimat la Academica Clinceni, acesta a reușit patru goluri și trei pase decisive în cele 33 de meciuri disputate în actualul sezon și va ajunge la FCSB imediat după meciul de pe ”Ion Oblemenco”, împotriva Universității Craiova.

Așa este, cred că o să-l iau. Copilul nu vine acum, stă să joace la Clinceni, că vor să termine pe locul 5. Cred că îl voi lua, a fost doar o discuție, vorbim mai multe după meciul lor cu Craiova, a declarat patronul roș-albaștrilor.

Crescut de FC Ardealul, Andrei Cordea a fost cumpărat de Novara U19, în schimbul sumei de 70.000 de euro, dar nu a reușit să se impună și, după aproape doi ani petrecuți în Italia, s-a întors pe plaiurile mioritice, la Hermannstadt, sub formă de împrumut, ca mai apoi să ajungă la Academica, din postura de jucător liber de contract.


  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,00. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT