Fotbal intern

Exclusiv. Gigi despre stenograme: “I-am spus lui Walter că bate la ochi!”

Gigi Becali a apărut din nou în stenogramele interceptate de către procurorii DNA în dosarul în care fostul acţionar al Universităţii Cluj, Florian Walter este trimis în judecată.
13.01.2018 | 18:46
Exclusiv Gigi despre stenograme Iam spus lui Walter ca bate la ochi

UPDATE. Gigi Becali a comentat în exclusivitate pentru FANATIK.RO stenogramele apărute în presă în urma unei convorbiri telefonice între el şi Florian Walter.

“Da! Am discutat cu  Florian Walter în urmă cu câţiva ani despre acest subiect. Şi care e problema procurorilor? Am făcut ceva grav? L-am învăţat pe om ceva de rău? I-am spus doar că nu se făcea cum a făcut el. Nu a procedat bine cu declaratul jucătorilor liberi de contract. I-am spus lui Walter că bate la ochi. Trebuia făcută o evaluare a sumei totale a jucătorilor pe care îi mută de colo, colo, iar apoi trebuia plătit TVA-ul către stat. Dar dacă el a ales să procedeze aşa cum a procedat. Uitaţi unde s-a ajuns”, a spus Becali.


Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, face ce face şi apare din nou în stenogramele interceptate de către procurorii DNA. Site-ul numaiu.ro a dezvăluit o stenogramă din procesul lui Florian Walter. Fostul acţionar de la Universitatea Cluj şi Petrolul a purtat o discuţie telefonică cu patronul roş-albaştrilor şi momentul a fost ascultat de procurori.

În 2012, la ora 22:05, Gigi Becali l-a sunat pe Florian  Walter, după ce auzise de la Cristi Borcea de raidurile pe care DIICOT le-a făcut în cazui respectiv.

”Becali: Daaa? Alo?
Walter: Alo!!!!
Becali: Daaa!
Becali: Ia zi mă tată, ce ,ce… Mi-a zis FINU-mi-o, ce s-a întâmplat…nu-ştiu ce…
Walter: Dacă nu te-ai uitat la emisiuni, te las în pace. Ce faci, dormi?
Becali: Da, nu mă, stăteam aşa da mi-a zis finu, bă naşule ai văzut ce, bă nu-ş ce, ce percheziţii?!!
Walter: Eeeee…Mă acuză acuză ăştia cu transferurile de la U Cluj la Petrolul. DIICOT şi astea…Deci e făcătură mare de tot!!!”, se arată în prima parte a discuţiei.

“Nu trebuia să faci aşa!”

În continuarea convorbirii patronul roş-albaştrilor îl învaţă pe prietenul său Florian Walter cum trebuia să facă cu jucătorii pe care i-a mutat de la o echipă la alta.

Becali: Ce, cum, ce?!!!
Walter: Păi ia pulsul şi sună la emisiuni. Paszkany ăsta nu ne lasă în pace… Mai du-te ia şi tu pulsul!
Becali: Păi, de la cine să iau, zi?
Walter: Păi, în primul rând de la emisiune, credeam că ştii, că se….a…no…că ştii, că ai văzut chestia asta, că mă acuză ăştia că am transferat 14 jucători de la U Cluj la Petrolul cu 0 bani.
Becali: Şi tu cum i-ai transferat?
Walter: Cu 0 bani! Sunt liberi de contract!
Becali: Nu trebuia să faci aşa.
Walter: Păi de ce trebuia să fac mă, altceva. Că de ce?!!!

Becali: Trebuia să îi transferi şi să te descarci de acolo şi să te încarci în partea ailaltă, datoare Petrolul la tine şi te descarci cu bani de la U Cluj!!!
Walter: Da băi, da, ai dreptate. Dar legea, ce spune legea!? Pot să o fac cum trebuie, tu când iei un jucător cu 500.000 euro şi dup-aia îl dai cu 100.000, cum e ?!!!
Becali: Băi Walter…
Walter: Sau îl dai cu 0!!!
Becali: Băi Walter! Tu nu înţelegi că ai greşit?!! Ai greşit!
Walter: Bine, nu te mai sun…
Becali: Băi, tu n-ai, tu n-ai…tu moral ai dreptate! Tu, banii tăi, cutare! Dar…”,
a fost dialogul dintre cei doi.

Florian Walter a fost trimis în judecată după ce a transferat cu titlu gratuit 14 fotbalişti de la Universitatea Cluj la Petrolul Ploieşti.

Tags: